Witam, miałam nic nie robić.
Ale wyskoczyłam na chwilkę do ogrodu i opieliłam całkiem sporo

.
Na koniec winko przy świecach, jest cudnie

.
Jutro rabata za domem (stajnia Augiasza) i
rozczochrany doprowadzony do porządku.
Prognozy deszczu i burzy na tę nockę. Oby się sprawdziły, bo sucho i roślinki podwiędły.
................
Asiu, bruzdownica to taka chuda i długa mucha
Znaczy kolorowe narzędzia są, tylko nie w mojej wsi

.
Dorotko, złotokap od jakiegoś czasu zachwyca złotym deszczem. Bardzo lubię ten czas. Potem zakwita na nim żółty powojnik.
Izo, lecę sprawdzić. Cieszę się, że sprawił ci radość i przyjemność.
Czyli żyłam w nieświadomości istnienia kolorowych narzędzi

.
Krysiu, coś mi się kołatało po głowie. W ubiegłym roku miała kilka różowych kwiatków w sierpniu.
Dziękuję za czujność

.
Jagódko, ostatnio szukałam sekatora pół roku. Byłam już przekonana, ze powędrował z odpadami z ogrodu na wysypisko.
Na szczęście niedawno znalazł się...w domku ogrodnika

.
Myślę, że wielu z nas tak ma, że szuka. Może te neonowe sznureczki pomogą

.
Złotokap dzisiaj potargany przez wietrzysko. W tym roku krótko kwitnie przez te upały

.
Buziaki
Ewo, bruzdownica to tłuściutka biała larwa...brrrrr. Obrzydlistwo.
Gdzieś czytałam, że woda z octem (na litr kieliszek) i odrobina płynu do mycia naczyń. Tym zrobić oprysk.
Jeśli chemią to przemiennie różnymi preparatami, żeby zadziałało.
Dzięki

. jestem zadowolona z tych żwirowych ciągów komunikacyjnych. Zastanawia mnie jeszcze jak zrobić ścieżkę do kurnika. Ma być praktyczna, funkcjonalna, ładna i...tania

.
Ewciu, witaj.
Zupełnie inaczej pisze się do kogoś z kim się miało osobisty kontakt
Drzewa przez te 8 lat ładnie podrosły. szacuje, że łącznie mogą mieć około 15-20.
Cieszę się, że większość z nich zostawiliśmy, rzeczywiście tworzą już fajny szkielet ogrodu, a przy tym mają pyszne owoce.
I dają schronienie.
Przypominam sobie, że moja Nevada tez miała pojedyncze różowe kwiaty pod koniec lata.
Ela ma czarodziejski ogród

i taki dopieszczony. Widziałam go późnym latem (wrzesień) i w maju. I jestem zachwycona.
Czy Elżbieta ma wątek?
Dzisiejsza
Nevada
I Geranium maculatum Bodziszek plamisty Album