Znowu mnie nie było jakiś czas i mimo niepogody ciągle nie umiem nadążyć ze wszystkim
Dzisiaj usiłowałam posadzić roślinki jakie do mnie dotarły w zeszłym tygodniu, musiałam się chyba z 5 razy suszyć bo ciągle deszcz przerywał mi robotę
Na dzień dzisiejszy kwitnie już lub już przekwitło 140 róż. Czy Wy sobie wyobrażacie ile miejsca zajęłyby zdjęcia tych wszystkich kwiatów

ja sobie tego nie wyobrażam
Będę pokazywać ogólne widoki a na specjalne zapytania konkretnie jakąś różę. Wiem że już pytałyście o jakieś i w wolniejszej chwili ją przedstawię
Souvenir de Victor Landeau i Madame Isaac Pereire

pergola z Westerland i Sympathie

od lewej: Martha, Cottage Rose, Madame Issac Pereire zlewa się z Souvenir de Victor Landeau, w oddali widać Cornelię a przed siatką Kazanlik

od lewej Eden Rose, Eglantyne, Mary Rose, zza jodły wygląda Souvenir du Dr. Jamain

rabata w szczycie powoli rozkwita: Wenzel Geschwind, Old Port, z lewej widać Souvenir d'Henry Leveque de Vilmorin i Dr. Hurta

pergola z Sympathie i Westerland

Cottage Rose i Martha, w tle widać cały ogród

inny widok na pergolę, z przodu Mary Rose

widok na mały ogródek od północy

Stanwell Perpetual i Gefylt, z tyłu od lewej: Iceberg, dzika multiflora, moja nn i Souvenir de Kean

dół ten sam, z tyłu widok bardziej w lewo

duł taki sam, z tyłu widok jeszcze bardziej w lewo na szeroki Iceberg zmieszany z Blaze i dziką multiflorą
cdn...