Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

Mnie też się podobają twoje rabaty, te maliny superanckie :;230 ;:306

RH czekają na posadzenie, jakie mają kolory??

Różyczki też chcą pokazać trochę buzie co widać na zdjęciach,a tym winobluszczem się nie przejmuj może masz taką odmianę? :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu zachorowałam na tą Arabellę.
Jest śliczny, w dodatku bylinowy, znaczy bezproblemowy, muszę koniecznie kupić, tylko gdzie by go posadzić? ;:306
Rabata hostowa powstaje cudna. ;:138 Jak ja uwielbiam ogrody w lesie.
Zastanawiam się tylko, że z pewnością wykopać dołek w korzeniach sosny, to ciężka praca.
Na miejscu mojego ogrodu rosło kilka wyciętych świerków, oraz drzewa owocowe, więc jak się trafi na nie usunięty korzeń przy sadzeniu, to M siekiery używa. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu prześliczne fotki pokazujesz..... nie będę wymieniała co spodobało mi się najbardziej, bo długo by zeszło...... jest po prostu ślicznie...... nowa rabata hostowo-różanecznikowa zapowiada sie równie pięknie jak wszystkie inne :D
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Pamiętać o czarnuszkach, pamiętać o czarnuszkach....Jolu, nie wiedziałam, że są także białe i różowe :)
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Jolu pięknie Ci rośnie wszystko, a lilie koniecznie sadź, bo imponujące :D Jestem zwolenniczka sadzenia roślin, które same chcą rosnąć i nie trzeba ich zbytnio prosić. Tak jak róża The Fairy ;:215
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pocieszę Cię, że większość róż, które świeżo posadziłam, wcale mi się nie podobała-kwitnienie było marne, przyrosty byle jakie, pokraczne toto było i chude. A teraz napatrzeć się na nie nie mogę :D Już po roku w ogrodzie kolosalna zmiana-kwitnienie prawie ciągłe, ładne krzaki i morze kwiatów :tan
Hortensje już kwitną :shock: Moje wiążą pąki, jest tylko jeden kwiat na Vanilla Fraise.
Czarnuszki zawsze śliczne :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Piątek, piąteczek, piątunio ;:114
Będzie szybciutko bo mam masę pracy przed urlopem ale i tak nic mi nie popsuje nastroju :tan

Anno ;:196 jesteś bardzo miła. Takie komentarze pobudzają mnie do cięższej pracy ;:180

Saro, maliny zagłuszyły borówki ;:223 Jeden krzaczek wcale nie zakwitł. Muszę im znaleźć inne miejsce. Tylko gdzie? tylko tutaj miały słońce ;:224
Rh to dwa białe z rumieńcem Gomer Waterer i jeden blado liliowy Boursalt. Kupiłam w szkółce Bielickiego. 8 hektarów cudowności. Śmiałam się tam do handlowca który nas oprowadzał, że czuję się jak dziecko w sklepie z cukierkami :D Kupiłam też wtedy cztery karłowe Blue Tit, które już posadziłam przed Cunningham White'ami. Lubię fiolety ;:167
Teresko, Anabelka fajna ale rośnie duża i trzeba podpierać. Ja od niej wolę Limelight bo sztywna. Niestety teraz kwitnie tylko Anabell, pozostałe później. Jak chcesz to chyba udało mi się ukorzenić patyczki, mogę Ci przesłać. Muszę chyba zajrzeć do tych patyczków i porozsadzać do oddzielnych doniczek...Może ktoś jeszcze będzie zainteresowany..
Szykując się do kopania zawsze mam pod ręką siekierę i sekator taki do krzewów, z pół metrowymi rączkami ;:224
Agness ;:168 dziękuję. Lubię komplementy jak misio miodek ;:306 Naprawdę fajnie jak efekty naszej pracy podobają się też innym ;:108
Irminko, czarnuszkę kupiłam mix nasion. Na opakowaniu były właśnie takie kolory. Mogę ci pozbierać nasionka albo kupić jak się u mnie pokażą w sklepie. Potem siałam na rozsadniku wiosną i przesadzałam kępkami. Przyjęła się bez problemu. Twoja sama się rozsiewa? Czy zbierasz nasiona i wysiewasz wiosną?
Mufko, świetna ideologia. Też staram się jej trzymać ale czasem serce zapuka mocniej na coś nieoczekiwanego w sklepie i cały misterny plan w.....cholerę. Ale zgadzam się. The Fairy i lilie to numero uno na liście ulubieńców. Jeszcze muszę rozbudować zasoby szałwii i lawendy, bo też nieźle sobie radzi.
Ewo Majowa, z takim nastawieniem nie będę mogła się doczekać zimy bo potem wiosna i nowy różany sezon ;:306 Ale nie jest tak źle i teraz. Wczoraj przycinałam przekwitnięte róże. Lavender Lassie ma masę pąków, które stały się widoczne jak ścięłam zmęczone kwiaty już przekwitające. Iceberg też wznawia, delikatnie ale zawsze. Nawet Louise Odier postanowiła mnie uraczyć jeszcze czterema kwiatkami. Tylko Lykkefund w tym roku nie wydał nawet pączusia ;:131
A z hortensji ociąga się już tylko Pink Diamond ale pączki kwiatowe ma malusie zawiązane, więc raczej nie zawiedzie.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Lykkefund kwitnie na starych pędach, musisz przeczekać zimę, żeby się ucieszyć :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

CHyba juz pisałam, ale powtórzę: zbieraj nasionka z tej cudnej szałwi ;:196 , rozmnażaj białego rozchodnika ;:196 i mam dla Ciebie jesienią białą dalię z żółto-zielonym środkiem :wit
Ogród robi wrażenie a ja jestem pod wrażeniem ogrodniczki za trud i pracę wkładaną w jego tworzenie.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

April, pisałaś o Brasilii, jest przecudna, mam ją u siebie, a przynajmniej w ubiegłym roku miałam ;-) Muszę się rozejrzeć czy jeszcze rośnie ;:131
Kolekcja wspaniała i będę kibicować poszerzaniu ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Ależ dałaś serię zdjęć, nie wiadomo, co chwalić najpierw. Kwiaty wspaniałe, rabaty niesamowite, Twoja pracowitość rzuca na kolana.
;:138
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jolu, na początek rh - widzę, że trochę ich kupiłaś :) Blue Tilt trzeba u nas okrywać, Gomer Waterer rośnie okazały, ale bywa kapryśny, więc najlepiej od razu posadzić go w zacisznym miejscu. Z Boursault będziesz bardzo zadowolona - to catawbiense, całkowicie bezproblemowy i potrafi dorosnąć do 3 m :)
Dalie śliczne :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Zapomniałam dodać, że hosta, o którą pytałaś, to Captain Kirk.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Joluś, ile ty masz już lilii ;:oj Jaka u ciebie różnorodność kwiatowa ;:138
Cudnie!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Jolu, dziękuję, będę się przyglądać Twojemu ogrodowi jeszcze uważniej. ;:108
A na razie tylko patrzę i się zachwycam.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”