Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Małgosiu, okolica pokazana na zdjęciach urzekająca! Z przyjemnością przeniosłam się w Twoje miejsca...
Wiosna i budzący się zwierzyniec także uroczy :)
Miłego wieczoru!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu - ten wiadukt to most kolejowy, cały czas jest czynny...a po wycieczce bolą mnie pewne części ciała, ale ...super było. ;:196

Beaciu - - dziękuję za miłe słowa :D Najbardziej spokojnym modelem pozującym do moich fotek był Pan Żaba...reszta tak sobie. ;:196

Krystian - a nie znasz nazwy tych kwiatków? Ładne są....

Martuś - masz rację, ciągle mi mało tego podziwiania przyrody. Wiosna jest niesamowita, to życie, które budzi się powoli z zimowego letargu...Chłonę wszystkimi zmysłami :D I codziennie odkrywam coś nowego, a do tego pogoda....słoneczna, cóż więcej można chcieć ;:196

Marysiu - wycieczki rowerowe gdybym mogła, robiłabym codziennie...ale nie mogę :(

Miłko - zapraszam :wit A co do pelargonii, te kwiatki są dość łatwe w uprawie. Ja fenomenem ogrodniczym nie jestem, ale...pelaśki mi wychodziły. :D

Iwonko - takie zielone żabo - ropuchy to ja lubię....podziwiać, ale...ostatnio miałam szczęście spotykać w ogrodzie takie szare, ogromne ;:oj Tym nie robiłam zdjęć :D :wink:

Edytko - to prawda, mieszkam w ciekawym miejscu. Ciągle odkrywam nowe rzeczy do podziwiania. Wystarczy się rozejrzeć...Ja taka powsinoga jestem , uwielbiam wycieczki, zwiedzanie, poznawanie nowych miejsc. A Ty w jakiej okolicy się obracasz kochana :?: :wink: :wit

Aguś - Athshe - głaz w Leosi....to chyba o Diabelski Kamień Ci chodzi, ale to w innym kierunku..Wiadukt jest niedaleko Terespola, a Leosia w kierunku na Osie, Tleń. A obozy w Funce i Skrzyniskach, okolice jeziora w Charzykowach...to moje czasy harcerskie...wspomnienia ;:196

Aniu - łabędzie też mieszkają na sąsiednim stawie, moja Zuza woła na nie " Kubusie", ale się ich boi, bo kiedyś na nią syczały i troszkę nastraszyły. Ja też uważam je za piękne ptaki. :D Muszę się pochwalić, że odnalazłam szafirki na moich rabatkach :D Jest dobrze.

Małgoś - a widzisz jakie forum jest szkolące :wink: i nie tylko w kwestii roślinek

Aguś - Agness - dziękuję ;:196 .Angielskie pelargonie mam po raz pierwszy, ale już je strasznie polubiłam. Wczoraj widziałam ładne sadzonki w O...i.

Aguś - Aguniado - moja okolica to lasy,łąki i pola...uwielbiam ją zwłaszcza o tej porze roku. I cieszę się, że zrobiłam Ci przyjemność.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a te pola żonkilowe mnie urzekły

Obrazek

i te bratkowe

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

O matko moja ale pięknie. ;:138 ;:138
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - bajecznie prawda?? Duży ukłon w stronę osób zajmujących się upiększaniem tego zielonego miasta.

Dzisiaj mam wolny dzień :heja Początkowo zajęłam się domem, ale ...to było zbyt męczące :D Słoneczko wyjrzało zza chmur i wyruszyłam do ogrodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

...a w ogrodzie tyle roślinek szykujących się do kwitnienia i tych kwitnących, to co Ty będziesz dom ogarniać :lol:
Co jest na zdjęciu trzecim? Zapączkowane, aż miło ;:173
Kiedyś nazywano nas leśnymi ludkami, bo mieszkając w bloku każdą wolną chwilę spędzaliśmy na spacerach w lesie. Bo lasów jest u nas dostatek :wink:
Pozdrawiam serdecznie :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edi, to jest omieg, bylina, żółte kwiatki. Bardzo ją lubię, bo....to moja pierwsza bylina w moim ogrodzie i mnie nie zawiodła.

Też uwielbiam spacery po lesie, bo lasów mamy dostatek. ;:196
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Małgosiu dziękuję za tą kwitnącą kawkę ;:7 a kot wygrzewa się w słoneczku jak mój pies ;:306 na porządki w domu będzie czas jak będzie zimno a jak jest pogoda to trzeba z niej korzystać ;:108
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu żąkile ,bratki cudne poletko ;:oj .chciałabym mieć takie :D
Czy mogę zapytać gdzie robiłaś zdjęcie morza :?: Pytam ,bo planuję wyjazd nad morze ,a ładną promenadę pokazałaś ;:oj

p.s na bolącą część ciała polecm zioła szweckie ,wcierać ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - miałam ambitne plany doprowadzenia chałupki do stanu używalności, ale cóż ....widocznie to nie ten czas :D A wybyczyłam się dzisiaj za wszystkie czasy. Taki dzień wolny w środku tygodnia - bezcenny. :D

Jadziu - zdjęcia robiłam na bulwarze w Gdyni :D Uwielbiam to miasto i oczywiście gorąco polecam. Jest gdzie spacerować, i odpoczywać ;:196
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu nie poznałam, :oops: co roku tam jeżdzę na urlop latem i czasmi zimą .Nocujemy zawsze w Gdyni Orłowie na Balladyny.W tym roku też chce jechać ,ale koleżanka proponuje Ustkę .Zobaczę :wit
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajne zdjęcia z wycieczki - o meteorycie nie wiedziałam :oops: teraz dzięki Tobie wiem :D
A kocurek faktycznie jak brat bliźniak moich łobuzów :)
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu hej ;:196
Bratkowe poletka przepiękne ;:oj bardzo lubię te kwiatuchy za ich długie kwitnie i tę różnorodność barw. W Twoim ogrodzie też coraz piękniej ;:138 i widzę śliczną fuksyjkę. Powiedz proszę ile kosztuje taki kwitnący okaz?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Gosiu wolny dzień w ogrodzie, świetna rzecz ;:333
Kocur boski ;:167
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Fajne widzoczki. Ja odkąd mam dom z ogrodem zupełnie inaczej patrzę na nasze grudziadzkie ronda - one coraz ładniejsze. Aż czasem mam ochotę zatrzymac się, porobic zdjęcia i pochwalic miasto tu na forum - już teraz jest piękna woda z bratków wylewająca się z dzbanów na Lotnisku, za chwilę pewnie będą kwitnące ławki na średnicówce....
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu też lubię tam spacerować i w Gdyni Orłowo po klifie ,bo tak pięknie widać morze :wit
Rybki macie smaczne ,zawsze kupuje wędzone w Orłowie przy molo jest budka z ciepłymi wędzonymi łososiami i innymi pychotkami :D polecam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”