30 - metrowe maleństwo
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: 30 - metrowe maleństwo
Bożenko czekam na relację z Gardenii 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
I ja czekam złota nasza Bozko
Dziewczyny pewnie miały fajne spotkanko 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Bozuniu gratuluję ozłocenia
No ja też jestem ciekawa jakie zakupy poczyniłaś na targach 

ooooooo jesteś złota!
fajnie było no nie?

fajnie było no nie?

Zakupy na Giełdzie kwiatowej - piękne ! Byłaś na Franowie czy na Bema? Ja na Franowie byłam raz i też dostawałam oczopląsu
ps.bardzo ładne stylowe wnętrza

ps.bardzo ładne stylowe wnętrza

-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Fantastyczne klimaty folk
Gratuluję złotka i również czekam na relację

Gratuluję złotka i również czekam na relację

Dziewczyny! Dziękuję bardzo za gratulacje z powodu złotka
Nawet nie zauważyłam
Z tej okazji zapraszam na
Marudzia Witaj u mnie
Zakupy robiłam na Franowie, pierwszy raz tam byłam i chciałam mieć wszystko
Na Bema jeszcze nie dotarłam, ale wszystko przede mną
Najgorsze jest to wczesne wstawanie, żeby cokolwiek dotać na giełdzie...
Wybaczcie, że nie odpowiadam każdej z was osobno, ale tak zwyczajnie i po ludzku jestem dziś padnięta
Od 8 rano byłam w pracy, potem latałam z dziewczynami po Gardenii a potem znów do pracy... Dopiero wróciłam i rozpoczynam weekend
Przede wszystkim dziękuję Asi, Kasi - Robaczkowi i Marcie - Shirall za fajnie spędzone popołudnie
Dla Was mini relacja z Gardenii - dzień drugi. jeśli chodzi o zakupy, to nabyłam tylko 2 cebule hippeastrum, ale za to olbrzymie "czterdziestki" za 20 zł i 2xlilie Magic Star. Jutro jadę jeszcze po "zaklepany" zakup
Jest co oglądać
Jutro będzie ciąg dalszy, podsumowanie oraz moje wrażenia
No i forumowe spotkano się szykuje

Marudzia Witaj u mnie

Wybaczcie, że nie odpowiadam każdej z was osobno, ale tak zwyczajnie i po ludzku jestem dziś padnięta

Dla Was mini relacja z Gardenii - dzień drugi. jeśli chodzi o zakupy, to nabyłam tylko 2 cebule hippeastrum, ale za to olbrzymie "czterdziestki" za 20 zł i 2xlilie Magic Star. Jutro jadę jeszcze po "zaklepany" zakup

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję złotka
Ależ tam piękności,
,,oj i żurawek tyle i różyczek,,,ummmmm szkoda,że u mnie nie ma takiego czegoś,,,,,
pochwal się czy coś kupiłaś

Ależ tam piękności,

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Piekna relacja Bozka....
Super sie z Wami dziewczyny oglada Gardenię...Ciekawia mnie te Twoje hipki 40 stki
Jakie odmiany nabyłas , był moze ten Motylek 

Aniu dziękuję
Zaraz znów wybieram się na Gardenię
Było jedno stoisko prawie z samymi żurawkami, bardzo dużo odmian. Róże od Ćwika. Chciałam kupić Pomponelle, ale za długo się decydowałam i już zabrakło
Oprócz wystawców jest jeszcze kiermasz ogrodniczy, na którym przeważają kłącza, cebule itp. Wystawcy będą dzisiaj wyprzedawać swoje ekspozycje, ale wiele roślin jest w stanie wegetacji i to jet największy problem...
Ja kupiłam jak zwykle cebule hippeastrum. Pochwalę się później
Dorotko Dzisiaj kolejny dzień
Jeśli chodzi o cebule, to niestety wszystkie były pomieszane, bez oznaczeń... Posegregowane były tylko wielkością... Wzięłam w ciemno dwie największe sztuki, nie wiem co to "za jedne"
Zaraz jadę po "zaklepaną" donice z kwitnącymi 'Lemon Lime' Największe cebule były po 20 żł, mogę nabyć dla kogoś jak jeszcze dzisiaj będą, ale na zasadzie loterii... Motylka raczej nie było... Patrzyłam na ofertę tej firmy 'Flower Garden' i nie sprzedają go, więc pewnie w tym miksie cebul nie trafię na niego...

Ja kupiłam jak zwykle cebule hippeastrum. Pochwalę się później

Dorotko Dzisiaj kolejny dzień

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ciekawe po ile mają żurawki? I jakie odmiany 

Bożenko zaglądałam ci kilka miesiecy temu do Ciebie i podziwiałam
ale mozesz nie pamietac
Planowałam też dzisiaj jechać na gardenię ale niestety plany się pozmieniały i siedzę w domku. Zdjęcia super - widzę co straciłam. Dzisiaj pewno wszystko bedzie tansze bo bedą chcieli się pozbyć. Mam nadzieje w jakis wolny wekend odbiję sobie na giełdzie. Swoją drogą ja blizej mam na bema - owszem bez porownania do Franowa -ale kilka sklepików jest, trochę kwiatów, trochę dekoracji - ceny korzystne.

