Ogródek pstrokaty - część II
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek pstrokaty - część II
Co tam w "pstrokatym" nic nie kwitnie ...to może jakieś zadbane rabatki ??? ja to się ze swoimi do maja nie wyrobię 

- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Genia-W przylaszczkowie coś zaczyna się dziać.Poniewaz to co wyłazi ma ok.5 mm a znaczników tam nie ma to nie wiem
które wychodzą.Czy to wszystkie zobaczę za kilka dni.Miłek amurski wylazł ale jakiś tak wychudzony.Muszę go przesadzić bo
w tym miejscu rosnie już za długo i może tu jest przyczyna.Kwitł nie będzie.
misia53- Kopytnik podoba mi się.W szkólce jest po 10 zł i chyba jeszcze raz spróbuję.
Ewa- Może coś kwitnie tylko ja nie byłem już kilka dni.Córcia zaprzęgła mnie do roboty przy mieszkaniu i doba skurczyła
się.Uporzadkowaną działkę mam tzn.wygrabioną i suchoty wycięte.Co zas do kwitnienia to "pstrokaty" nie śpieszy się.
Chyba trzeba mu terpentyny wlać i podpalić wtedy może przyśpieszy.Jutro rano wybieram się może coś kwitnącego będzie.

A dzisiaj czekała na mnie paka /szczytnica38/ z jeżówkami,dzwonkami i onosmą alborosea przez brak której chory byłem.
Roślinki duże,zadbane i zapakowane w ten sposób,że nic im straszne nie było.
które wychodzą.Czy to wszystkie zobaczę za kilka dni.Miłek amurski wylazł ale jakiś tak wychudzony.Muszę go przesadzić bo
w tym miejscu rosnie już za długo i może tu jest przyczyna.Kwitł nie będzie.
misia53- Kopytnik podoba mi się.W szkólce jest po 10 zł i chyba jeszcze raz spróbuję.
Ewa- Może coś kwitnie tylko ja nie byłem już kilka dni.Córcia zaprzęgła mnie do roboty przy mieszkaniu i doba skurczyła
się.Uporzadkowaną działkę mam tzn.wygrabioną i suchoty wycięte.Co zas do kwitnienia to "pstrokaty" nie śpieszy się.
Chyba trzeba mu terpentyny wlać i podpalić wtedy może przyśpieszy.Jutro rano wybieram się może coś kwitnącego będzie.
A dzisiaj czekała na mnie paka /szczytnica38/ z jeżówkami,dzwonkami i onosmą alborosea przez brak której chory byłem.
Roślinki duże,zadbane i zapakowane w ten sposób,że nic im straszne nie było.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku to może mój miłek też się zbuntował bo rósł tam z 5-6 lat .Sanguinaria też wypadła a była już taka duża .
za to o przylaszczki się martwiłam po przesadzeniu jesienią , a one mnie tak pozytywnie zaskoczyły .
Teraz czekam na storczyki, coś tam wychodzi z ziemi .
za to o przylaszczki się martwiłam po przesadzeniu jesienią , a one mnie tak pozytywnie zaskoczyły .
Teraz czekam na storczyki, coś tam wychodzi z ziemi .
- magry
Też straty będę miał.Przygotowałem jesienią dużo sadzonek w doniczkach i chyba to zgniło bo przecież nie wymarzło.Brakuje
też sporo tulipanów.Sangwinarii pełnej nie mam ale ta pojedyncza wychodzi.Obuwiki jeszcze śpią.

też sporo tulipanów.Sangwinarii pełnej nie mam ale ta pojedyncza wychodzi.Obuwiki jeszcze śpią.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
A gdzie go można kupić , bo mój zmarniał
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo mi się spodobały Twoje zakupy ( te z prywatnego ogrodu ). Prymulki uwielbiam wszystkie. Żółtą balerinę miałam. Była niesamowita. Kwitła mi 3-4 razy w sezonie. Niestety po podziałach zniknęła
Na skalnice mam chrapkę, ale chyba muszę do nich dojrzeć ( jako ogrodnik
)
Dzisiaj odkryłam że mój zeszłoroczny miłek przeżył i wyłazi na wierzch. Nie wiem czy zakwitnie...

Dzisiaj odkryłam że mój zeszłoroczny miłek przeżył i wyłazi na wierzch. Nie wiem czy zakwitnie...
- magry
Iza- Skalnice,które ja mam nie są trudne w uprawie.One bardzo wolne rozrastają się a dzielenie ich to wyższa szkoła.
Ja tego nie potrafię.Próbowałem i na ok.10 sadzonek przyjęła się 1 szt.Zresztą kwitnie w tym roku a jest wielkości łebka od
szpilki.Prawdopodobnie z tego powodu są nieosiągalne w kraju.
Zawilec /Anemone flaccida/-ciekawy z liści.Póżniej robią się zielone z białymi plamkami.

