Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Michał - zrób fotki wiosennych kwiatków - proszęęęęęęęę!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Całe pole nasturcji :D
Ciekawa jestem, jak będzie wyglądała pogoda na ogrodników. Ale o tym się przekonam za jakiś czas na własnej skórze-oby nie dotkliwie ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Michale czy to

Kod: Zaznacz cały

natomiast Darmokot mi wreszcie wybaczył i się łasi i mruczy, pozwala się nosić na rękach. 
była obraza od czasu sterylizacji czy coś mi się pochrz....
Biedny malutki Sępik ... już słyszę ten płacz, nasze płaczą jak się ich zamknie gdzieś. I jak zamknę Monikę to Maciek przychodzi i domaga się wypuszczenia, a jak zamkniemy Maćka to Monika nie sygnalizuje (takie babsko!) :;230
Codziennie obserwuję te moje podkładki czy nie zaczynają puszczać pączków ale śpią (to chyba dobrze?)
Parę tygodni temu przed mrozami obcięłam czarną porzeczkę i gałązki zadołowałam w tunelu to rozwijają się już liście :lol:
Burze jutro ?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michał Witaj :wit Czytam że byłaś dzisiaj w Jędrzejowie - ja też , zajrzałam do centrum ogrodniczego ale nic nie mieli jeszcze , dopiero po południu mieli przywieść róże . Po niedzieli inne krzewy .
Kotki masz super ;:108
Ja też czekam na zdjęcia wiosennych kwiatów .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale!...witam cieplutko!
U mnie mahonia i ostrokrzew doskonale sobie radzą./ bez okrywania/
Jeśli chcesz spróbować jeszcze raz ....mogę Ci podesłać sadzonki obydwu krzaczków.
Pozdrawiam ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

No i się stało - mam burzę, nawet raz zagrzmiało ;:138 ;:138 ;:138
Marysiu Ambo Dla Ciebie moje wiosenne kwiatki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ewamaj Wcześniej zapowiadali mrozy w maju ale teraz nie wystawiają takich długoterminowych prognoz, oby się udało bez mrozu :D
Marysiu Maska Masz rację , Darmokot od sterylizacji się pogniewał , po 3,5 roku mi wybaczył :;230 Biedny malutki Sępik...Dziś była powtórka z wczoraj, zajeżdżam a Sępik znów płacze na garażu
Obrazek Obrazek Obrazek
Twoja Monika chyba uważa, że pochodzi z wyższej warstwy społecznej dlatego taka jest dla Maćka ;:306 Jak pąki śpią to dobrze,odżyją po zaszczepieniu.
Tereniu Byłem też w tym centrum, dostawa miała być po południu bo chciałem dokupić niebieskich funkii, miałem do nich dzwonić ale zrezygnowałem, dość drogo mają. Za to zrobiłem zakupy na straganie na rogu rynku i Wodzisławskiej
Obrazek
Bogusiu W takim razie poproszę o sadzonki ;:168
Do południa wziąłem się za przygotowywanie gruntu pod tegoroczne ziemniaki, teraz tylko glebogryzarką przejechać i można sadzić. Przed i po:
Obrazek Obrazek
Nad głową fruwał bocian i skowronki a na ziemi towarzyszyły mi kociska
Obrazek Obrazek
Na koniec chciałem pokazać jaką mam orginalną glebę w okolicy, na większości podwórka jest przykryta ziemią ze stawu. Jest bardzo żyzna i bardzo lubią ją drzewa
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Sępik ;:167
U mnie też zagrzmiało. Narobiłam paniki zupełnie niepotrzebnie, bo burzy nie było. Za to spadł grad. Mało i krótko, ale cały czas się chmurzy i kropi co chwilę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć Michałku :!:
Ależ masz paskudną budowlę za płotem. Czy sąsiad nie ma zamiaru czegoś z tym zrobić :?:
Sępik przypomina jamnika mojej ciotki, który namiętnie przegryzał kabel od lampy, piszczał żałośnie, kiedy prąd go kopnął, po czym po kilku dniach znów przegryzał ten kabel... ;:224.
Nigdy nie udało mi się zrobić zdjęcia kota wiszącego na płocie, a Tobie się udało ;:oj. Czujny jesteś!

