Iza, bardzo dziękuję

Do bajki mi daleko, ale i tak zapraszam do odwiedzin w realu
Małgosia, sama się zastanawiam co ja pocznę w zimie
Martusia ma rację, będę rysować, projektować, wymyślać...w lutym Gardenia, a potem już wypatrywanie pierwszych krokusów
Martuś, jak Ty mnie dobrze znasz
Parysko, witaj
Zboczona? hahaha, jeszcze tak nikt nie nazwał mojego różanego hopla

Cieszę się, że różany tunel Ci się podoba, choć nie ma jeszcze róż
Bonica 82 jest warta polecenia, bardzo wytrzymała, zdrowa i obficie kwitnąca różyczka, jeszcze jej nie mam, ale pewnie posadzę na nowej rabacie. Róże kupuję w Rosarium u Pana Choduna, stamtąd mam 70% róż, reszta od
Ewy/Gloriadei i sporadycznie kupowałam u Kamili(RosaPlant), u Tomka (Floribunda) i okazjonalnie w innych miejscach. Wczoraj przywiozłam dwie z Berlina
Justynko, jak będzie co oglądać to oczywiście zapraszam w realu
Dorotko, przy pergolach będzie
New Dawn - w sumie 10 sztuk
Tralaluszy, haha, jak zaczną zwiedzać to postawię skrzynkę przed wejściem na dobrowolne datki dla różo-cholików
Wanda, witaj

Fajnie, że wpadłaś do mnie na dłuższy spacer! Dziękuję za komplementy pod adresem ogrodu, bardzo mi miło to słyszeć

Przykro mi, że foty poznikały, pomimo opłaconego abonamentu fotosik doił mnie na straszną kasę za każdorazowy transfer (podgląd zdjęć) i musiałam zrezygnować z utrzymywania tego konta, zbyt kosztowne.
Róże sprawują się u mnie jak dotąd dobrze (tfu,tfu), odnoszę nawet wrażenie, że odwzajemniają miłość

Dlatego pokusiłam się o różany tunel

Jest jeszcze jednak sporo do poprawy, ale cieszy mnie każda chwila spędzona w ogrodzie, a wszystkie miłe słowa od moich wspaniałych gości uskrzydlają do dalszego działania
Krysiu, przykro słyszeć, że różyczka padła po przeprowadzce..ja mam do przeniesienia kilka sztuk jesienią i trochę się obawiam tej operacji..

Na zdjęciu od Ewy widać chyba właśnie
New Dawn..lawendę już posadziłam..pozostaje mi zerwać kostkę i obsadzić trawą
Skoro mowa o
New Dawn, proszę..
My First Lady
Beautiful Bride
Sweet Summer Love
Climbing Rosa
Indigolette
Pomponella
Liriope - czeka na miejsce
I ogólnie...