O matko kochana, ale masa komplementów
Odpowiem zbiorowo- BARDZO DZIĘKUJĘ
To Wasze ogrody i Wasze wsparcie, pomoc, porady, sugestie stały się inspiracją do tego efektu jakim mogę się teraz pochwalić
Powiem nieskromnie, że jestem bardzo zadowolona z efektów. Pomimo, że nie udało się stworzyć rzeki oraz kaskady, to mam wiele innych elementów, które zaistniały spontanicznie i jestem z tego niezwykle dumna.
Piaski faktycznie przeistoczyły się w
ogród. Tak, teraz z dumą mogę używać tego określenia w stosunku do otoczenia mojego domu
Zdjęcia z wczoraj c.d.
Tej jesieni powolutku powstało mini wrzosowisko
Wiosną dosadzę jeszcze te ze skrzyń i donic na tarasie żwirowym. One są tam posadzone w
plastikowych osłonkach. A może lepiej teraz żeby nie zmarzły?
Róże przy kratkach urosły wysokie, liczę na ich piękny przyrost i pachnące kwitnienie w następnym roku. Bałaganu bylinowego proszę nie zauważać, ok.?
Niektóre nadal usiłują kwitnąć
Chwasty pomimo Rundapu mają się świetnie. Musze niestety znowu nim zadziałać, czego nienawidzę ze względu na zachwianie ekosystemu. W ramach rekompensaty wobec matki natury, mam w planach zrobienie własnoręcznie domku dla owadów
Sąsiad nie próżnuje, czyli jak zawsze przesuwa swój śmietnik za granicę stworzonej przeze mnie zasłony.
Trawy
Niezmordowane lewkonie. Dostałam od Igi i kwitnie do teraz. Pomimo, że to jednoroczna roślina, to rozważę jej obecność na Wzgórzu Motyli. Cudna.
Lawenda to pewniak na mojej działce i z pewnością jej nie zabraknie
Jesień u schyłku
A tutaj spóźnialskie kwiaty
W tym zakolu planuję zrobić Zakątek Biały. Brzozy już są. Dosadziłam hosty, paprocie, tawlinę, trawy biało obrzeżone, parzydło leśne oraz kilometry rogownicy kutnerowatej. W planach jałowce, jaśminy, ubiorek, czosnki, białe ostróżki, derenie, kaliny i inne takie.
I Wzgórze Motyli do zrobienia na już, czyli od wczesnej wiosny ruszamy. Będę musiała ostro zabrać się do planowania, ponieważ nadal nie wiem jak połączyć zimozielone iglaki z lawendami i innymi prowansalskimi klimatami. Ale mamy całą zimę na burze mózgów.