Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Marto tylko Ci pozazdrościć.

;:118
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aguniu, jak zdrowie dzisiaj? Bo aura zrobiła się fatalna i ciągle się pogarsza. Wieje, siąpi i ogólnie kanał.
Dobrze że chociaż bez mrozu, choc temperatura odczuwalna znacznie niższa niż ta na termometrze. :?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś sen fajny i mógłby być realistyczny, tylko żeby zrobiło się troszkę cieplej. ;:3
Mnie to śniła się robota, wybierałam liście i plewiłam na rabacie przed domem i pod nogi wlazła mi Ina - suczka która odeszła jesienią na DST. :(

Czytam te zamówienia to w większości to są róże, czyli też sadzenie od razu trzeba uskuteczniać.
W sadzawka.pl zamawiałaś już coś kiedyś czy pierwszy raz? Jakie mają sadzonki? Szukam hosty Big mama i oni ją mają ale dla jednej hosty nie będę zamawiać, ale jak mnie pociągnie do zamawiania to znowu kilka się nazbiera. :;230

Takie prądy kup sobie bo to najlepszy sposób na ból, łykam przynajmniej połowę tych tabletek co przedtem, czasami całymi tygodniami obywam się baz tabletki. ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie, ale jestem zmęczona! Nic szczególnego co prawda na ogrodzie nie zdziałałam, ale ociepliliśmy skrzynie styrodurem, na to folia i zostało tylko wysypać drenaż i kupić ziemię... Księżniczki mogą przychodzić :) Poza tym, przywiozłam dziś donice (w końcu, ze względu na rozmiary, zdecydowałam się na okrągłe; dostałam je w mega-super cenie!), posadziłam begonie, posprzątałam chałupę i uważyłam smaczny obiad... Mój kręgosłup!

Maju, widzę, że obie śnimy o ogrodach i chabaziach ;)
Tak, masz rację - gdy przyjdą róże to w zasadzie od razu trzeba je wsadzać - może uda mi się przygotować dołki... Co do sadzawka.pl to zamawiałam u nich po raz pierwszy i zobaczymy jakiej jakości będą sadzonki... Może dostaniesz tę hostę gdzie indziej, w którymś z ogrodniczych?
Prądy chyba muszę kupić, mam link.
April, ze zdrowiem dziś ok, jestem zadowolona z produktywnego dnia ;) teraz trzeba odpocząć i pomyśleć o czerwonym wytrawnym ;)
Ewa-tuli, ja też trochę zazdroszczę Jule że ma ogarnięty ogród - u mnie jest od groma roboty :roll: A co do roboty z rozpakowywaniem i sadzeniem, również uwielbiam ten moment... Napiszę później pw w sprawie róż.
Jule, może chabazie Ci się śnią, tylko nie pamiętasz ;) Wszystko zrobione w ogrodzie - jak ja bym chciała to powiedzieć!
Ewamaj, u nas też się rozpadało - delikatnie, ale jednak... Zdecydowanie się ociepliło przy tym, a rośliny pragną deszczu jak kanie dżdżu.
Majeczko, te sny to takie pragnienie powrotu do dzieciństwa chyba ;) Też jestem ciekawa efektów, ale chyba jeszcze bardziej czekam na Twoje zdjęcia bliżej czerwca ;)
Dorotko, oj zacznie się sadzenie, już za chwilę! Zamówienie do R. wysyłaj, bo zaraz nic nie będzie z gołym korzeniem :)

Zbieranina zdjęć:

Obrazek
bukiet cudnych tulipanów od M. ;:167

Obrazek
trejaż z perspektywy ogrodu

Obrazek
i dzisiejsze zakupy: największa donica ma 45cm średnicy - w sam raz na piękną hortensję Bobo :)

Obrazek
i w zbliżeniu

Spokojnego popołudnia i wieczoru!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,zdradż tajemnicę gdzie fundnełaś sobie takie piękne donice?
x-ag-a
---

Post »

Gosiu, w tym sklepie... chętnie kupiłabym jeszcze, bo mają przeróżne cudeńka...