Ja tego nie potrafię.Próbowałem i na ok.10 sadzonek przyjęła się 1 szt.Zresztą kwitnie w tym roku a jest wielkości łebka od
szpilki.Prawdopodobnie z tego powodu są nieosiągalne w kraju.
Zawilec /Anemone flaccida/-ciekawy z liści.Póżniej robią się zielone z białymi plamkami.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- 1000p
Ja nie wiem Ciebie to zawsze do jakiejś roboty zagonią jak nie żona to córka ...nie możesz nakłamać że serce boli
Co do przylaszczek to trzeba być cierpliwym moje pełne wylazły ale chyba nie zakwitną bynajmniej różowa , niebieska się zastanawia
Skalnice Twoje imponujące ...moje jakoś tak słabo rosną choć nie wszystkie ale myślę że to miejsce , latem maja za gorąco wypada zmienić .
Ja też sporo straciłam sadzonek ale tylko dlatego że nie były okryte stały pod dachem i wyschły bo nie miały dostępu do wody. Tak więc z 10 skrzyneczek zostały się ino trzy
Mówisz że dzielenie skalnic to wyższa szkoła ...ja jeszcze nie próbowałam ...to jak to robią ci za granicą wysiewają ???

Co do przylaszczek to trzeba być cierpliwym moje pełne wylazły ale chyba nie zakwitną bynajmniej różowa , niebieska się zastanawia

Skalnice Twoje imponujące ...moje jakoś tak słabo rosną choć nie wszystkie ale myślę że to miejsce , latem maja za gorąco wypada zmienić .
Ja też sporo straciłam sadzonek ale tylko dlatego że nie były okryte stały pod dachem i wyschły bo nie miały dostępu do wody. Tak więc z 10 skrzyneczek zostały się ino trzy

Mówisz że dzielenie skalnic to wyższa szkoła ...ja jeszcze nie próbowałam ...to jak to robią ci za granicą wysiewają ???
- magry
Może to trzeba ukończyć specjalistyczne uniwersytety.Ja tylko politechnikę więc braki w tym temacie olbrzymie.No jakoś to
potrafią a może faktycznie wysiewają.Chociaż mam kilka od Jany-15 i ona chyba dzieliła.Mój pagórek skalnicowy jest wapienny,
osłonięty od południa krzakami.Od wschodu słoneczny.

potrafią a może faktycznie wysiewają.Chociaż mam kilka od Jany-15 i ona chyba dzieliła.Mój pagórek skalnicowy jest wapienny,
osłonięty od południa krzakami.Od wschodu słoneczny.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- 1000p
To ja zupełnie się nie nadaję do dzielenia po ja po gastronomii
powinni robić szkoły dzielenia roślin .
pagórek przepiękny ...to ja sobie zrobię taki na działeczce ...żurawki do kosza a skalnice i prymule na piedestał
A tak w ogóle to masz fajne te górki i pagórki i jak mało miejsca zajmują . Pokaż jeszcze kilka ...tak na przypomnienie ...a i czekam na plankę ciemiernikową

pagórek przepiękny ...to ja sobie zrobię taki na działeczce ...żurawki do kosza a skalnice i prymule na piedestał

A tak w ogóle to masz fajne te górki i pagórki i jak mało miejsca zajmują . Pokaż jeszcze kilka ...tak na przypomnienie ...a i czekam na plankę ciemiernikową

- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Janku podoba mi sie pagórek skalnicowy 

- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janku fajnie uformowałeś sobie skalniak ,jest dojście nie to co u mnie
gimnastyka po kamieniach .Asoreum bardzo tanio mozesz kupić, ja za 20 zł i w tym roku tak liczą.

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- magry
Ewa- Łączki ciemiernikowej nie będzie bo wymarzła podczas sławetnej zimy.Górki i pagórki trzeba cyknąć ale one
teraz szare bo poza skalnicami nic tam nie kwitnie.U mnie wiosna ,w porównaniu do innych rejonów,jest opóżniona.
Izabella- Potrzeba na nim jeszcze wiele skalnic,może głodków ale jeszcze coś posadzę.Jutro kiermasz.Wstanę razem ze słońcem.
w zastępstwie łączki ciemiernikowej troszkę inna.

teraz szare bo poza skalnicami nic tam nie kwitnie.U mnie wiosna ,w porównaniu do innych rejonów,jest opóżniona.
Izabella- Potrzeba na nim jeszcze wiele skalnic,może głodków ale jeszcze coś posadzę.Jutro kiermasz.Wstanę razem ze słońcem.
w zastępstwie łączki ciemiernikowej troszkę inna.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- magry
misia53- Nie wszędzie tak mam.Jest fragment gdzie trzeba trochę pogimnastykować się.Ścieżka z powyższej fotki ma być jeszcze obsadzona niskimi roślinkami ale muszę poszukać jakiś poduszkowców.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku na łączce ciemiernikowej widzę kokorycze , ta u mnie tez jest najdorodniejsza , czerwone na razie nie kwitną , jesienią dostałam 3 cebulki jest taka jasno czerwona .