Ogród Marii cześć 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marii cześć 2

Post »

Tacca wszyscy na forum tęsknią za wiosną a ponieważ nie ma jeszcze zimy, to jakoś łatwiej jest czekać. ;:65
można wyjść na ogród i chociaż się przespacerować po planować w realu.
Danusiu bardzo u Ciebie podoba mi się skrzynia na truskawki pnące ;:333
taki widoczek na poprawienie humoru .
Obrazek

Ewunia mnie jest szkoda go wyrywać a może przetrzyma zimę
ale gdyby nie ,to pozwolisz ,że poproszę Cię o nasionka wiosną.
Ewuś pytałaś o różę Munstead Wood to róża u mnie od jesieni zeszłego roku
krzaczek tworzy ładny kwiat przepiękny a czas pokarze jaka będzie w przyszłości.
Obrazek

a ten biały kwiatek ,to koper ozdobny aminek
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przyłączam się do pochwał nad 'Munstead Wood'. To piękna róża, pachnie wspaniale , zakwita wcześnie, jako jedna z pierwszych, kwitnie całe lato. Mój krzew niezbyt wysoki 0,8 m , ale szeroki rozłożysty.

Zawsze zachwyca mnie róża Kronprinsesse Mary. Żałuję, że takiej nie mam.

'Perennial Blue' na bzie też wspaniale się prezentuje. Nie zawsze róż musi mieć kwiaty wielkie, jak Jubilee Celebration, aby zdobić rabaty.

Zwróciła też moją uwagę czerwona, cudnie kwitnąca, wieloma ogromnymi kwiatami piwonia drzewiasta. To jest wyjątkowy okaz. Może masz więcej fotek? Ile lat ma takie cudo?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu jestem z rewizytą i w głowie mi się kręci od przepięknych róż, aranżacji i ozdób. Masz dużo innych róż niż ja, ale i klimat masz inny. Bardzo podobają mi się róże puste i półpełne a u Ciebie na tyle stron co obejrzałam to Perennial Blue i Cinco de Mayo. Muszę o nich poczytać bo jak wytrzymają u mnie to pewnie zaproszę je do wiejskiego :D Szkoda że Żaba tak brzydko postąpiła ze zdjęciami i ich nie widać, bo bez zdjęć inaczej ogląda się wątki. Na pewno będę zaglądać do Ciebie, bo tu tak oszałamiająco pachnie ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marysiu dużo pracujesz w ogrodzie, to widać efekty. ;:180 Sporo roślin do cięcia, bukszpany, iglaki, ale widoki piękne. Piwonia drzewiasta wspaniale ci kwitnie. ;:oj Czy znasz nazwę szałwii, która tak sztywno trzyma pędy. :?: Rośnie z chryzantemami.
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Witaj Marysiu!

Wędrując po wątkach zauważyłam Twój i pragnę się w nim zadomowić :wit
Marta
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sasanka18 pisze: Obrazek
Marysiu, niesamowite zdjęcie. Jak w jakimś ogrodzie pokazowym. Tło dopieszczone, róże idealnie zgrane w kwitnieniu i jeszcze szałwia na pierwszym planie. Jestem pod ogromnym wrażeniem ;:180
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu!

Przeglądając Twój wątek natknęłam się na różę Madame Isac Pereire. Prowadzisz ją przy siatce?
Jak wysoko i szeroko rośnie u Ciebie? Jest szansa na zobaczenie jej teraz w stanie bezlistnym?
Marta
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu :wit muszę tym pracom podołać i już pod koniec lutego jak pogoda pozwala siedzę w ogrodzie
zresztą bardzo, to lubię gorzej jak mam teraz sprzątanie przedświąteczne, to się bardzo ociągam .
Bardzo lubię Twój ogród ,mamy coś wspólnego ja też lubię duże plamy w ogrodzie i staram się sadzić po kilka sztuk.
Soniu nazwy szałwii niestety nie znam kupiona w naszym centrum nie pomyślałam ,żeby szałwia się pokładała
owszem zwróciłam uwagę na kocimiętkę chciałabym kupić taka która trzyma "fason" i się nie pokłada
Była raz w naszym centrum taka ale kosztowała 18zł i/doniczka/ wydawało mi się ,że jak na kocimiętkę to za droga
a potem plułam sobie w brodę ,że jej nie wzięłam ,teraz na taka poluję .

W zeszłym roku miałam taką odważną kompozycje ,co wy na to -piszcie swoje opinie.

