Ogród Marty cz. IV
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. IV
Martuniu ciągle marzy mi się modrzew płaczący a Twój taki duży jak długo go masz? Czekam na białe tulipany bardzo mi się spodobały tej wiosny, na tle zieleni wyglądają niesamowicie.
Pozdrowionka ślę
Pozdrowionka ślę

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Piję poranną kawę i spaceruje po Twoim ogrodzie czy to nie cudowne.
U mnie szkarłatka już wysoka
twoja ciut później pewnie wyszła ale widoki kwitnących drzew cudowne.Pięknie się prezętują tulipany i maczki widzę
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

U mnie szkarłatka już wysoka

Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wolusiu,miło mi,że do mnie trafiłaś ,zapraszam znowu na mały spacerek
Iwonko,dziękuję ,ale nie pytaj ile na tych arach jest pracy
Maryniu,bajkowo może będzie jak zakwitną piwonie miłej nocki życzę
Aniu,to są 3 modrzewie płaczące ,każdy innej wysokości i zrobiła się taka garbata postać ,nie da się tego uchwycić na zdjęciu rosną może 7 lat,ja też lubię biały kolor w ogrodzie ,bo bardzo rozjaśnia zielone zakątki,miłego wieczorku i
buziaczki dla Ciebie
Kasiu,bardzo lubię maki i wszędzie bym ich sadziła,te bylinowe są okropne do przesadzania ,bo bardzo chorują ,bo mają korzeń palowy a wszystkie rośliny z takim korzeniem fatalnie znoszą przesadzanie ,ale już mam na nie patent,późno w jesieni zrobiłam rabatę pod piwonie i trzeba było ją czymś uzupełnić i pomyślałam o makach ,miałam jedne w takim miejscu co zawadzały i stwierdziłam ,że ja je przesadzę i jeszcze rozmnożę i podzieliłam kępkę na najmniejsze fragmenty,powsadzałam i uważałam ,że nie przetrwają ,a one nie tylko ,że przetrwały, nic nie chorowały to jeszcze takie teraz olbrzymy ,zobaczymy jak zakwitną,bo nie mogę uwierzyć ,jak wyglądają ,żadne moje maki takie nie są ,a takie dziadostwo wsadzałam,tulipany już częściowo zakwitły ,u mnie jednak zimniej jak u Ciebie,pozdrawiam i buziaczki przesyłam

Iwonko,dziękuję ,ale nie pytaj ile na tych arach jest pracy

Maryniu,bajkowo może będzie jak zakwitną piwonie miłej nocki życzę

Aniu,to są 3 modrzewie płaczące ,każdy innej wysokości i zrobiła się taka garbata postać ,nie da się tego uchwycić na zdjęciu rosną może 7 lat,ja też lubię biały kolor w ogrodzie ,bo bardzo rozjaśnia zielone zakątki,miłego wieczorku i

buziaczki dla Ciebie
Kasiu,bardzo lubię maki i wszędzie bym ich sadziła,te bylinowe są okropne do przesadzania ,bo bardzo chorują ,bo mają korzeń palowy a wszystkie rośliny z takim korzeniem fatalnie znoszą przesadzanie ,ale już mam na nie patent,późno w jesieni zrobiłam rabatę pod piwonie i trzeba było ją czymś uzupełnić i pomyślałam o makach ,miałam jedne w takim miejscu co zawadzały i stwierdziłam ,że ja je przesadzę i jeszcze rozmnożę i podzieliłam kępkę na najmniejsze fragmenty,powsadzałam i uważałam ,że nie przetrwają ,a one nie tylko ,że przetrwały, nic nie chorowały to jeszcze takie teraz olbrzymy ,zobaczymy jak zakwitną,bo nie mogę uwierzyć ,jak wyglądają ,żadne moje maki takie nie są ,a takie dziadostwo wsadzałam,tulipany już częściowo zakwitły ,u mnie jednak zimniej jak u Ciebie,pozdrawiam i buziaczki przesyłam

- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Koziorożcu, bardzo dorodne masz rh. Co stosujesz magicznego ?
'Magiczną Siłę' np. czy jakieś inne specjalne odżywki ?
Nie jestem pewna czy u ciebie nie podpatrzyłam nawet połączenia piwonii z kosaćcami. Może gdzieś koło maczków się jeszcze zmieszczą ;)

Nie jestem pewna czy u ciebie nie podpatrzyłam nawet połączenia piwonii z kosaćcami. Może gdzieś koło maczków się jeszcze zmieszczą ;)
-
Pacynko,właśnie nic specjalnego nie stosuję ,ani magicznego też nie ,raz w roku podsypię nawozem do Rhododendronów, i tyle, jaki kupię w danym momencie ,ale uważam ,że to odmianą jest te nowe chorują ,są beznadziejne ,takie jednorazowe ,trudno teraz kupić taką mocną i zdrową odmianę,wiec stwierdziłam,że sobie rozmnożę swoje i już mam 2 szt,z moich odmian ,mogłaś u mnie widzieć połączenie irysów i piwonii,bo mam taki kącik,pozdrawiam gorąco

-
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Martuś
Pięknie kwitnące drzewa to wspaniały widok
Tulipanów cała masa,pieknie

Pięknie kwitnące drzewa to wspaniały widok

Tulipanów cała masa,pieknie

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Zapowiada się piękne kwitnienie Twoich rh.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Piękne są te białaski Martuniu 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cały czas kibicuję Fan Tan
Ogromnie jestem jej ciekawa
Policzyłam wreszcie swoje piwonie-mam 43, więc jeszcze daleka droga do stworzenia kolekcji
Na szczęście mam miejsce, w którym się jeszcze sporo zmieści.

Policzyłam wreszcie swoje piwonie-mam 43, więc jeszcze daleka droga do stworzenia kolekcji

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martusiu
Rabatka z baiłymi tulipanami wygląda obłędnie. A Azalie i Rh robią wrażenie. Brzozy cudne też bardzo mi się podobają. Teraz nie wyobrażam sobie zeby mogło ich zabraknąć.
Oj piwonia zakwitnie już niedługo i będzie spektakl Piwoniowy.
Też tak mam że dopiero jak odejdę to Misia leci za mną i nareszcie podnosi swoją d.... z kwiatka. Dzisiaj pogoniła kota sąsiada z ogrodu. myślałam iglaki i bukszpany połamie. Na szczeście nie dogoniła kot uciekł na sosnę
Pozdrawiam serdecznie i udanej majówki życzę

Rabatka z baiłymi tulipanami wygląda obłędnie. A Azalie i Rh robią wrażenie. Brzozy cudne też bardzo mi się podobają. Teraz nie wyobrażam sobie zeby mogło ich zabraknąć.
Oj piwonia zakwitnie już niedługo i będzie spektakl Piwoniowy.
Też tak mam że dopiero jak odejdę to Misia leci za mną i nareszcie podnosi swoją d.... z kwiatka. Dzisiaj pogoniła kota sąsiada z ogrodu. myślałam iglaki i bukszpany połamie. Na szczeście nie dogoniła kot uciekł na sosnę

Pozdrawiam serdecznie i udanej majówki życzę

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;