Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.

Post »

Ewuś ja jak kopcowałam to też miewałam takie myśli, z tym że zasiedziałe terminatorki nie dostały nic. A czy będę składać zamówienie tego jeszcze nie wiem ;:219

Wrzesień w przed-ogródku to kolorowe hortensje, chryzantemy no i trawy.

Obrazek

Limelight
Obrazek

Obrazek

Giaura z siewu
Obrazek

Ognik Red Column
Obrazek

Pink Diamond
Obrazek

Phantom
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nawet rosną mi tam grzybki ;:306
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i oczywiście zwierza ;:167
malutki Wandal który do niedawna przeciskał się przez oczka siatki
Obrazek

a tu oba w czasie zabawy
Obrazek

a zdjęcie Lucky pod świerkiem gdzieś mi się zapodziało ;:145
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Edulkotku! :wit
Jak tu miło w tym wątku!
Nie ma wszechogarniającej presji na pieczenie, smażenie, dekorowanie, sprzątanie, robienie wszystkiego własnoręcznie i koniecznie na błysk! A i tak nie mam wątpliwości że święta u Ciebie będą piękne. Pełne dobrych myśli, bliskich ludzi, zwierząt i miłości.
Wspaniałych, wesołych Świąt, Edulkotku!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ach.....rozumiem .......i wiem jak trudno się z tym pogodzić.
Jednak kiedy zwierzaków jest więcej to i łatwiej zapomnieć, chociaż nigdy nie do końca.
A co do zamówienia to ja już złożyłam..... ;:306 ........ ;:14 .....a zamówione wcześniej jeszcze nie wysadzone.
Straszna choroba. ;:124
Grażyna.
kogro-linki
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majutku, witam przedświątecznie i totalnie łupiącą głowisią... a jak się ma Twoja?
Zdjęcia wspomnieniowe cudne... wrzesień jest jednak pięknym miesiącem w ogrodzie.
Jaki Twój Wandal ma uroczy uśmiech. Śliczny piesio!
Pozdrawiam Cię,
A
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O to to :!:
Lisica utrafiła w samo sedno ;:215.

Edulkotku ;:196 - Jagoda
PS. No i ten przepiękny wilczur ;:226.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zanim Cię "dogonię" to jeszcze sto tysięcy zmówień zrobię ;:306 Dojrzewa we mnie myśl, aby nie kopcować wszystkiego. Tylko jak już tania siła robocza jedzie z taczką kompostu, to czemu nie sypnąć pod Therese Bugnet? :roll: To dobre zaraz mi się skończy, ale na razie korzystam :D
Rozplenica ślicznie wygląda, chciałabym, żeby moja tak się rozrosła.
Piesus zabójczy :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisica pisze:Witaj Edulkotku! :wit
Jak tu miło w tym wątku!
Nie ma wszechogarniającej presji na pieczenie, smażenie, dekorowanie, sprzątanie, robienie wszystkiego własnoręcznie i koniecznie na błysk! A i tak nie mam wątpliwości że święta u Ciebie będą piękne. Pełne dobrych myśli, bliskich ludzi, zwierząt i miłości.
Wspaniałych, wesołych Świąt, Edulkotku!
Lisico co prawda robię większość potraw własnoręcznie, niektóre ozdoby też, sprzątam sama ale na pewno nie na błysk bo zbyt dużo jest w domu bałaganiarzy dwu i cztero-nożnych , ale staram się te sprawy zostawić w domu. Tu mam ogród i tu jest moje miejsce relaksu a nie stresu.
Dziękuję za życzenia które odwzajemniam ;:196 a Edul mruczy mi teraz kolędy do uszka.
kogra pisze:Ach.....rozumiem .......i wiem jak trudno się z tym pogodzić.
Jednak kiedy zwierzaków jest więcej to i łatwiej zapomnieć, chociaż nigdy nie do końca.
A co do zamówienia to ja już złożyłam..... ;:306 ........ ;:14 .....a zamówione wcześniej jeszcze nie wysadzone.
Straszna choroba. ;:124
Grażynko właśnie dzisiaj oglądałam jego zdjęcia i łezka mi się zakręciła mimo że niedługo będzie już 2 lata jak odszedł. ;:118
Nawiązując do prezentowanego przed-ogródka pokarzę zdjęcie sprzed 2 lat

Obrazek

Przyznaj się coś to takiego ślicznego już zamówiła, ja nie twierdzę że to straszna choroba, to jest raczej potrzeba ;:306
aguniada pisze:Majutku, witam przedświątecznie i totalnie łupiącą głowisią... a jak się ma Twoja?
Zdjęcia wspomnieniowe cudne... wrzesień jest jednak pięknym miesiącem w ogrodzie.
Jaki Twój Wandal ma uroczy uśmiech. Śliczny piesio!
Pozdrawiam Cię,
A
Aguś mnie dzisiaj też odpadała głowa ale obowiązki trzeba było wykonać. Byliśmy u wnuczki pod Rybnikiem na jasełkach w przedszkolu a po powrocie obowiązki domowe czyli pieczenia ciast, jeszcze suszy się w piekarniku beza na Tort Pavlovej .
Wandal może śliczny ale jest taki jak wskazuje jego imię, czasami dostaję przez niego :twisted:
JagiS pisze:O to to :!:
Lisica utrafiła w samo sedno ;:215.

