Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5
- Ewa_tuli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5
Marto tylko Ci pozazdrościć.

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Aguniu, jak zdrowie dzisiaj? Bo aura zrobiła się fatalna i ciągle się pogarsza. Wieje, siąpi i ogólnie kanał.
Dobrze że chociaż bez mrozu, choc temperatura odczuwalna znacznie niższa niż ta na termometrze.
Dobrze że chociaż bez mrozu, choc temperatura odczuwalna znacznie niższa niż ta na termometrze.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś sen fajny i mógłby być realistyczny, tylko żeby zrobiło się troszkę cieplej.
Mnie to śniła się robota, wybierałam liście i plewiłam na rabacie przed domem i pod nogi wlazła mi Ina - suczka która odeszła jesienią na DST.
Czytam te zamówienia to w większości to są róże, czyli też sadzenie od razu trzeba uskuteczniać.
W sadzawka.pl zamawiałaś już coś kiedyś czy pierwszy raz? Jakie mają sadzonki? Szukam hosty Big mama i oni ją mają ale dla jednej hosty nie będę zamawiać, ale jak mnie pociągnie do zamawiania to znowu kilka się nazbiera.
Takie prądy kup sobie bo to najlepszy sposób na ból, łykam przynajmniej połowę tych tabletek co przedtem, czasami całymi tygodniami obywam się baz tabletki.

Mnie to śniła się robota, wybierałam liście i plewiłam na rabacie przed domem i pod nogi wlazła mi Ina - suczka która odeszła jesienią na DST.

Czytam te zamówienia to w większości to są róże, czyli też sadzenie od razu trzeba uskuteczniać.
W sadzawka.pl zamawiałaś już coś kiedyś czy pierwszy raz? Jakie mają sadzonki? Szukam hosty Big mama i oni ją mają ale dla jednej hosty nie będę zamawiać, ale jak mnie pociągnie do zamawiania to znowu kilka się nazbiera.

Takie prądy kup sobie bo to najlepszy sposób na ból, łykam przynajmniej połowę tych tabletek co przedtem, czasami całymi tygodniami obywam się baz tabletki.

Witajcie, ale jestem zmęczona! Nic szczególnego co prawda na ogrodzie nie zdziałałam, ale ociepliliśmy skrzynie styrodurem, na to folia i zostało tylko wysypać drenaż i kupić ziemię... Księżniczki mogą przychodzić
Poza tym, przywiozłam dziś donice (w końcu, ze względu na rozmiary, zdecydowałam się na okrągłe; dostałam je w mega-super cenie!), posadziłam begonie, posprzątałam chałupę i uważyłam smaczny obiad... Mój kręgosłup!
Maju, widzę, że obie śnimy o ogrodach i chabaziach ;)
Tak, masz rację - gdy przyjdą róże to w zasadzie od razu trzeba je wsadzać - może uda mi się przygotować dołki... Co do sadzawka.pl to zamawiałam u nich po raz pierwszy i zobaczymy jakiej jakości będą sadzonki... Może dostaniesz tę hostę gdzie indziej, w którymś z ogrodniczych?
Prądy chyba muszę kupić, mam link.
April, ze zdrowiem dziś ok, jestem zadowolona z produktywnego dnia ;) teraz trzeba odpocząć i pomyśleć o czerwonym wytrawnym ;)
Ewa-tuli, ja też trochę zazdroszczę Jule że ma ogarnięty ogród - u mnie jest od groma roboty
A co do roboty z rozpakowywaniem i sadzeniem, również uwielbiam ten moment... Napiszę później pw w sprawie róż.
Jule, może chabazie Ci się śnią, tylko nie pamiętasz ;) Wszystko zrobione w ogrodzie - jak ja bym chciała to powiedzieć!
Ewamaj, u nas też się rozpadało - delikatnie, ale jednak... Zdecydowanie się ociepliło przy tym, a rośliny pragną deszczu jak kanie dżdżu.
Majeczko, te sny to takie pragnienie powrotu do dzieciństwa chyba ;) Też jestem ciekawa efektów, ale chyba jeszcze bardziej czekam na Twoje zdjęcia bliżej czerwca ;)
Dorotko, oj zacznie się sadzenie, już za chwilę! Zamówienie do R. wysyłaj, bo zaraz nic nie będzie z gołym korzeniem
Zbieranina zdjęć:

bukiet cudnych tulipanów od M.

