Mój ogród - moja pasja
Re: Mój ogród - moja pasja
Sylwuś,czasami tak się zdarza,że zapominamy gzie posadzimy jakąś roślinę,ja w tym roku miałam podobnie tylko chodziło to o hosty.Ile ja razy chodziłam i zaglądałam,myślałam nawet ,że przepadły bo były to młode sadzonki,aż któregoś dnia przebiły się przez zrębki,a ja oczywiście szczęśliwa.
Kris,prymule rosną już kilka lat,nie pamiętam dokładnie ile już mnie dopada skleroza.Koron mam dużo,ale zakwitło w tym roku tylko osiem.
Kris,prymule rosną już kilka lat,nie pamiętam dokładnie ile już mnie dopada skleroza.Koron mam dużo,ale zakwitło w tym roku tylko osiem.
Aniu, jak jechałam od znajomych:)
Mam nadzieję, że i moje nowe pierwiosnki się tak rozrosną:)
A nasadzeń typu - wysadziłam i nie pamiętam co i gdzie mam jeszcze całą masę.
Mam nadzieję, że i moje nowe pierwiosnki się tak rozrosną:)
A nasadzeń typu - wysadziłam i nie pamiętam co i gdzie mam jeszcze całą masę.
- Ivona44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ania, ale masz koron
. Gdzie tyle cebulek nazbierałaś?

Pozdrawiam, Iwona.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Aniu
Właśnie tak to już jest jak nie zaznaczymy to później zastanawiamy sie gdzie jest ta roślinka, albo tak mi sie zdarzyło ze gracowałam a tu graca najechała na cebulki i je rozpołowiła, ale wtedy byłam zła.
Udanej majówki życzę, pozdrawiam.

Właśnie tak to już jest jak nie zaznaczymy to później zastanawiamy sie gdzie jest ta roślinka, albo tak mi sie zdarzyło ze gracowałam a tu graca najechała na cebulki i je rozpołowiła, ale wtedy byłam zła.
Udanej majówki życzę, pozdrawiam.

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu urzekły mnie jasne prymulki na pierwszym zdjęciu, jeszcze takich nie widziałam. Korony robią wrażenie 

Ulka
rozrosną się i Twoje pierwiosnki nie ma obawy, z roku na rok ich kępy są coraz okazalsze i kwitną obficiej
Oj czasami się tak zdarza szczególnie po zimie że zapominamy o niektórych nasadzeniach, kiedyś tak miałam z mieczykiem o dziwno nie wykopana cebulka przetrzymała zimę, przyszła wiosna mieczyk zaczął wypuszczać liście a ja myślałam że mam nową roślinkę
Iwonko
korony tak się rozmnożyły przez kilka lat, zaczynałam od czterech cebul 
Misiu
właściwie nic nie robiłam, mam ich kilkanaście i w tym roku zakwitło 8. Ja w zeszłym roku je wykopałam po zaschnięciu części nadziemnej i ponownie je posadziłam na jesieni 
Sylwio
Mi również nieraz zdarzyło się zniszczyć jakąś zapomnianą roślinkę
U mnie pogoda się załamała, jest deszczowo i zimno, świętowanie w plenerze odpada
Olu
Te jasne, prymulki są bardzo dekoracyjne, kiedyś przywiozłam je z ogródka mojej mamy 

Iwonko

Misiu

Sylwio

Olu

- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Aniu
współczuję Ci bardzo odejścia babci... to smutny czas... trzymaj się kochana !
W ogrodzie u Ciebie kolorowo, prymulki śliczniutkie, a szachownice jak strażnicy na warcie. Dostojne i piękne
Pozdrawiam cieplutko i czekam na ciąg dalszy majowych zdjęć z ogródka

współczuję Ci bardzo odejścia babci... to smutny czas... trzymaj się kochana !
W ogrodzie u Ciebie kolorowo, prymulki śliczniutkie, a szachownice jak strażnicy na warcie. Dostojne i piękne

Pozdrawiam cieplutko i czekam na ciąg dalszy majowych zdjęć z ogródka

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- Sylwia85
- 1000p
Aniu czytam że mieczyki Ci przezimowały w gruncie. Łał nie wiedziałam ze są tak odprne. Ja już swoje posadziłam do ogródka i troszkę się obawiałam tych przymrozków które nadawali ( u mnie dzisiaj rano 0 stopni było i szron na trawie i roslinkach).
To korony bardzo szybko się Tobie rozrosły.
Pozdrawiam cieplutko
To korony bardzo szybko się Tobie rozrosły.
Pozdrawiam cieplutko

Asiu
Przeżywaliśmy ostatnio smutne chwile,ale takie jest życie i dotyka to każdego. W ogródku kolorowo coraz bardziej w tej chwili kwitną jeszcze prymulki,tulipany,ubiorek,brunery,floksiki,kocimiętka i iryski te niziutkie.Zdjęcia już wkrótce.
Sylwio
Niektóre mieczyki przetrwały zimę.Ja jeszcze swoich nie sadziłam brak czasu.Nie martw się o swoje posadzone mieczyki nic im nie będzie.Te przymrozki wcale mi się nie podobają,u mnie dzisiaj było chłodno z takim zimnym wiatrem z północy.

Przeżywaliśmy ostatnio smutne chwile,ale takie jest życie i dotyka to każdego. W ogródku kolorowo coraz bardziej w tej chwili kwitną jeszcze prymulki,tulipany,ubiorek,brunery,floksiki,kocimiętka i iryski te niziutkie.Zdjęcia już wkrótce.
Sylwio

Niektóre mieczyki przetrwały zimę.Ja jeszcze swoich nie sadziłam brak czasu.Nie martw się o swoje posadzone mieczyki nic im nie będzie.Te przymrozki wcale mi się nie podobają,u mnie dzisiaj było chłodno z takim zimnym wiatrem z północy.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu moje kondolencje. Ogromnie współczuję. Odnośnie mieczyków to też jestem pełna podziwu że przezimowały. Ja swoje sadziłam w ostatnim tygodniu kwietnia. I zastanawiam się jak te przymrozki przetrwały. Oby nic im nie było.
- Sylwia85
- 1000p
Aniu moim mieczykom nic. Chociaż już spore liście maja to jednak przymrozek ich oszczędził.
Madziu
Dziękuję za okazane współczucie.Pierwszy raz się spotkałam z tym,że mieczyki przetrwały zimę,już mają spore listki.Te co wykopałam to jeszcze nie posadziłam będą kwitły w tym roku później.To dobrze,że przymrozek nie uszkodził Twoich mieczyków,u mnie trochę ucierpiała hortensja.
Sylwio
To świetnie,że przymrozek nie zniszczył mieczyków,szkoda by ich było

Dziękuję za okazane współczucie.Pierwszy raz się spotkałam z tym,że mieczyki przetrwały zimę,już mają spore listki.Te co wykopałam to jeszcze nie posadziłam będą kwitły w tym roku później.To dobrze,że przymrozek nie uszkodził Twoich mieczyków,u mnie trochę ucierpiała hortensja.
Sylwio

To świetnie,że przymrozek nie zniszczył mieczyków,szkoda by ich było

Ładny szczególnie ten czerwony pierwiosnek:) ja z jednej kępy zostawiłam sobie garstkę a reszta..poszła na kompost.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu co słychać? Jak z pogodą u Ciebie? Też deszczowo?