Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

spoko, Kasia da radę......będzie planować i planować i myśleć, obmyślać, śnić o nowych pomysłach, potem w lutym Gardenia - tam się zaszaleje i potem już z górki....... ;:oj
ja tak właśnie planuje spędzić zimę :;230 ;:224

rany.....jak ja się nie mogę doczekać soboty......aż mnie energia rozpiera.......za dużo to pewnie się nie kupi ale pooglądać roślinki to fajna jest rzecz no i znowu się spotkać......jupi! ;:138
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50

Post »

Kasik, jak zobaczyłam te pergole, to oczy mi wyszły, bo zobaczyłam nie same stelaze tylko piękny różany tunel ;:oj i tak sobie pomyślałam, że Ty jesteś nieżle zboczona, nie gniewaj się(nie gniewasz?) w takim pozytywnym sensie.
Ja mam tylko dwie róże, okrywową (malo urodziwa) i pnącą (się okaże jak zakwitnie) i jak tu do Ciebie wchodzę to taka się czuję....jak mrówka przy słoniu, jak pestka śliwki przy drzewie....i tak mnie nakręcasz......ale nakręcaj dalej bo się kręcę w szkółce przy takiej co to się Bonica 82 nazywa i pytanie czy warto ją kupić, ładna jest, wymagająca???? Masz Kasik może ją???
I jeszcze jedno pytanie...gdzie kupujesz róże????
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O mamuniu..... :shock: ;:oj
Kasia, marzę żeby zobaczyć to kiedyś w realu :oops: ;:173
Pozdrawiam
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia a co będzie na tych pergolach New Dawn :?: Bardzo mi sie podoba ten Twój pomysł... ;:109
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Robalu, już sobie to szaleństwo wyobrażam! :shock: Wycieczki będą zjeżdżać przed Twój dom :)
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry Kasiu, odkładałam odwiedziny w twoim ogrodzie, bo chciałam zobaczyć wszystko dokładnie. No i nareszcie wygospodarowałam trochę czasu na zwiedzanie. Ogród przepiękny, wszędzie róże i powojniki. Wspaniale. To jest to, co mnie najbardziej chwyta za serce. Szkoda, że na pierwszych stronach pozjadało ci tak dużo fotek. No ale nic, i tak pozostało na tyle dużo, żeby dobrze obejrzeć bajeczne miejsce, w którym mieszkasz. Zestaw pochwał, które tutaj już padły, mogę tylko podtrzymać, już ich nie powtarzając. Sama wiesz, że masz pięknie i nietuzinkowo.
Tunel z pergoli zawsze mi się podobał, szczególnie w ogrodach angielskich. Niestety, ja nigdy bym się nie doczekala tak obficie kwitnących róż pnących. Moja ziemia, mój klimat pozwalają mi tylko marzyć o takich. Życzę ci, aby twoje pergole obrosły bujnie tak jak na cytowanych tu zdjęciach z innych źródeł.
POzdrawiam serdecznie, Kasiu :D
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu, :wink: to zdjęcie, które wstawiła Ewa zapiera dech. ;:oj
Jeżeli lubisz stąpać po różanych płatkach, to ja już nie mam nic przeciwko New Dawn ;:173
Sama miałam tę różę i z powodu tych płatków postanowiłam ją przesadzić.
Niestety, operacja się powiodła, ale pacjent padł. ;:223
Gdybym miała jeszcze więcej miejsca w ogrodzie, to pewnie kupiłabym ją znowu. A tak jej miejsce już zajęte. :roll:
:wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Przepraszam, że odpowiadam z poślizgiem, ale ostatnio nie mam czasu na nic. W ogrodzie też dużo pracy, a dzień coraz krótszy... Na forum jestem z doskoku, a tyle chciałabym zobaczyć, do każdego zajrzeć i napisać u siebie nie mam kiedy ;:131
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, wizyta na Forum zawsze pozytywnie nastraja ;:173