trejaż z perspektywy ogrodu

i dzisiejsze zakupy: największa donica ma 45cm średnicy - w sam raz na piękną hortensję Bobo

i w zbliżeniu
Spokojnego popołudnia i wieczoru!

Maju, widzę, że obie śnimy o ogrodach i chabaziach ;)
Tak, masz rację - gdy przyjdą róże to w zasadzie od razu trzeba je wsadzać - może uda mi się przygotować dołki... Co do sadzawka.pl to zamawiałam u nich po raz pierwszy i zobaczymy jakiej jakości będą sadzonki... Może dostaniesz tę hostę gdzie indziej, w którymś z ogrodniczych?
Prądy chyba muszę kupić, mam link.
April, ze zdrowiem dziś ok, jestem zadowolona z produktywnego dnia ;) teraz trzeba odpocząć i pomyśleć o czerwonym wytrawnym ;)
Ewa-tuli, ja też trochę zazdroszczę Jule że ma ogarnięty ogród - u mnie jest od groma roboty

Jule, może chabazie Ci się śnią, tylko nie pamiętasz ;) Wszystko zrobione w ogrodzie - jak ja bym chciała to powiedzieć!
Ewamaj, u nas też się rozpadało - delikatnie, ale jednak... Zdecydowanie się ociepliło przy tym, a rośliny pragną deszczu jak kanie dżdżu.
Majeczko, te sny to takie pragnienie powrotu do dzieciństwa chyba ;) Też jestem ciekawa efektów, ale chyba jeszcze bardziej czekam na Twoje zdjęcia bliżej czerwca ;)
Dorotko, oj zacznie się sadzenie, już za chwilę! Zamówienie do R. wysyłaj, bo zaraz nic nie będzie z gołym korzeniem

Zbieranina zdjęć:

bukiet cudnych tulipanów od M.

trejaż z perspektywy ogrodu

i dzisiejsze zakupy: największa donica ma 45cm średnicy - w sam raz na piękną hortensję Bobo

i w zbliżeniu
Spokojnego popołudnia i wieczoru!
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,zdradż tajemnicę gdzie fundnełaś sobie takie piękne donice?
Gosiu, w tym sklepie... chętnie kupiłabym jeszcze, bo mają przeróżne cudeńka...
Czy ktoś jest zainteresowany marcowym numerem Działkowca? dzisiaj kupiłam sobie drugi raz to samo, co 2 tyg. wcześniej
Czy ktoś jest zainteresowany marcowym numerem Działkowca? dzisiaj kupiłam sobie drugi raz to samo, co 2 tyg. wcześniej

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aguś ten widok na trejaż od ogrodu jest taki naturalny, bardzo pasuje w to miejsce i wygląda jakby tam zawsze był. Jak będziesz miała za mało miejsca dla róż to zawsze możesz troszkę przerzedzić te sosenki czy krzaczki od strony terasu.
Donice wyglądają na bardzo solidne i ciężkie.
Napracowałaś się dzisiaj solidnie.

