misiaczekm- przepraszam, ale nie udało mi się jeszcze zrobić zdjęć pergoli. Ale jak się tylko rozpogodzi to zaraz się biorę za aparat
anastazja B- hiacynty to kwiaty wiosenne, które uwielbiam i bez nich wiosna w ogrodzie nie byłaby tak kolorowa a przede wszystkim tak pachnąca!

Cieszę się, że Ci się podoba ta rabatka. Miałam zamiar posadzić tam jeszcze niezapominajki, bo byłyby nawet pod kolor (moim zdaniem żółty z niebieskim świetnie się łączą), ale jak na razie chyba zostawię to tak jak już jest, bo chcę, żeby tak przede wszystkim było bardzo dużo szafirków

Nowa rabata powoli jest uzupełniana w rośliny. Chciałam teraz zabrać się za to kółko, ale Matka Natura była temu przeciwna i posłała nam na ziemię niezłą burzę

A później już trzeba będzie pomyśleć o nawozie dla roślin i ozdobach (dzięki którym właściwie to będzie wyglądało jak rabata, a nie jak pobojowisko!

).
nemezja- o tak, zresztą praca to podstawa

Ja również życzę miłego i

weekendu!
heliofitka- nie powiem, bo poskrzypka liliowa utrudnia ogrodnikowi pracę i coś trzeba będzie z tym wreszcie zrobić

Planuj planuj, a później działaj!
trzynastka- mam taką szczerą nadzieję, że ten mój pomysł wypali i będzie ładny widok

Dziękuję za odwiedzinki
przemo1669- nie wiem jak jest u was, ale my idziemy już 10 maja do szkoły (tylko akurat w ten dzień nasza klasa ma wycieczkę, więc dalej mamy wolne). A deszcz 'nawiedził' mne dopiero dzisiaj, nie wiem jak było u Ciebie. U mnie istna susza do tej pory, dlatego cieszy się ogrodnik kiedy widzi, że roślinkom jest lepiej
No i mała sesyjka moich ukochanych wiosennych kwiatów
Nie ma to jak spacer przed wschodem Słońca (szkoda tylko, że słońce dzisiaj nie spieszyło się ze wstawaniem..

)