Ogród Edyty1
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Edyty1
Przepiękne masz widoki. Ciekawe, czy ja dorobię się takich pióropuszy
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, dziękuję
.
Janinko, trzymam kciuki za Twoje trawy. To czerwieni się berberys
.
Gosiu - Margo, dlaczego miałabyś się nie dorobić pióropuszy? Przypominam, moje trawy kupione i sadzone w większości zeszłego lata
.
Ale, żeby nie leciał post na pusto. wstawię zdjęcia dzisiejszych koralików:
trzmielina pospolita

jagoda goji

Janinko, trzymam kciuki za Twoje trawy. To czerwieni się berberys

Gosiu - Margo, dlaczego miałabyś się nie dorobić pióropuszy? Przypominam, moje trawy kupione i sadzone w większości zeszłego lata

Ale, żeby nie leciał post na pusto. wstawię zdjęcia dzisiejszych koralików:
trzmielina pospolita
jagoda goji
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
- Margo2
Ale ja mam tak marną ziemię, może trawkom nie spodoba się u mnie.
Mam jedną rozplenicę która wcale nie chce kwitnąc. To znaczy chce, ale jakos jej nie wychodzi
Kwiatostany są pomiędzy źdźbłami. Wcale nie wystają
Mam jedną rozplenicę która wcale nie chce kwitnąc. To znaczy chce, ale jakos jej nie wychodzi
Kwiatostany są pomiędzy źdźbłami. Wcale nie wystają
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Edyto! No i jak można nie lubić jesieni, patrząc na takie piękne zdjęcia..!
To ciekawe,że nie masz kłopotów z płomiennym o tej porze roku sumakiem... Moje rosną wśród sosen, nikt tam nie chodzi i na pewno nie miały uszkodzonych korzeni , a odrostów mnóstwo.
To ciekawe,że nie masz kłopotów z płomiennym o tej porze roku sumakiem... Moje rosną wśród sosen, nikt tam nie chodzi i na pewno nie miały uszkodzonych korzeni , a odrostów mnóstwo.
- Edyta1
Izo - Tamaryszku, wyraźnie w mojej ziemi jest coś, co sumakom nie pasuje. Rosną bardzo powoli - po kilka centymetrów rocznie, nie dają rozłogów i szybko zamierają (pierwszy padł po jakichś 7-8 latach). Sumak przedstawiany na zdjęciach nigdy nie był cięty. Ma niewiele ponad 2 m. po ok. 7-miu latach. Ale to mnie cieszy. Mam kompaktowe, niekłopotliwe i piękne drzewko bez żadnego wysiłku
.
Gosiu - Margo, może to taka odmiana rozplenicy. U mnie tak dziwacznie zachowywała się Little Honey. Wykłosiła się nisko, kłosy były poskręcane. Później trochę wyrosły ponad liście, ale pozostały takie wygibusy
.

Gosiu - Margo, może to taka odmiana rozplenicy. U mnie tak dziwacznie zachowywała się Little Honey. Wykłosiła się nisko, kłosy były poskręcane. Później trochę wyrosły ponad liście, ale pozostały takie wygibusy

Pozdrawiam - Edyta
- Margo2
Raczej to nie to. Wydaje mi się, żę czegoś im brakuje, bo tę rozplenicę dostałam od sąsiadki, u której kwitnie normalnie.
Ale i tak się jej pozbywam, choć szkoda, bo zajmuje za dużo miejśca na mojej zapchanej rabacie. Zamienię ją na jakąś mniejszą.
Ale i tak się jej pozbywam, choć szkoda, bo zajmuje za dużo miejśca na mojej zapchanej rabacie. Zamienię ją na jakąś mniejszą.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Po jakim czasie od posdzenia zaowocowała Ci goja?
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
zwiedziłam do połowy ogród ,zostawiam na jutro by wątku nie zgubić,jestem mile zaskoczona ,super.

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- Edyta1
Przepraszam Aniu, nie zauważyłam Twojego wpisuwielkakulka pisze:Po jakim czasie od posdzenia zaowocowała Ci goja?

Goja zaowocowała tego samego raku. Szybko się rozrasta i bardzo łatwo ukorzenia z patyczka. Jeśli chcesz mogę wysłać Ci klika patyczków bliżej wiosny. Powinny bez problemu powstać z nich sadzonki.
Witaj Misiu53

Pozdrawiam - Edyta
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Witaj Edytko, napisz słówko co słychać, a może pokażesz kilka letnich lub jesiennych fotek na osłodę tej nietypowej zimy, co ?

Tęsknię do wiosny, nie mogę się już doczekać...
Serdecznie pozdrawiam w Nowym Roku, życząc zdrówka i ogrodowych sukcesów

Mam nadzieję, do zobaczenia wkrótce, wśród kwitnących rabatek

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Goja od ciebie na jesieni wypuściła już listki , okryłam ją dobrze i myślę że na wiosnę ładnie się zazieleni .. Trawy też ładnie wyglądają ,może w tym roku będą też miały takie piękne pióropusze ..
Trzmielina wygląda ślicznie .. moje są przycinane . maja dużo ale gęsto owoców . Tako wyrośnięta wygląda ładnie jako soliter a może między trawami tez będzie dekoracyjna ..
Trzmielina wygląda ślicznie .. moje są przycinane . maja dużo ale gęsto owoców . Tako wyrośnięta wygląda ładnie jako soliter a może między trawami tez będzie dekoracyjna ..
- misia53
Edytko ,zgadzam się ...do wiosny coraz bliżej.Ja juz zamkłam wątek i otworzę wiosną ,nie ma sensu wstawiać ciągle te same zdjęcia.Teraz nie ma pracy w ogrodzie, z powodzeniem mozna pozwiedzać
inne ogrody czytać wątki koleżanek 

Moje nadwyżki
Moje nadwyżki
- misia53
Edytko i zaczeła się zima,jak ja jej nie lubię.)juz niedługo nadejdzie upragniona wiosna my i nasze roślnki nabiorą wigoru do życia ,a my będziemy je focić.
Moje nadwyżki
Moje nadwyżki
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Oj, cisza u Edyty...Mam nadzieję,że wypoczywa przed nowym sezonem. Pozdrowienia!
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Już koniec stycznia ,luty szybko zleci i znowu zakwitną przebiśniegi a to oznaka wiosny .. więc trzymaj się ciepło .Dzieciaki zdrowe, bo przy takiej pogodzie można szybko się za ziębić ..