Dziękuję za wizyty , miłe wpisy , ale proszę wybaczyć ,że nie odpowiem każdemu z osobna , bo czasu brak . Jestem zalatana przy remoncie domu , pracy w ogrodzie i szklarence oraz nowym warzywniaku .
Więc tak pokrótce ...wszystko kwitnie na potęgę , a po magnolii pozostały opadnięte suche płatki kwiatów , tylko gdzie niegdzie jeszcze kwitną pojedyńcze i zazieleniła się od liści .
Kwitnie bez , konwalie , iryski SDB , primule , zawilce , floksy , kamasje etc... Tulipany lada chwila zakończą swój pokaz , robiąc nowe miejsce dla kwiatów letnich .
Irys storczykowy - sama jestem go ciekawa , na ten czas ma liście podobne do syberyjskiego . Na pewno , gdy pokaże się kwiat , to go sfocę

.
Tulipany viridiflora - białe i żółte ; Golden Artist i Spring Green ...liliokształtne ; Ballade i strzępiasty Lambada oraz Triumph Gavota - wiśniowy z kremowo-żółtą obwódką .
Primula sieboldii z białymi kwiatkami , ciekawie powcinanymi pięknie się rozrosła , bodziszek żałobny podobnie osiągnął spore rozmiary .
A najbardziej cieszą młode sadzonki irysków , kwitnące po raz pierwszy ; Blue Line , Cisza przed burzą , Sigh , a pozostałe zapączkowane

- to od Kasi - Tabazy

.
Żagwin pełnokwiatowy - nowy nabytek .
Primula Helleri - nowy nabytek .
Do następnego ...

.
Gwoli ścisłości ...do Sulejowa nie jadę

...za daleko i ...nie mam z kim

.
Cisza Przed Burzą ...mój nowy irysek , skąpany w deszczu .

SDB Sigh