Ogródek pstrokaty - część II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek pstrokaty - część II

Post »

Co tam w "pstrokatym" nic nie kwitnie ...to może jakieś zadbane rabatki ??? ja to się ze swoimi do maja nie wyrobię :(
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Genia-W przylaszczkowie coś zaczyna się dziać.Poniewaz to co wyłazi ma ok.5 mm a znaczników tam nie ma to nie wiem
które wychodzą.Czy to wszystkie zobaczę za kilka dni.Miłek amurski wylazł ale jakiś tak wychudzony.Muszę go przesadzić bo
w tym miejscu rosnie już za długo i może tu jest przyczyna.Kwitł nie będzie.

misia53- Kopytnik podoba mi się.W szkólce jest po 10 zł i chyba jeszcze raz spróbuję.

Ewa- Może coś kwitnie tylko ja nie byłem już kilka dni.Córcia zaprzęgła mnie do roboty przy mieszkaniu i doba skurczyła
się.Uporzadkowaną działkę mam tzn.wygrabioną i suchoty wycięte.Co zas do kwitnienia to "pstrokaty" nie śpieszy się.
Chyba trzeba mu terpentyny wlać i podpalić wtedy może przyśpieszy.Jutro rano wybieram się może coś kwitnącego będzie.

Obrazek

A dzisiaj czekała na mnie paka /szczytnica38/ z jeżówkami,dzwonkami i onosmą alborosea przez brak której chory byłem.
Roślinki duże,zadbane i zapakowane w ten sposób,że nic im straszne nie było.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Janku to może mój miłek też się zbuntował bo rósł tam z 5-6 lat .Sanguinaria też wypadła a była już taka duża .

za to o przylaszczki się martwiłam po przesadzeniu jesienią , a one mnie tak pozytywnie zaskoczyły .

Teraz czekam na storczyki, coś tam wychodzi z ziemi .
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też straty będę miał.Przygotowałem jesienią dużo sadzonek w doniczkach i chyba to zgniło bo przecież nie wymarzło.Brakuje
też sporo tulipanów.Sangwinarii pełnej nie mam ale ta pojedyncza wychodzi.Obuwiki jeszcze śpią.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

misia53 pisze:Janku ,Asoreum Splanders przezimował i już wypuszcza nowe listki skusiłam się kupić następnego, pewnie będzie kwiat miał.Tak się prezentuje obecnie kilka listków było do wycięcia Obrazek
A gdzie go można kupić , bo mój zmarniał
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo mi się spodobały Twoje zakupy ( te z prywatnego ogrodu ). Prymulki uwielbiam wszystkie. Żółtą balerinę miałam. Była niesamowita. Kwitła mi 3-4 razy w sezonie. Niestety po podziałach zniknęła :( Na skalnice mam chrapkę, ale chyba muszę do nich dojrzeć ( jako ogrodnik :wink: )
Dzisiaj odkryłam że mój zeszłoroczny miłek przeżył i wyłazi na wierzch. Nie wiem czy zakwitnie...
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza- Skalnice,które ja mam nie są trudne w uprawie.One bardzo wolne rozrastają się a dzielenie ich to wyższa szkoła.
Ja tego nie potrafię.Próbowałem i na ok.10 sadzonek przyjęła się 1 szt.Zresztą kwitnie w tym roku a jest wielkości łebka od
szpilki.Prawdopodobnie z tego powodu są nieosiągalne w kraju.

Zawilec /Anemone flaccida/-ciekawy z liści.Póżniej robią się zielone z białymi plamkami.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
evastyl
1000p
1000p

Post »

Ja nie wiem Ciebie to zawsze do jakiejś roboty zagonią jak nie żona to córka ...nie możesz nakłamać że serce boli :wink:
Co do przylaszczek to trzeba być cierpliwym moje pełne wylazły ale chyba nie zakwitną bynajmniej różowa , niebieska się zastanawia :lol:
Skalnice Twoje imponujące ...moje jakoś tak słabo rosną choć nie wszystkie ale myślę że to miejsce , latem maja za gorąco wypada zmienić .
Ja też sporo straciłam sadzonek ale tylko dlatego że nie były okryte stały pod dachem i wyschły bo nie miały dostępu do wody. Tak więc z 10 skrzyneczek zostały się ino trzy :(
Mówisz że dzielenie skalnic to wyższa szkoła ...ja jeszcze nie próbowałam ...to jak to robią ci za granicą wysiewają ???
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może to trzeba ukończyć specjalistyczne uniwersytety.Ja tylko politechnikę więc braki w tym temacie olbrzymie.No jakoś to
potrafią a może faktycznie wysiewają.Chociaż mam kilka od Jany-15 i ona chyba dzieliła.Mój pagórek skalnicowy jest wapienny,
osłonięty od południa krzakami.Od wschodu słoneczny.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
evastyl
1000p
1000p

Post »

To ja zupełnie się nie nadaję do dzielenia po ja po gastronomii :;230 powinni robić szkoły dzielenia roślin .
pagórek przepiękny ...to ja sobie zrobię taki na działeczce ...żurawki do kosza a skalnice i prymule na piedestał :lol: :lol:
A tak w ogóle to masz fajne te górki i pagórki i jak mało miejsca zajmują . Pokaż jeszcze kilka ...tak na przypomnienie ...a i czekam na plankę ciemiernikową :wink:
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Janku podoba mi sie pagórek skalnicowy ;:173
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janku fajnie uformowałeś sobie skalniak ,jest dojście nie to co u mnie ;:7 gimnastyka po kamieniach .Asoreum bardzo tanio mozesz kupić, ja za 20 zł i w tym roku tak liczą.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa- Łączki ciemiernikowej nie będzie bo wymarzła podczas sławetnej zimy.Górki i pagórki trzeba cyknąć ale one
teraz szare bo poza skalnicami nic tam nie kwitnie.U mnie wiosna ,w porównaniu do innych rejonów,jest opóżniona.

Izabella- Potrzeba na nim jeszcze wiele skalnic,może głodków ale jeszcze coś posadzę.Jutro kiermasz.Wstanę razem ze słońcem.

w zastępstwie łączki ciemiernikowej troszkę inna.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

misia53- Nie wszędzie tak mam.Jest fragment gdzie trzeba trochę pogimnastykować się.Ścieżka z powyższej fotki ma być jeszcze obsadzona niskimi roślinkami ale muszę poszukać jakiś poduszkowców.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Janku na łączce ciemiernikowej widzę kokorycze , ta u mnie tez jest najdorodniejsza , czerwone na razie nie kwitną , jesienią dostałam 3 cebulki jest taka jasno czerwona .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”