Jolu,witaj! Miło, że znalazłaś chwilę na odwiedziny! dziękuję za miłe słowa ;:196 Iglaczek na pniu to cyprys, prowadzony jest w takiej formie, to dojrzały, kilkunastoletni egzemplarz. Bardzo nam się spodobał :D
April, zdjęcie od Ewy to wizualizacja moich marzeń ;:170 Fajnie, że wpadasz do mnie na chwilę wytchnienia, zapraszam zawsze ;:196
Marzenko, Mój M faktycznie kochany i barzdo cierpliwy, a w ogrodzie mnie wspiera i cierpliwe znosi moje szaleństwa..ba, nawet mnie zachęca :D
Jule, ciekawa jestem tej Twojej wiaty, bo ja też zaprojektowałam coś takiego and auto, ale bez dachu :;230 Mają być tylko pręty, konstrukcja, po której chce puścić glicynię. Czekam na wycenę i pomyślę czy jeszcze jesienią się za to wezmę czy wiosną.
Majka, dzięki! Foty się nie chcą otwierać? hmm..sprawdzę to :uszy Miło mi, że pomysł się spodobał - zobaczymy jak będzie z realizacją :D
Maddy, Ela - dziękuję ;:196

cdn :wink:

Alabaster
Obrazek

Obrazek

Nostalgie
Obrazek

Chippendale
Obrazek

Obrazek

Crocus Rose
Obrazek

Obrazek

Bremer Stadtmusikanten
Obrazek

Obrazek

Grasten
Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, bardzo dziękuję ;:131 Do bajki mi daleko, ale i tak zapraszam do odwiedzin w realu ;:138
Małgosia, sama się zastanawiam co ja pocznę w zimie ;:219 Martusia ma rację, będę rysować, projektować, wymyślać...w lutym Gardenia, a potem już wypatrywanie pierwszych krokusów :lol:
Martuś, jak Ty mnie dobrze znasz :;230
Parysko, witaj :wit Zboczona? hahaha, jeszcze tak nikt nie nazwał mojego różanego hopla :;230 Cieszę się, że różany tunel Ci się podoba, choć nie ma jeszcze róż ;:131 Bonica 82 jest warta polecenia, bardzo wytrzymała, zdrowa i obficie kwitnąca różyczka, jeszcze jej nie mam, ale pewnie posadzę na nowej rabacie. Róże kupuję w Rosarium u Pana Choduna, stamtąd mam 70% róż, reszta od Ewy/Gloriadei i sporadycznie kupowałam u Kamili(RosaPlant), u Tomka (Floribunda) i okazjonalnie w innych miejscach. Wczoraj przywiozłam dwie z Berlina :D
Justynko, jak będzie co oglądać to oczywiście zapraszam w realu ;:138
Dorotko, przy pergolach będzie New Dawn - w sumie 10 sztuk :D
Tralaluszy, haha, jak zaczną zwiedzać to postawię skrzynkę przed wejściem na dobrowolne datki dla różo-cholików :;230
Wanda, witaj :wit Fajnie, że wpadłaś do mnie na dłuższy spacer! Dziękuję za komplementy pod adresem ogrodu, bardzo mi miło to słyszeć ;:131 Przykro mi, że foty poznikały, pomimo opłaconego abonamentu fotosik doił mnie na straszną kasę za każdorazowy transfer (podgląd zdjęć) i musiałam zrezygnować z utrzymywania tego konta, zbyt kosztowne.
Róże sprawują się u mnie jak dotąd dobrze (tfu,tfu), odnoszę nawet wrażenie, że odwzajemniają miłość ;:166 Dlatego pokusiłam się o różany tunel ;:131 Jest jeszcze jednak sporo do poprawy, ale cieszy mnie każda chwila spędzona w ogrodzie, a wszystkie miłe słowa od moich wspaniałych gości uskrzydlają do dalszego działania ;:118
Krysiu, przykro słyszeć, że różyczka padła po przeprowadzce..ja mam do przeniesienia kilka sztuk jesienią i trochę się obawiam tej operacji.. ;:218 Na zdjęciu od Ewy widać chyba właśnie New Dawn..lawendę już posadziłam..pozostaje mi zerwać kostkę i obsadzić trawą :D