Edulkotku ;:196 - Jagoda
PS. No i ten przepiękny wilczur ;:226.
Jagi dzięki w imieniu wilczura Maxa ;:196 nawet nie jest zbytnim szkodnikiem ale uwielbia ganiać przy ogrodzeniu i szczekać na przejeżdżające samochody. A maleńkim Wandalem zaopiekował się lepiej niż rodzona matka, no jest ;:167
ewamaj66 pisze:Zanim Cię "dogonię" to jeszcze sto tysięcy zmówień zrobię ;:306 Dojrzewa we mnie myśl, aby nie kopcować wszystkiego. Tylko jak już tania siła robocza jedzie z taczką kompostu, to czemu nie sypnąć pod Therese Bugnet? :roll: To dobre zaraz mi się skończy, ale na razie korzystam :D
Rozplenica ślicznie wygląda, chciałabym, żeby moja tak się rozrosła.
Piesus zabójczy :D
Ewuś mnie też korciło sypnąć ale skoro sama jeździłam z taczką to sama się powstrzymałam, mimo że dobra mam pod dostatkiem.
Moja rozplenica jest z tych całkiem najpierwszych jakie można było kupić jeszcze w ogrodniczych, może dlatego taka wigorna i żadnej zimy nigdy nie podmarzła. ;:173
A który to piesio taki zabójczy bo chyba żaden nie ma takich zapędów ;:306 choć co prawda Max potrafi złapać szczura czy mysz.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zabójczy Wandal :D W kontekście złamanych na zawsze serc :D
Posadziłam Golden Wings, czekam wiosny. Zawsze będę kojarzyć tę różę z Twoim psem :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś Golden Wings wybrałam pod wpływem chwili i emocji ale bardzo do niego pasuje , mnie się podoba i myślę że Tobie też :uszy

Październik wkroczył z lekkimi przymrozkami i pięknym słońcem co spowodowało eksplozję ognistych barw, ciągle przed-ogródek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pinus parviflora ?Ogon Janome? lub Pinus densiflora ?Oculus Draconis? sam sprzedawca nie był tego pewien - nowy nabytek w przed-ogródku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na placu boju pozostały już tylko kwitnące chryzantemy
Obrazek

kończąca żółta która kwitła od końca sierpnia
Obrazek

w pełnej krasie ruda
Obrazek

goniąca ją bordowa
Obrazek

Biała rozkwitnie dopiero w listopadzie a szkoda bo nigdy nie daje rady rozkwitnąć w pełni. ;:173
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Goldi......cudny pies, kiedyś też taki mi się marzył........a skończyło się na jamniku. :;230
A co do piękności to zaklepane mam Velvet Fragrance,Pashmina, Ascot, w dalszej przyszłości Parfum Flower Circus, Escimo Flower Circus a w jeszcze dalszej Soeur Emanuelle i October Moon jak dobrze pójdzie.
No wiesz, tych co już mam nie bardzo jest gdzie wsadzić, ale dalej choróbsko się rozwija. ;:306
Będę więc autować co krnąbrniejsze i słabowite. ;:222

