300 m2 frajdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: 300 m2 frajdy

Post »

Krysiu masz rację, wzięłam urlop od forum. Wpadłam na chwilę :oops: aby pokazać co u mnie się dzieje :lol:
Obecnie czas dla działeczki mam tylko w soboty i niedziele ( praca, praca, praca ) i to jeżeli pogoda pozwala ;:224
Działka zmieniła "twarz". Kopię, przesadzam, kopię, kopię, kopię ...... aha, zapomniałam ....... jeszcze kopię ;:223
Klepisko - to mogę powiedzieć o swojej działce. Kopię najwyżej 3m2 i wysiadam ;:145 . W tej chwili wygląda to tak
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwitną słoneczniki ozdobne - dobra roślina - mało wymagająca i ślicznie kwitnąca
Obrazek

oraz aksamitki. To jest ( moim zdaniem ) żelazny kwiat. Kwitnie baaaardzo długo, baaardzo ładnie, niczego nie wymaga ( odrobinę wody ), równiutko, schludnie ..... dla mnie ideał ;:215
Obrazek

Wzbogaciłam się o karmik dla ptaków. Znajoma chciała wyrzucić bo "troszku połamany" - zabrałam i mam ;:215
Obrazek

Dyńki już chyba większe nie urosną, prawda ?
Obrazek

Wzbogaciłam się także o dwa nowe klematiski. Jeden z nich ma drobniutkie kwiatuszki i ślicznie pachnie a drugi nie pachnie ale ma piękne brudnobiałe kwiaty - pełne, duże ..... no, śliczne. Siedzą w przechowalni - wiosną przeprowadzka
Obrazek

Obrazek

No i tyle ;:131
Jesień ;:130
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karmnik super!
Dla mnie aksamitki też są o tej porze niezastąpione ;:108 Nie na darmo tu na forum nazywamy je królowymi jednorocznych!

Piękne słoneczniki! Zawsze zapominam takich posiać. Te zwykłe zeżarły sikory!
No i kawał dobrej roboty za Tobą! ;:138
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit zajrzałam bo dawno Cię nie było, a bardzo lubię Ciebie i Twój wątek ale chyba szybko spadam bo kopanie mnie nie interesuje, mam to u siebie. Chociaż Twoja relacja i zdjęcia bardzo fajne, widać, że się nieźle narobiłaś. Na wiosnę będzie ślicznie. Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Mariolko odwaliłaś kawał roboty ;:180 Wiosną nas zaskoczysz ;:7 Dyńki powinny rosnąć do pierwszych mrozów ,chyba że jest to taka odmiana że mają być małe ;:108 Moje tykwy rosną cały czas i następne z małych rosną i jest ich już dużo a to też dyniowate ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Mariola ale nakopałaś, to już prawie trawnika nie będzie...masz rację aksamitki o tej porze roku są ozdobą ogródków...są osoby które nie znosza ich zapachu mnie ten zapach nie przeszkadza...
lubie je mieć nawet w wazonie choć długo nie stoją... :)
..świetny karmnik...a zapomniałam klemki urocze a gdzie je będziesz trzymała?dom czy działka...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trawnik będzie, będzie prawie na całości tak jak poprzednio. Będzie nowy. Ten, który był to już nie był trawnik, to była zbieranina traw wszelakich. Kto co miał - to siał. Tak więc trawa rosła jaka chciała i jak chciała. Bluszczyk i inne badziewie ...
Od 30 lat nie ruszone, nie nawożone, nie napowietrzone. Masakra ;:174 . Porwałam się z motyką na księżyc ... ale stało się i muszę dokończyć. Przez następne 30 lat nie ruszę tego :;230 :;230
Klemki na działkę. Zrozumiałam, że najbardziej lubię róże i klemki - to moje rośliny przewodnie. Reszta ..... wszystko, co "kot przywlecze z podwórka" czyli darowizny :D
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Cześc kochany Rudasku ;:196
Widzę że świetnie kopanie Ci idzie...wpadnij do mnie,bo u mnie duuuużo przekopywania na moje zmiłowanie czeka...
Pomóż,albo chociaż mnie kopa zasadż na rozpęd ;:173
Aaaa... i poplewic by się zdało ;:224
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Cześć Ruda :)
Mówisz, że strasznie jest kopać, ale są super efekty. Ale jak posiejesz trawnik, to w ciągu 30 lat będziesz musiała go co jakiś czas (przynajmniej fragmenty) odnawiać, bo inaczej może zarosnąć chwastami. :evil: Powodzenie w usuwaniu trawy. ;:108
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

RUDA....cisza w kopaniu to pewnikiem nie masz co robić....u mnie też gliniasta ziemia do przekopania....masz wprawę to może tak z rozpędu..... :;230
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59

Post »

Mariola,pozwól ze czasem do Ciebie zajrzę.Mam też działkę w ROD od marca i jest moim azylem po pracy.Lubię spedzać tu wolny czas i aż się boję co nasze państwo wymyśli w sprawie naszych działeczek.Masz super swoje 300m2 frajdy. ;:1
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

Wpadam z rewizytą , oj znam to trzy metry przekopie i wysiadam ,,, ;:173 to chyba o mnie było :;230 nam jeszcze też zostało do przekopania troszeczkę, no ale to już wiosną. karmnik rewelacja, powojniki i mnie bardzo się podobają, podziwiam za chęci w odnawianiu trawnika ;:215 :wit
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Cześć Biała Ruda :wit podziwiam Cię w tym kopaniu.....ja od miesiąca próbuję zgarnąć gnaty na przesadzanie roślin.....a one dalej się po domu rozłażą... ;:223
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59

Post »

Może się przekopała do Chin? ;:138
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Wy :;230 :;230 :;230
Nie bywam na FO ponieważ tyram jak bydlę na chlebek z masełkiem - ot co ;:173
Dziś po pracy ( piękna pogoda była ) pognałam na działkę co by nie zapomnieć jak wygląda szpadel. A byłam zła na siebie jak 100 choler. Straż Miejska wlepiła mi mandat za parkowanie na zakazie zatrzymywania i postoju ( 150 zyla i 2 punkty ). W rezultacie ( memlając pod nosem inwektywy pod adresem SM ) przekopałam ładny kawałek. Zostało mi ok 20m2 :heja . Może w niedzielę ...
Bokiem mi wychodzi, po nocach mi się śni .... Przymus zabiera cały urok posiadania działki :twisted: NIGDY WIĘCEJ PRZYMUSU " przewróciło się ..... niech leży" itp.
Oooooo zaczęło padać, no to idę spać
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O to już prawie "w domu" jesteś...

Masz może jeszcze te nasionka groszku pachnącego?

Jak masz zamocowaną do ziemi tą kratkę?

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”