Elu ja mieszkam na wschodzie Polski ,albo gdzieś na z......iu ,bo u mnie tak mało roślin kwitnie ,co prawda mało ich mam ,ale jednak ,a u Ciebie już tak pięknie .
Mariolu jeszcze trochę i u Ciebie będzie kolorowo A jeśli chodzi o mój klimat to raczej u mnie jest biegun zimna i za.....pie Ewunia zdjęcia nie mam , ale te czerwone kwiatuszki przypominają lobellie . Duże nie są nadają się na obrzeża
Dalej szaleją tulipany - uwielbiam te postrzępione Ewa co za radocha zakwitły mi iryski parę lat nie widziałam ich u siebie . Już zapomniałam jakie kupowałam i dostałam . Dzisiaj przywitał mnie taki a jeszcze inne mają pąki , dobrze że byłam cierpliwa i ich nie przeznaczyłam na kompost
Miłego wieczoru
Śliczne tulipanki
Mnie tez wzięło na postrzępione i jesienią sobie trochę tych strzępiastych kupię
Jak będziesz chciała jeszcze jakieś iryski to chętnie służę
Ewunia co prawda tylko te czerwono białe tulipany są zgodne kolorystycznie z tym co było na etykietach ale to nic i tak są piękne .
Będzie okazja na jesień dokupić jeszcze inne kolorki
Co do irysów - zobaczę co mam i jakie kolory i wtedy będę wołać od Ciebie
Czy ktoś wie czy hortensja bukietowa " bobo " rusza później od innych bukietówek ?
I jeszcze co nie co z ogrodu .
U mnie bobo ciągle jeszcze bez oznak życia , ale nie jest sucha . Dziwne .
Nie mogę się doczekać kiedy rozkwitnie kielichowiec wonny .
Opłaca się sadzić krzewy różniące się kolorami liści , wczesną wiosną wyglądają pięknie .
Ewa ciągle nic wszystkie hortensje już mają liście nawet te w cieniu a tu ciągle nic Ale co by mogła się stać ? Zimy nie było , sucho nie ma , chyba że ją coś od spodu podgryzło .
Coś na rozweselenie , ten kwiatek kojarzy mi się z serwetką misternie dziergana na szydełku .