Majka a co powiesz na tą ?
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.165200
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Majeczko, wysępię od Ciebie sadzonki tych ciemnych chryzantem! Dobra? Tylko, czy ja to wszystko spamiętam? :;230
Jak pojadę do Ciebie wiosną, to muszę karteczkę naszykować :;230
Jak trochę odtaje ziemia, to zaraz posadzę te moje nowe nabytki.
Wiesz, zginął mi ten biały wielki ciemiernik. Nie wiem, czy go coś podgryzło, czy cóś? Szkoda go, bo taki wielki już był. Podejrzewam też, że ktoś mi go wykopał, bo on całą zimę miał białe kwiaty!! Został tylko jeden liść!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ile razy patrze na takie kepki zzolklych lisci hostowych u kogos na zdjeciach, to bardzo mi sie podobaja .... nie wiem dlaczego ale swoich w takim stanie nie moge zniesc i wszystko kosze jak tylko widze, ze zaczyna nabierac zoltego koloru :roll: a to przeciez tak ladnie wyglada.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale się dzieje w tym Twoim przedogródku. Cały czas coś kwitnie. Od wiosny po późną jesień.
Jakoś nie kojarzyłam Ciebie z takim ogrodem. Cały czas miałam przed oczami róże. Dziesiątki róż ;:306
To miejsce bardzo mi się podoba
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kogra pisze:Goldi......cudny pies, kiedyś też taki mi się marzył........a skończyło się na jamniku. :;230
A co do piękności to zaklepane mam Velvet Fragrance,Pashmina, Ascot, w dalszej przyszłości Parfum Flower Circus, Escimo Flower Circus a w jeszcze dalszej Soeur Emanuelle i October Moon jak dobrze pójdzie.
No wiesz, tych co już mam nie bardzo jest gdzie wsadzić, ale dalej choróbsko się rozwija. ;:306
Będę więc autować co krnąbrniejsze i słabowite. ;:222

Majka a co powiesz na tą ?
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.165200
Grażynko Goldi wcale mi się nie marzył, to był podrzutek tyle tylko że prawie rasowy, proponowałabym wrócić do początków ale to pewnie tylko w czasie wielkiej nudy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... i#p2025657
Mam Velvet Fragrance, nie pamiętam czy aż tak mocno pachnie ale na pewno nie jest purpurowa tylko bardziej czerwona, zobaczymy co pokarze w nadchodzącym sezonie, i Pashminę, o której mam byle-jakie zdanie. Reszty nie mam i nie znam, ale tymi różami Paula Bardena to mnie zaskoczyłaś ;:oj gdzieś takie zaklepała :?:
Tosia1 pisze:;:196 Majeczko, wysępię od Ciebie sadzonki tych ciemnych chryzantem! Dobra? Tylko, czy ja to wszystko spamiętam? :;230
Jak pojadę do Ciebie wiosną, to muszę karteczkę naszykować :;230
Jak trochę odtaje ziemia, to zaraz posadzę te moje nowe nabytki.
Wiesz, zginął mi ten biały wielki ciemiernik. Nie wiem, czy go coś podgryzło, czy cóś? Szkoda go, bo taki wielki już był. Podejrzewam też, że ktoś mi go wykopał, bo on całą zimę miał białe kwiaty!! Został tylko jeden liść!!!
Tosia to pisz sobie chciejstwa a wiosną będziemy dzielić ;:108
Możliwe że Ci ktoś wykopał tego ciemiernika :cry:
Jule pisze:Ile razy patrze na takie kepki zzolklych lisci hostowych u kogos na zdjeciach, to bardzo mi sie podobaja .... nie wiem dlaczego ale swoich w takim stanie nie moge zniesc i wszystko kosze jak tylko widzę, ze zaczyna nabierac zoltego koloru :roll: a to przeciez tak ladnie wyglada.
Julek to oglądaj u innych te żółte kępki a u siebie rób porządek :lol:
Margo2 pisze:Ale się dzieje w tym Twoim przedogródku. Cały czas coś kwitnie. Od wiosny po późną jesień.
Jakoś nie kojarzyłam Ciebie z takim ogrodem. Cały czas miałam przed oczami róże. Dziesiątki róż ;:306
To miejsce bardzo mi się podoba
Gosiu popatrz a wczesnej wiosny zapomniałam pokazać, zaczęłam od maja a to już jest pełnia wiosennego kwitnienia, nic to zakończę wczesno-wiosennymi kwiatkami. A widzisz, w przed-ogródku róż brak, tylko pod samym domem rośnie kilka w tym gigantyczne Dr. W. Van Fleet i Flammentanz ;:306

To jeszcze parę fotek z listopada w przed-ogródku.
ciemne chryzantemy w pełnej krasie
Obrazek

bordowa
Obrazek

ruda
Obrazek

biała dopiero zaczyna
Obrazek

giaura ciągle kwitnie
Obrazek

koraliki ognika
Obrazek

z boku kwitną pierwiosnki
Obrazek

Obrazek

powtarzają fiołki
Obrazek

nagietki nie ustają w kwitnieniu
Obrazek

nawet dąbrówka chce kwitnąć
Obrazek

a kocimiętka rośnie i kwitnie wszędzie, nawet między puzlami czyli na bruku ;:306
Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

A mnie u Ciebie zachwyca ten kożuch zeschłych liści.
A u siebie znieść ich nie mogę i wybieram co do jednego ;:218.
Faktycznie, bujnym przedogródkiem trochę nas zaskoczyłaś.
Ale piękny jest o każdej porze roku ;:333.

;:196 Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”