Działka nad Drwęcą - Christin - cz. V
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. V
Krysiu a fuksje ogrodowe u Ciebie w cieniu rosną ?? zakwitł mi kroplik od Ciebie 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu bardzo mi przykro z powodu przymrozków, które zniszczyły rośliny. Ciężko jest to zaakceptować
Ja jestem w tej chwili w podobnej sytuacji, z tym że nie przymrozki a długotrwałe deszcze i mocny wiatr zniszczyły rośliny na działce. Do dzisiaj wiele z nich stoi w wodzie, a część nowo posadzonych roślin woda wyrwała z korzeniami i przeniosła w inne miejsca. Korzenie lilii są na wierzchu, wiele roślin jest połamanych i poprzewracanych. Sił już brakuje, żeby naprawiać te wszystkie szkody.
Ja jestem w tej chwili w podobnej sytuacji, z tym że nie przymrozki a długotrwałe deszcze i mocny wiatr zniszczyły rośliny na działce. Do dzisiaj wiele z nich stoi w wodzie, a część nowo posadzonych roślin woda wyrwała z korzeniami i przeniosła w inne miejsca. Korzenie lilii są na wierzchu, wiele roślin jest połamanych i poprzewracanych. Sił już brakuje, żeby naprawiać te wszystkie szkody.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Krysiu, u Ciebie przymrozki, u mnie powódź, ale taki już los ogrodnika, nie mamy na to wpływu
Alergii nie zazdroszczę, sama miałam wiele lat alergię na nikiel, ale to zapewne nic w porównaniu do takiej wiosennej na pyłki. Piszę "miałam", bo po przeprowadzce na wieś zniknęła sama jak ręką odjął
Życzę Ci dużo zdrówka, a ogrodowi szybkiej regeneracji 

- Ayesha
- Od: 24 sie 2010, o 14:50
Krysiu!zaglądam do Ciebie a tu takie przykre wiadomości,człowiek się stara,chucha i dmucha
na swoje roślinki,żeby ładnie rosły i upiększały ogród,czeka cały rok na kwitnienia i plony
a tu przyjdą przymrozki i wszystko na nic.Bardzo Ci współczuję,u mnie zmarzło tylko kilka
pojedynczych listków ale u koleżanki z drugiej strony miasta też narobiło szkód,zmarzły jej między
innymi kwiaty brzoskwini,orzecha włoskiego , perukowca i hortensje.
Alergii też współczuję,tym bardziej ,że i mnie ona dopadła i co roku jest gorzej i dłużej trwa.
na swoje roślinki,żeby ładnie rosły i upiększały ogród,czeka cały rok na kwitnienia i plony
a tu przyjdą przymrozki i wszystko na nic.Bardzo Ci współczuję,u mnie zmarzło tylko kilka
pojedynczych listków ale u koleżanki z drugiej strony miasta też narobiło szkód,zmarzły jej między
innymi kwiaty brzoskwini,orzecha włoskiego , perukowca i hortensje.
Alergii też współczuję,tym bardziej ,że i mnie ona dopadła i co roku jest gorzej i dłużej trwa.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Krysiu kochana jak mi przykro z powodu przymrozków
Wiem że to bardzo przykre i boli ale będzie dobrze
Trzymaj cię

Wiem że to bardzo przykre i boli ale będzie dobrze

Trzymaj cię

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Krysiu, dobrze że jesteś
Czy fuksje przemarznięte odbiją? Ja czekam wciąż na moją, którą eksperymentalnie posadziłem do gruntu. Na razie cisza

Czy fuksje przemarznięte odbiją? Ja czekam wciąż na moją, którą eksperymentalnie posadziłem do gruntu. Na razie cisza

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Krysiu
współczuję strat ..takie przykre widoki...ale może choć trochę roślin się zregeneruje! Miejmy nadzieję!
Zdrówka życzę wszak ono najważniejsze !

Zdrówka życzę wszak ono najważniejsze !

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Nie pozostaje nam nic innego, jak zapolować na Teesbbrooke w przyszłym roku. Co prawda po ostatnimszalonym sadzeniu dalii obiecałam sobie, ze niczego nie będę dokupywać i pozostane przy tym, co mi przeżyje.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U mnie mróz załatwił też wszystkie krzewy owocowe , nie będzie co podjadać . Za to borówki ,truskawki i poziomki już mają zalążki , malin chyba też będzie mało bo jeszcze nie maja pąków .. Trochę złapało azalie lilie i perukowce teraz wszystko ładnie odbija , kwiatów nie będzie albo słabiutkie ale dobrze że nie zmarzły całkowicie .. patyczki od ciebie ładnie podkiełkowały wyniosłam do szklarni , otuliłam jednak drugi przymrozek był mocniejszy i wszystko padło , z moich też ..
Krysiu u mnie też kilku roślinkom się dostało
ale głowa do góry i pokaż co tam teraz u ciebie kwitnie
będziemy podziwiać,zazdrościć i chwalić i od razu humor ci się poprawi 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Krysiu
czytam ,że u Ciebie istny pogrom zrobiły przymrozki .Szkoda roślin,ale one są mocne i szybko sie odbudują .Zobaczysz jeszcze będziesz mieć z nich pociechę .U mnie niedługo zakwitnie Twój Kroplik, a przywrotnikowi wciąż się mu przyglądam taki piękny z kropelkami rosy 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Krysiu głowa do góry ,my ogrodnicy się nie poddajemy
I u mnie zima nabroiła,ale cóż tak musi być .
Dobrze ,że jesteś

I u mnie zima nabroiła,ale cóż tak musi być .
Dobrze ,że jesteś

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Krysiu no cóż tak bywa, przymrozki się trafiają, szkoda, że w takim czasie kiedy wszystko już porządnie rozwinięte było, alergii współczuję, ale chyba po deszczach trochę lżej?, a co do zwierzyny, oczywiście lubię wszystkie żyjątka, ale nie które niekoniecznie muszą wchodzić mi w drogę, a już szczególnie jeśli są takich rozmiarów

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
A mój kroplik od ciebie ładnie kwitnie inne tez się rozrastają , tylko straciłam patyczki . Za wcześnie ich wyniosłam z domu i za mało okryłam ale nie wszystko musi się od razu udać .
Alergii nie zazdroszczę jest gorsza od mojej astmy ,.. Teraz tylko patrzę na ogród z pod lipki ,dobrze że opiełlam wszystko przed upałami . Teraz tylko mam podlewanie ..
Alergii nie zazdroszczę jest gorsza od mojej astmy ,.. Teraz tylko patrzę na ogród z pod lipki ,dobrze że opiełlam wszystko przed upałami . Teraz tylko mam podlewanie ..
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu!... współczuję strat w roślinkach. Wiem jak to boli...zima zaoszczędziła...to majowe przymrozki załatwiły.
alergia paskudztwo...robiłam testy i niby na nic nie jestem uczulona...a gdy kwitną trawy kicham , psikam..oczy okropnie swędzą...
Pozdrawiam cieplutko!
alergia paskudztwo...robiłam testy i niby na nic nie jestem uczulona...a gdy kwitną trawy kicham , psikam..oczy okropnie swędzą...
Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki