Dzień dobry
Czy Was też zapowiadają śnieg na weekend?
Coś mi się wydaje, że nas tylko straszą

Ale deszcz się przyda. Jutro po pracy planuję rozsypać część nawozów, resztę w piątek.
A teraz zaległe odpowiedzi. Zaniedabałam Was okrutnie
Dorotko, pisałaś o kompozycjach z bratkami - te fioletowe nakrapiane oranżem są naprawdę urocze. Do pastelowych kompozycji na tarasie mi nie pasowały, ale zostało mi tych bratków trochę, więc dosadzę w dużych donicach i postawię na stojakach. Muszę tylko dokupić im jakieś towarzystwo. Pewnie planujesz w weekend wyskoczyć na targ? Udanych łowów
Danusiu, witam nowego gościa! Bardzo mi miło, że zostawiłaś swój wpis. Mój
Pilgrim był kupiony i posadzony latem, więc gałązki są dosyć cienkie. Pień ma prawie 2 metry. Przycięłam go mocniej, żeby nabrał energii. Zasadniczo, róże szczepione na pniach tniemy tak, jak ich odpowiedniki w gruncie, jednak poza różami kaskadowymi nie jest wskazane zostawianie zbyt długich pędów, żeby się ie wyłamały pod ciężarem kwiatów. Jeśli masz dojrzały krzew, z silnym szczepieniem i stabilną koroną to przycięłabym tylko tak, jak angielki rabatowe, o 1/3. Pokażesz zdjęcie swojego
Pilgrima z sezonu? Pozdrawiam serdecznie!
Linetko, bardzo dziękuję za przemiły wpis, takie słowa dodają skrzydeł! Dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Lukrecjo, dziękuję

Zakątek sosnowy zmienia się od 2 lat i widzę poprawę

Teraz, wiosną wygląda chyba najciekawiej! Czekam jeszcze na majowy pokaz rododendronów

Dziękuję serdecznie, pozdrawiam!
Aguś, widziałam, że Twoje krokusiki też zabrały się do kwitnienia

Czytałam o pracach ogrodowych, masz wymarzoną pogodę! Ja czekam na weekend, chociaż zapowiada się deszczowo?.mam nadzieję, że uda mi się popracować. Miłego wieczoru!
Piotrze, witam i zapraszam! Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa, bardzo mi miło! Pozdrawiam
Duju, kompozycja powstała intuicyjnie, cieszę się, że Ci się podoba! jak kupowałam te wszystkie kwiaty, to nie miałam konkretnych pomysłów na kompozycje, ale gdy zaczęłam, poszło gładko
Justynko, jeśli pytasz o kulę bukszpanową w donicy, to jedna sadzonka. Kupiłam taki okaz na Gardenii. Mam też kilka innych w ogrodzie, ale wszystkie są z jednej sadzonki. Można jednak próbować wyprowadzić kulę z kilku krzaczków, kwestia cięcia. Pozdrawiam!
Lulka, to była przyjemność, żadna praca

Nocne przymrozki nie straszne bratkom czy stokrotkom. Tylko jaskry wnoszę na noc do domu. Polecam kwiatowe dekoracje, od razu mi przyjemniej odpoczywać na tarasie