Donice wyglądają na bardzo solidne i ciężkie.
Napracowałaś się dzisiaj solidnie.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Na zdjęciu, to jest kosodrzewina, czy sosenki?
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Aguś, trejaż super wygląda. Już sobie wyobrażam jak pięknie będzie wyglądał obrośnięty różami i powojnikami. Ekstra donice 

Pozdrawiam Hala
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aguniu donice wspaniałe, jeszcze takich nie spotkałam.
Ciekawe, co w nich posadzisz?
Piękny bukiet tulipanów otrzymałaś od M.
Ja dostałam herbaciane róże, cudownie pachną, ale dlaczego nie czerwone?
Miałam chandrę przez to cały dzień.
Ciekawe, co w nich posadzisz?
Piękny bukiet tulipanów otrzymałaś od M.
Ja dostałam herbaciane róże, cudownie pachną, ale dlaczego nie czerwone?
Miałam chandrę przez to cały dzień.

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Przepiękna oferta,ale cen nie dojrzałam, moze i lepiej,bo pewnie oczy wyszłyby mi z orbit.
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ofertę mają fajną, tylko szkoda, że komplety trzeba kupować, chciałabym coś dobrać do mojej jednej donicy. Są pojedyncze sztuki? Działkowca przygarnę, jeśli chce ci się stać na poczcie? 

Kasiu, jak najbardziej można kupować pojedyńcze sztuki... Mnie się jeszcze bardzo podobają takie duże, niskie, kwadratowe misy - są przepiękne. Działkowca wyślę w poniedziałek, poproszę o adres na pw.
Małgosiu, ceny jak na Warszawę są przystępne
Tajeczko, cieszę się, że podobają Ci się te donice
Mam już plan nasadzeń na poszczególne doniczki i zobaczymy co z tego wyjdzie - w każdym razie rośliny wybiorę wieloletnie, a dla towarzystwa np. białe niecierpki, petunie i begonie 
Chandra z powodu herbatnich róż to chyba lekka kokieteria ;)
Haluś, super, że Ci się podoba i trejaż i donice! Jak ja lubię takie zmiany, od razu humor się człowiekowi poprawia
Majeczko, dzięki za słowa uznania! Róże zamierzałam puścić po wszystkich trzech słupach - dzięki temu wszystkie powinny się spotkać górą, za jakiś czas... Na zdjęciu widać kosodrzewiny mugo pumilio.
Maju, też mi się wydaje, że trejaż udało się wpasować w naturalny dla tego miejsca sposób... Tak czy inaczej, miejsca dla róż będę potrzebować, więc na pewno wykopię zioła i przetrzebię krzewy. Oj, napracowałam się, czuję to w plecach.
Małgosiu, ceny jak na Warszawę są przystępne

Tajeczko, cieszę się, że podobają Ci się te donice

Chandra z powodu herbatnich róż to chyba lekka kokieteria ;)

Haluś, super, że Ci się podoba i trejaż i donice! Jak ja lubię takie zmiany, od razu humor się człowiekowi poprawia

Majeczko, dzięki za słowa uznania! Róże zamierzałam puścić po wszystkich trzech słupach - dzięki temu wszystkie powinny się spotkać górą, za jakiś czas... Na zdjęciu widać kosodrzewiny mugo pumilio.
Maju, też mi się wydaje, że trejaż udało się wpasować w naturalny dla tego miejsca sposób... Tak czy inaczej, miejsca dla róż będę potrzebować, więc na pewno wykopię zioła i przetrzebię krzewy. Oj, napracowałam się, czuję to w plecach.
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Zakup wielce udany, takowego się spodziewałam bo solidnie podglądam wszystkie miejsca które w wątku wskazujesz. W skrytości powiem Ci Aguś, że juz byłam pewna, że chce tylko drewniane donice - takie na wzór Twoich drewnianych, tyle że mniejsze (kwadratowe), ale jak zaprezentowałaś ten sklep z donicami ceramicznymi to zaczęłam łapać wątpliwości... a teraz jeszcze jak pokazałaś real.... chyba tez pójdę w ceramikę. Ślicznośći!!!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Zapomniałam pochwalić Twój wybór , są świetne już wyobrażam sobie w nich rośliny !!!! Ja mam jedną dużą donicę, taką ceramiczną emaliowaną w brązie. Coś niższego by mi się przydało
Może na stopnie tarasu?