Moja działka 2
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka 2
Lidziu, troszke mnie nie było, ale powoli nadrabiam zaległości. 

- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu, mam nadzieję, ze się nie gniewasz, ze taką dyskusję poruszyłam o wnukach i dziadkach 

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu dziękuję bardzo za
przekazane przez Marysię Maskę 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich serdecznie po dłuższej przerwie i bardzo dziękuję za Wasze odwiedziny i wpisy.
Ostatni tydzień był dla mnie nieciekawy, najpierw choroba, potem wyskoczył jeszcze wyjazd do Żywca i trzeba było zrobić zakupy dla Bartka do szkoły. Na działkę wpadałam tylko o szóstej rano i potem zaraz w autobus i do córki. Ale wszystko oprócz podręczników kupione, sprawy i spraweczki pozałatwiane. Wczoraj i dzisiaj już byłam na działce i pomimo brzydkiej pogody, cały czas robiłam co tylko się dało.
Całą dyskusję na temat wnuki - babcie przeczytałam z uwagą i muszę przyznać Wam rację. Rozmawiałam już z córką na ten temat i obiecała, że będzie się starała jak najmniej mnie obciążać. W przyszłym tygodniu weźmie dwa dni urlopu, potem jej koleżanka z pracy pojedzie rano do Bartka. Ja będę miała dyżur dopiero w piątek. Po lekcjach Bartek będzie chodził w szkole na obiad, a potem poczeka w świetlicy, aż ktoś go odbierze.
Pomimo szczerych chęci, fizycznie nie dam rady codziennie do wnuka ganiać, bo mam coraz większe problemy z chodzeniem.
A teraz szybciutko kilka dzisiejszych zdjęć

róże nn
czosnek górski
szałwia
stokrotka
cyklamen
perowskia
słonecznik
szkarłatka
dzwonki irlandzkie
aster
zawilec japoński
Ostatni tydzień był dla mnie nieciekawy, najpierw choroba, potem wyskoczył jeszcze wyjazd do Żywca i trzeba było zrobić zakupy dla Bartka do szkoły. Na działkę wpadałam tylko o szóstej rano i potem zaraz w autobus i do córki. Ale wszystko oprócz podręczników kupione, sprawy i spraweczki pozałatwiane. Wczoraj i dzisiaj już byłam na działce i pomimo brzydkiej pogody, cały czas robiłam co tylko się dało.
Całą dyskusję na temat wnuki - babcie przeczytałam z uwagą i muszę przyznać Wam rację. Rozmawiałam już z córką na ten temat i obiecała, że będzie się starała jak najmniej mnie obciążać. W przyszłym tygodniu weźmie dwa dni urlopu, potem jej koleżanka z pracy pojedzie rano do Bartka. Ja będę miała dyżur dopiero w piątek. Po lekcjach Bartek będzie chodził w szkole na obiad, a potem poczeka w świetlicy, aż ktoś go odbierze.
Pomimo szczerych chęci, fizycznie nie dam rady codziennie do wnuka ganiać, bo mam coraz większe problemy z chodzeniem.
A teraz szybciutko kilka dzisiejszych zdjęć

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Gratuluję Lidziu
Fajnie, że pogadałaś z córką. Szkoda by było, byś rezygnowała z działki, skoro daje Ci ona tyle radości...
Rozglądałam się już kiedyś za dzwonkami irlandzkimi, ale nigdzie ich nie namierzyłam. Gdzie je zdobyłaś?

Rozglądałam się już kiedyś za dzwonkami irlandzkimi, ale nigdzie ich nie namierzyłam. Gdzie je zdobyłaś?
- mar33
Lidziu wszystkie Twoje słonecznik są piękne,co jeden to inny.Róże mają teraz chyba ładniejsze kwiaty jak za pierwszym kwitnieniem 

Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1
Aniu z dzwonkami irlandzkimi, to śmieszna historia. Wiosną porządkowałam nasiona i przyplątało się kilka torebek starych, przedatowanych nasion, część od razu wyrzuciłam, a niektóre wysiałam, m.in.te dzwonki. Wzeszły i zakwitły cztery roślinki, chociaż nasiona miały chyba 8 lat. Jeżeli się uda, to zbiorę nasionka.
Marysiu mar33 tak to nowy słonecznik o pełnych kwiatach. Róże teraz piękniej kwitną, bo nie pali ich słońce i mają więcej wilgoci. Marysiu mam niespodziankę zobacz na zdjęciu Cassandra będzie kwitła

Marysiu mar33 tak to nowy słonecznik o pełnych kwiatach. Róże teraz piękniej kwitną, bo nie pali ich słońce i mają więcej wilgoci. Marysiu mam niespodziankę zobacz na zdjęciu Cassandra będzie kwitła

- slila1
Marysiu, ale dlaczego on jest różowy, przecież odkopałam kawałek od bordowego.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Nie wiem Kochanie nawet nie miał się od kogoś przepylić, bo od moich jest bardzo daleko. Może na starość ściemnieje.
- slila1
- Maska
- Kontakt:
Lidziu no oczywiście, że Cię widzę
, a Bartek urósł, no w końcu pierwszoklasista! To blondyneczkę mamy do kompletu !
Ciemiernik - wszystkie pączki poszły do mnie

Ciemiernik - wszystkie pączki poszły do mnie

- mar33
Lidziu myśmy się sfociły z bliska coby wszyscy dobrze widzieli a Ty tak daleko weszłaś w słoneczniki,miło Cię poznać,cieszę się że Cassandra czuje się u Ciebie jak w raju
Natomiast co do ciemiernika u Marysi to jemu spadło ciśnienie bo niej mniejsze górki

Natomiast co do ciemiernika u Marysi to jemu spadło ciśnienie bo niej mniejsze górki

Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Kontakt:
Wcale nie takie mniejsze ja jestem na 440 m n.p.m. My jesteśmy odważne a Lidzia robi podchody, ale my sprawimy że będzie odważniejsza!