Aprilkowy las

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las

Post »

Jolu, twoje roślinki nieźle sobie radzą, bo wyglądają wspaniale...hortensja i szkarłat są przepiękne ;:138
Wiem jak to jest z "pomocnikami" w ogrodzie :wink: Moja kopczykuje mi zaciekle krokusy na wiosnę... :lol: Wymiziam Nucisko od Ciebie i to z przyjemnością...wczoraj została wypucowana na "wysoki połysk" :;230 Teraz czyściutka i pachnąca...jak nie ona ;:173 A Ty wymiziaj ode mnie swoje "szkodniki" ;:215
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kwiatek jest zrodzony przez hostę? :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu, moje szkodniki miziać się bardzo chętnie ale myć to już nie bardzo. No chyba że chodzi o kąpiel błotną na pobliskich rozlewiskach w poszukiwaniu bobrów :;230
Jesienią miałam podobnie sadząc cebulki. Niemal każda musiała być sprawdzona czy aby dobrze posadziłam. Może to było przyczyną że ani jeden krokus ani szafirek się nie pokazał, a nie mróz ;:224

Aguniu, jesteś świetna ;:180 wyrazy uznania, to hostowy kwiatuszek ;:63
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, nie chcę się chwalić na zapas, ale chyba latrie widziałam i muszę tylko ze szpadlem tam stanąć. Zrobię zdjęcia najpierw, zeby jakiego zielska nie przywieźć do domu :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, zielsko często bywa bardzo urokliwe :wit

A ja wczoraj tak ciężko pracowałam: skończyłam malować dwa kolejne przęsła do wstawienia w ogrodzenie i pomalowałam takie niskie metrowe ogrodzenie, które rozgranicza z tyłu domu ogród od psiego terenu i podjazdów. Może takiego nie sforsują? Jeszcze muszę zrobić bramę szeroką żeby w razie czego można było wjechać samochodem i coś przwywieźć, i furteczkę.

Obrazek Taras syna zamienił się w pracownię malarską :;230

Obrazek za tym niskim ogrodzeniem będzie warzywniak i dalej rabata z azaliami i rododendronami, jak tylko usuną mi panowie piasek który jest tak składowany do betonowania. Jeszcze zabetonujemy trochę słupków ogrodzeniowych, wylejemy pod nowe budy dla psów i pod drewutnię i będzie piasku na tyle mało że się go przeniesie w inne miejsce. Na razie muszę czekać cierpliwie. ;:223

I inne obrazki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A teraz opowiem co mi się dziwnego wczoraj przytrafiło. Poszłam do ogródka cyknąć fotki i widzę na rabacie leży ptaszek młody, chyba nieżywy. Serce mi się ścisnęło bo niedawno M znalazł młodą sójkę, zabitą przez sroki a i Ci co są ze mną od początku pamiętają historię wiewiórek wyrzuconych przez sroki z gniazda. Wzięłam więc nieboraka w ręce w nadziei że może uda się jeszcze uratować. A ten skubaniec otwiera oczy zdumiony, potrząsa łebkiem i rozpościera skrzydła. Początkowo myślałam że to w szoku i ostatkiem sił. Ale nie, zdrowy, może lekko oszołomiony poleciał na najbliższe drzewo. Okazuje się że spał koło moich rozwarów, pod pracującym spryskiwaczem gdzie się chłodził :tan Mało zawału nie dostałam, ale tak bardzo się ucieszyłam że żyje że dałam radę zrobić tylko jedną fotkę :;230
Obrazek To młodziutki dzięcioł zażywał siesty na rabatce. :;230
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, przygoda z ptakiem rzeczywiście zaczęła się jak niezły kryminał. Jednak zakończenie to już happy end, to co lubię najbardziej. Jolu uważam, zę jesteś dla siebie zbyt krytyczna. Walczysz z piaskiem, malujesz płot, siejesz kwiaty, sadzisz i wszystko to robi kobieta.
Jesteś silna i masz piękny ogród, który tworzysz dopiero rok. Dla mnie on juz jest piękny, wszystko to dzięki Twojej ciężkiej i wytrwałej pracy. Nim się obejrzysz będziesz mieć tu swój raj ;:196 .
Czy pacuszka tym razem też na adres inny niż Twój?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ha, zapomniałam że gdzie indziej słałaś :lol: info na pw

Jakbyś zobaczyła mój ogród-rozgardziasz na żywo to byś szybko zmieniła zdanie ;:224 Ale staram się jak mogę i sprawia mi to dużo przyjemności. Pieląc i myśląc o niczym lub analizując wydarzenia - odpoczywam, nabieram dystansu i zwalniam tempo. To rodzaj terapii szkodliwej tylko dla portfela i kręgosłupa. Choć głowa zdecydowanie na tym zyskuje ;:215
Zresztą sama wiesz jak jest, u Ciebie też wszystko na Twojej głowie ;:224 i trzeba sobie radzić.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jolu, wybacz mi moje pytanie, ale co to za kwaitki są? Ładne i chyyba to te same co w rowie rosną i mogłabym mieć je u siebie za darmo :tan . No chyba, ze policja mnie zgarnie lub jakieś inne służby drogowe
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, pewnie to te same bo nie pamiętam żebym coś sadziła. Ale są śliczne więc nie usuwam. Podobne do przetaczników ale nie mam pojęcia co to takiego :;230 może ktoś się zna to podpowie
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Jestes dzielna ;:108 nie ma co mowic ;:63
Z piachem budowlanym jest zawsze ubaw ... ja mialam wielka gore na srodku ogrodka. W zeszlym roku chcialam zaczac ogrodek i poprosilam zeby mi mlody sasiad przetaczkowal piach kolo miejsca parkingowego przed domem. Duzo nie zostalo, bo czesc poszla pod kamienie i tarasy ... sasiad przetaczkowal - w tym roku mowie do niego, zeby mi przetaczkowal z powrotem, bo chce na tym miejscu rabate juz zaczac robic :;230 na razie nie moge sie go pozbyc, bo potrzebny mi jeszcze jest jak beda wylewac mi podloge w goscinnej lazience na dole.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, ten piaseczek też już raz był przewożony :;230 ale skąd mogłam wiedzieć że TAM będzie warzywniak i obok rabata? no skąd? ;:223
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Jolu, nic dziwnego że ptaszek wypoczywał w Twoim ogródku :D Tak w nim pięknie, że na pewno wypoczynek w nim to sama przyjemność :tan
A tymi malowanymi przęsłami, przypomniałaś mi że i na mnie robota "malarska" czeka ;:224 :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jeszcze młody ptaszek, nie miał pojęcia co mu tam grozi. Dobrze że wypoczywał w części ogrodzonej od psów ;:224

Jeszcze parę fotek. Teraz liatrie dają koncert, operator kiepski ale może coś widać
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek a wśród ostróżek zaczynają się rumienić pomidorki koktajlowe. Mój M już zaciera ręce. ;:224
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koktailowe smakowicie wyglądają. U mnie też są, ale same zielone. Kiedy one się zarumienią? Może trzeba je zawstydzić, to zrobią się w pąsach?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo podoba mi się Twój las :D Co prawda brakuje w nim róż (to mój fijoł :wink:), ale i tak z przyjemnością pozwiedzałam. Podziwiam zapał do pracy w ogrodzie, dużo wysiłku kosztuje polepszenie gleby. U mnie w większości gliniasta :?
Twoje ostróżki z siewu są jednoroczne, więc na pewno Ci się rozsieją. Polecam jeszcze czarnuszki, które rosną w różnych miejscach-u mnie w cieniu są niskie, ale kwitną.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”