Obrazek
BlueAnna
50p
50p
Od: 2 lis 2014, o 13:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twój ogród można oglądać i oglądać i nie ma się dosyć :tan
Lubię zdjęcia pokazujące większą całość, są bajkowe, chciałabym mieć w ogrodzie takie zakątki.
Cieszę się, że mogę tu gościć, to motywuje do działania :D
Ten fioletowy krzew z irysami jak się nazywa?
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Marysiu pięknie te dwa kolory razem wyglądają.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nifredil od Twoich pochwał zrobiło mi się ciepło na ;:167 ,bardzo dziękuję .
Właśnie o to zgranie zawsze chodzi -posadziłam różę Falstaff i Mery Rose
i chociaż obydwie róże są Austina , to Mery Rose kwitnie wcześniej a Falstaff ledwo nadąża
a chciałam połączyć, te dwa kolory a prawie każda kwitnie oddzielnie -przesadzanie
już nie wchodzi w grę za duże krzaki.

Połączyłam tez dwie róże pnące Emelie i New Dawn i tu osiągnęłam zamierzany cel
pierwsza bardzo wcześnie kwitnie i jak kończy kwitnienie zaczyna przepiękna New Dawn.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska
Marysiu, zapraszam serdecznie :wit
U mnie w wątku najczęściej pokazuję róże, bo to moja wielka miłość.
Mam tez byliny ale w tym roku latem nie miałam dużo czasu i jak się teraz okazało
nie uwieczniałam ich zbyt dużo .
Zapraszam Cię na ławeczkę ;:304

Obrazek

Dorota71
tak myślisz ,ja już z tej rabaty tego irysa przesadziłam ,zrobiłam rabatę z irysami .

BlueAnna ten krzew, to budleja skrętolistna na wcześniejszych fotkach jest z różą ,możesz zobaczyć kilka zdjęć do tyłu.

3 KOTY Cieszę się trafiłaś do mnie ,witam :wit
Róża o którą pytasz rośnie przy pergoli z grubego drutu ,jest duża i musi mieć dobre podpory.
Zdjęć "gołej" bez liści nie mam a teraz nie robię zdjęć ,bo sąsiad i tak puka się w czoło jak latam z aparatem.
Żeby Ci przybliżyć obraz pokażę zeszłoroczne zdjęcie ,na tej pergoli rosną dwie różę/ta po lewej to ta o którą pytasz. /

Obrazek

Jolu ;:168 ;:168

Obrazek

:wit :wit
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Marysiu!

Tak mniej więcej, ile zajmują te dwie róże szerokości?
Marta
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Marysiu!
Twój wątek oglądam od samego początku. Szkoda, że Imageshack wykasował zdjęcia ( zresztą u wielu osób :evil:), bo pamiętam taki cudny widoczek z niebieską ławeczką bez oparcia w otoczeniu zieleni przy furteczce i szpaler sztamowych róż (wiem, wiem, że przepadły, niestety ;:174);:170.
Widzę u Ciebie wszystkie moje forumowe koleżanki i tym bardziej mi wstyd, że ja zachwycam się Twoim ogrodem już tyle czasu, a namacalnego wyrazu tego zachwytu nie ma ;:218.
Czas najwyższy przeprosić i naprawić ten błąd.
Bo ogród masz zachwycający ;:oj. Bogaty, wielobarwny, bujny, ze wspaniałymi rzeźbami. Osłonięcie zielenią, nadmorski klimat i wielka Twoja pracowitość i pomysłowość sprawiają, że jest taki wyjątkowy. Zawsze mnie zdumiewa, jakim cudem tyle roślin potrafisz zmieścić na niewielkiej powierzchni. I wszystkie świetnie w tym gąszczu rosną :shock:. Twoja miłość - róże, to osobny rozdział!!! Też fascynujący. Podglądam je z podziwem.

Z wielkim szacunkiem dla Twojego ogrodniczego kunsztu pozdrawiam serdecznie - Jagi

PS. Mam takie same białe mebelki ogrodowe i niebieskie ławeczki :uszy.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marysiu dziękuję, ;:196 miałam kilkadziesiąt szałwii, ale tylko w pierwszym roku były ładne, potem leżały ogromne krzaczyska na rabatach. ;:222 W dodatku było setki siewek, więc się ich pozbyłam.
Rozumiem ile pracy trzeba włożyć, żeby mieć taki cudny ogród. Też mam słabą, piaskową glebę. Kompozycja Emelie i New Dawn piękna i długo trzyma kwiaty. ;:215 Byliny na rabatach, pięknie podkreślają urodę róż i cieszą kolorem w różnych porach. Ja już dawno przestałam się przejmować ludźmi. ;:108 Czasem leżę na trawniku robiąc zdjęcie, a przechodzący wyciągają szyje. ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”