Skoro mowa o New Dawn, proszę..
Obrazek

My First Lady
Obrazek

Beautiful Bride
Obrazek

Sweet Summer Love
Obrazek

Obrazek

Climbing Rosa
Obrazek

Indigolette
Obrazek

Pomponella
Obrazek

Liriope - czeka na miejsce :D
Obrazek

I ogólnie...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

O matko a ja je wszystkie przyjmę które Ci nie pasują oj jak je kocham ;:167 ;:167
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj dawno niewidziany Robaczku :wit
Przeszłam cały Twój drugi wątek rozgarniając pnącza i wyszłam trochę pokłuta kolcami, trochę połaskotana bezkolcowymi, ale zachwycona Twoimi poczynaniami. Wygląda na to, że dokonałaś rzadkiej rzeczy - zdefiniowałaś swój ogród, wiesz, co kochasz najbardziej i kto gra pierwsze skrzypce. Są różne "takie tam", ale królują róże i "wici". Ten wybór, plus wyroby z metalu czynią Twój ogród niepowtarzalnym ;:138 .

Serdeczności - zachwycona Jagoda ;:oj
PS. To, co masz w donicy - to nie agapant ( na bank ). Moim zdaniem jest to jakaś odmiana orientalnego śniedka.Spróbuj to sprawdzić.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, coś Ci wyślę jesienią, wiem jak kochasz roślinki ;:196
Jaguś, witaj :wit Fajnie, że wpadłaś! Pseudo-Agapant sprawdzony, faktycznie przypomina śniedka wiechowatego ;:124 Ponoć zimuje to ustrojstwo, wsadzę do ziemii i zobaczymy...Dziękuję za czas i uwagę poświęconą na czytanie wątku, bardzo mi miło ;:196 Cieszę się, że tak odbierasz mój ogród - szukam tej konsekwencji w doborze roślin i miło mi, że widać efekty ;:131 Wiem, że wszystkiego mieć u siebie nie mogę, a to co podoba mi się najbardziej siłą rzeczy wypiera inne chciejstwa....jest w tym jednak jakiś sens jak widać, co mnie baaaaaardzo raduje :D
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ja po prostu Ciebie podziwiam, jako młodą osobę ;:138 ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Kasiu - pospacerowałam o świcie po Twoim ogrodzie - to był bardzo przyjemny i piękny początek wrześniowej soboty. Pergolą przed domem dałaś czadu - jak wejście do pałacu królewny :)
Piękny masz ten ogród i w każdym drobiazgu widać gust i smak ;:215

A u mnie też New Dawn wita wchodzących głównym wejściem (no ale nie w takiej skali!) Mimo, że pierwszoroczna i z trudnym startem - kwitnie pięknie. Trochę nam się nie podoba jej zestawienie z tłem (ceglana ściana, pomalowana kiedyś chyba przez szaleńca, a teraz spłowiała na słońcu). Trochę mdło to razem wygląda, ale docelowo róża będzie wspierać się na przebiegającym obok żelaznym brązowym ogrodzeniu, więc może da się wytrzymać.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Kasiek różany tunel os wejścia. Ech kobieto ty to działasz z rozmachem prawdziwym ;:333 . Życzę ci by róże szybko rosły :)
Moja ściana różana niezbyt w tym roku wypaliła. Jedna róża okazała sie pomyłką i zamiast parkowej, dużej Frugisgold mam prawdopodobnie Gloria dei do tego bardzo kiepską.
Perennial blue wypuszcza długaśne pędy ale nie chce kwitnąć :( A jak u ciebie? Zwijam bestię a on nic. Hella tak samo :(
O powojnikach nawet nie wspomnę, bo zaraza spustoszyła je u mnie. Ech do bani :(
Zobaczę co będzie w przyszłym roku. mam nadzieje, ze zarazy sie poprawią.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”