Czy ktoś jest zainteresowany marcowym numerem Działkowca? dzisiaj kupiłam sobie drugi raz to samo, co 2 tyg. wcześniej ;:14
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś ten widok na trejaż od ogrodu jest taki naturalny, bardzo pasuje w to miejsce i wygląda jakby tam zawsze był. Jak będziesz miała za mało miejsca dla róż to zawsze możesz troszkę przerzedzić te sosenki czy krzaczki od strony terasu.
Donice wyglądają na bardzo solidne i ciężkie.
Napracowałaś się dzisiaj solidnie. ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ja też uważam, że aranżacja jest super. Dobrze, że tak pokazałaś jego usytuowanie. W którym miejscu masz zamiar posadzić róże. Czy to będzie po lewej i prawej stronie podpór widzianych tu na zdjęciu.
Na zdjęciu, to jest kosodrzewina, czy sosenki?
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Aguś, trejaż super wygląda. Już sobie wyobrażam jak pięknie będzie wyglądał obrośnięty różami i powojnikami. Ekstra donice :D
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu donice wspaniałe, jeszcze takich nie spotkałam.
Ciekawe, co w nich posadzisz?
Piękny bukiet tulipanów otrzymałaś od M.
Ja dostałam herbaciane róże, cudownie pachną, ale dlaczego nie czerwone?
Miałam chandrę przez to cały dzień. :;230
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Przepiękna oferta,ale cen nie dojrzałam, moze i lepiej,bo pewnie oczy wyszłyby mi z orbit.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Ofertę mają fajną, tylko szkoda, że komplety trzeba kupować, chciałabym coś dobrać do mojej jednej donicy. Są pojedyncze sztuki? Działkowca przygarnę, jeśli chce ci się stać na poczcie? ;:24
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, jak najbardziej można kupować pojedyńcze sztuki... Mnie się jeszcze bardzo podobają takie duże, niskie, kwadratowe misy - są przepiękne. Działkowca wyślę w poniedziałek, poproszę o adres na pw.
Małgosiu, ceny jak na Warszawę są przystępne :)
Tajeczko, cieszę się, że podobają Ci się te donice :) Mam już plan nasadzeń na poszczególne doniczki i zobaczymy co z tego wyjdzie - w każdym razie rośliny wybiorę wieloletnie, a dla towarzystwa np. białe niecierpki, petunie i begonie :)
Chandra z powodu herbatnich róż to chyba lekka kokieteria ;) ;:196
Haluś, super, że Ci się podoba i trejaż i donice! Jak ja lubię takie zmiany, od razu humor się człowiekowi poprawia :)
Majeczko, dzięki za słowa uznania! Róże zamierzałam puścić po wszystkich trzech słupach - dzięki temu wszystkie powinny się spotkać górą, za jakiś czas... Na zdjęciu widać kosodrzewiny mugo pumilio.
Maju, też mi się wydaje, że trejaż udało się wpasować w naturalny dla tego miejsca sposób... Tak czy inaczej, miejsca dla róż będę potrzebować, więc na pewno wykopię zioła i przetrzebię krzewy. Oj, napracowałam się, czuję to w plecach.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Zakup wielce udany, takowego się spodziewałam bo solidnie podglądam wszystkie miejsca które w wątku wskazujesz. W skrytości powiem Ci Aguś, że juz byłam pewna, że chce tylko drewniane donice - takie na wzór Twoich drewnianych, tyle że mniejsze (kwadratowe), ale jak zaprezentowałaś ten sklep z donicami ceramicznymi to zaczęłam łapać wątpliwości... a teraz jeszcze jak pokazałaś real.... chyba tez pójdę w ceramikę. Ślicznośći!!!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Zapomniałam pochwalić Twój wybór , są świetne już wyobrażam sobie w nich rośliny !!!! Ja mam jedną dużą donicę, taką ceramiczną emaliowaną w brązie. Coś niższego by mi się przydało :) Może na stopnie tarasu?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”