Planowałam też dzisiaj jechać na gardenię ale niestety plany się pozmieniały i siedzę w domku. Zdjęcia super - widzę co straciłam. Dzisiaj pewno wszystko bedzie tansze bo bedą chcieli się pozbyć. Mam nadzieje w jakis wolny wekend odbiję sobie na giełdzie. Swoją drogą ja blizej mam na bema - owszem bez porownania do Franowa -ale kilka sklepików jest, trochę kwiatów, trochę dekoracji - ceny korzystne.
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Ostatni dzień Gardenii za nami
Byłam dzisiaj krótko i w ekspresowym tempie... Tylko chwilę rozmawiałam z forumowymi dziewczynami... Domyślam się, że wróciły do domu "obkupione", bo dzisiaj prawie wszystko ze stoisk wystawowych było na sprzedaż
Czekam na ich relację, bo sama jestem ciekawa
W sumie trzy dni spędziłam na Gardenii
Pierwszy dzień był dla mnie bardzo ciekawy, bo uczestniczyłam w Seminarium na temat ekologicznych osiedli, polityki osiedlowej, roślin w przestrzeni osiedlowej itp. Drugi dzień poświęciłam wraz z dziewczynami z forum na spokojniejsze zwiedzanie... a dzisiaj tak na szybko, głównie po odbiór zarezerwowanej wczoraj roślinki i odwiedzeniu wraz z M targów wędkarskich, które odbywają się wraz z Gardenią.
Te targi są dla mnie zawsze źródłem zdobywania nowej wiedzy, poznania nowinek branżowych, rozmów z wystawcami, wielu pytań i oczywiście "odżyciem" po zimie
Uważam jednak, że powinny odbywać się trochę później... w okolicach kwietnia. Nie byłoby problemu ze sprzedażą roślin w stanie wegetacji i dałoby to wiele więcej możliwości kupowania w tzw. dni dla publiczności... Mimo tego jedno jest pewne: warto być na Gardenii
Aniu Żurawki, które są na moich zdjęciach były sprzedawane dopiero dzisiaj. Cena 5 zł za wszystkie roślinki na tym stoisku. Były też piękne sadzoneczki np. miskanta na sprzedaż, ale tylko w paletach... Kupiłam u nich żurawkę Citronellę i Polemonium 'Northern Lights'. Odmian żurawek mieli dużo, sama już nie pamiętam... Firma Vitro Warszawa. Widziałam, że Ilonka kupiła u nich kilka roślinek, między innymi tiarelle, na którą się spóżniłam
Marudzia ale mam sklerozę
wybacz
Dzisiaj rzeczywiście dużo można było kupić ze stoisk firmowych. Jeśli chodzi o rośliny, to było dużo sezonowych cebulowych, ale także innych, co widać na zdjęciach. Jednak niektóre roślinki trzeba mieć gdzie przechować, bo rozpoczęły wegetacje... Ja kupiłam z ogrodowych tylko wielosił i żurawkę, bo mogę je przyciąć na wiosnę jakby co
No i cebule
Marzenko witaj
i dziękuję! Tak to nasza Martusia
Nie miałam autoryzacji zdjęcia, ale mam nadzieję, ze mi to wybaczy
Przecież i tak buźkę ma w krzaczkach róży
Kolejna seria zdjęć dla Was, żeby Wam smutno nie było

a oto moje dzisiejsze zakupy:
Hippeastrum' Lemon Lime' 5 kwitnących cebul
("obfocony juz w domu")

żurawka Citronella i kwitnące, pachnące Polemonium 'Northern Lights'

oprócz tego wczorajsze 2 cebule hippeastrum i lilie Magic Star
Gdybym miała pomieszczenie na przechowanie roślin już wegetujących pewnie byłoby tego więcej
W moim przypadku trzeba umieć ostudzić emocje 

W sumie trzy dni spędziłam na Gardenii

Te targi są dla mnie zawsze źródłem zdobywania nowej wiedzy, poznania nowinek branżowych, rozmów z wystawcami, wielu pytań i oczywiście "odżyciem" po zimie

Aniu Żurawki, które są na moich zdjęciach były sprzedawane dopiero dzisiaj. Cena 5 zł za wszystkie roślinki na tym stoisku. Były też piękne sadzoneczki np. miskanta na sprzedaż, ale tylko w paletach... Kupiłam u nich żurawkę Citronellę i Polemonium 'Northern Lights'. Odmian żurawek mieli dużo, sama już nie pamiętam... Firma Vitro Warszawa. Widziałam, że Ilonka kupiła u nich kilka roślinek, między innymi tiarelle, na którą się spóżniłam

Marudzia ale mam sklerozę

Marzenko witaj

Kolejna seria zdjęć dla Was, żeby Wam smutno nie było

a oto moje dzisiejsze zakupy:
Hippeastrum' Lemon Lime' 5 kwitnących cebul

żurawka Citronella i kwitnące, pachnące Polemonium 'Northern Lights'

oprócz tego wczorajsze 2 cebule hippeastrum i lilie Magic Star