Pozdrawiam serdecznie, pracusiu - Jagoda
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Jagódko :wit
To za płotem to dom po sąsiadce , która umarła 2 lata temu, teraz jest w posiadaniu ludzi mieszkających kilka domów dalej , jednak raczej nie zanosi się żeby coś z nim zrobili, woleli się ze mną dochodzić o granicę utrudniając mi ogrodzenie sadu - racji oczywiście nie mieli, i to jest jeszcze niedaleka rodzina :| Bardzo chciałbym zobaczyć tego jamnika gryzącego kabel ;:306 Mój jedynie co niszczył to chusteczki higieniczne i lubił sobie na wszystko powarczeć udając groźnego ;:306 Mam jeszcze gdzieś zdjęcie Darmokota wiszącego na pniu czereśni i Sępika, który wlazł na czubek innej czereśni i płacze bo nie potrafi zejść...3 światy z tym kotem :wink:
Miłego wieczoru Jagódko :D
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Popatrz, a moja Kadabra, taka mała kociczka, a lata po drzewach w górę i w dół,
jak diabeł po sośnie i nie ryczy, żeby ją zdejmować. Oj, ten Sępik :!:
Jego szczęście, że jest taki uroczy ;:333.

:wit Jagoda
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Witaj Michale :wit Tulipany sadziłeś pod linijkę chyba :D .
Może nie doczytałam, ale co się stało z Tojotką :?: . Nie wymieniłeś jej w ostatnich postach ;:174 . Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Calko Tojotka ma się dobrze, ale oddałem ją babci bo nie dogadywała się z resztą kotów, nie mogłyby spędzić zimy razem. Teraz się zastanawiam czy z powrotem dopuścić ją do reszty gromadki, niby się trochę uspokoiła ale nie mam pewności czy znów nie zacznie się bić. Babcia tak się z nią zżyła, że nie chce jej oddać więc sprawa się sama rozwiązała :wink: Ale jak będzie cieplej to Tojotka nie wysiedzi w domu, będzie się darła na dwór i pewnie znów do mnie trafi.
Tulipany były przesadzane z różnych miejsc, aż się dziwię, że tak równo wzeszły. Dziś się okazało, że nie wszystkie zostały przesadzone, znalazłem co najmniej 5 pozostawionych na starych stanowiskach.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale ja wymyśliłam, że Sępik nie lubi jak wyjeżdżasz z domu i dlatego takie hece na dachu odstawia :;230
Monika trafiła malutka do nas i Maciek zawsze się o nią troszczył i pewnie uważa, że tak ma być :?
Zakupy zamierzone czy przypadkowe ? , bo nie kupiłeś hosty a kupiłeś co innego - hostę i tak kupisz ;:306
Kociska mają fajnie moje za szybką :wink:
Ja z glebogryzarką to chyba za tydzień wejdę jest tak mokro! zresztą pokazywałam 8-) Dzisiaj jak śnieg się stopił to nawet kwiatki stały w wodzie. W dołkach które kopałam pod róże i drzewka też stoi woda. Kupiłam sobie jabłoń ananas z Wileńszczyzny i brzoskwinię Saturn. Zawsze myślałam że one są zmanipulowane genetycznie, a one są takie stare.
A Twoja gleba jest taka wymieszana z kamieniami czy mi się wydaje?
Też mi zagrzmiało i niebo miało tyle kolorów jak w maju ;:219 Pyszny dzień ;:138
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Michale u mnie też zawsze jakaś cebulka pozostanie na starym miejscu najlepiej poprzenosić teraz żeby nie było potem niespodzianek
ja dziś przez swoją nie uwagę i zapomnienie ciachnęłam cebulkę lili ;:145
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu I Sępik i Monika się rozbachorzyły ale fajnie tak rozpieszczać koty, nawet jeśli się im zepsuje charakter to nie ma takich konsekwencji jak u ludzi :D Akant od dawna chciałem kupić ale szukałem w miarę taniego, tj poniżej 10 zł, kosztował 9,30 więc wziąłem, reszta to przypadek, a hosta i tak mi nie umknie. Roztopy u mnie odbyły się bardzo łagodnie, nigdzie woda nie stała a jeśli już to na kilka godzin i wsiąkała a spodziewałem się powodzi. Bardzo dobry wybór drzewek - też mam Ananas Berżenicki, rośnie w duże drzewo, do brzoskwiń się zraziłem, są bardzo wymagające, wiatru raczej nie lubią a u mnie to piź.. jak to w kieleckiem :;230 Glebę mam wapienną rędzinę i ona się charakteryzuje warstwami białych kamieni (opoka), czasem są bezpośrednio na powierzchni a czasem przykryte próchnicą,w sadzie wapień jest pod spodem ale w przedniej części podwórka pierwotnie (przed nawiezieniem ziemi ze stawu) było ze 4 ary takiej opoki na wierzchu, teraz została tylko wzdłuż 2 płotów. Stosuję ją jako nawóz do zawapnienia gleby ze stawu jak jest za kwaśna do niektórych roślin, które nie przebiją się korzeniami głęboko.
Ulu Może lilia się odbije, one się łatwo regenerują, czasem uda się nawet z pojedynczych łusek :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”