Mój kwiatowy azyl cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl cz.2

Post »

Cieszę sie ,że wszystko ocalało ;:108 I jaka wiosna buchła ;:oj Cudnie!!
Hiacynty ...powąchaj ode mnie ;:167 I te nabrzmiałe paki tulipanów ...ach jak ja kocham wiosnę :heja
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Witaj Heleno :D
Ja sianie nasion przewidziałam na jutro. Nie mam tego wiele (kilka torebek), więc pójdzie szybko.
Dzisiaj skończyłam walczyć z perzem na skalniaku...przynajmniej mnie się wydaje, że go zlikwidowałam :wink:

Gosiu skoro bladym świtem przestało u mnie padać, to jest szansa, że poszło do Ciebie ;:218
Dopiero dzisiaj przekonałam się, jak roślinom brakowało wody...normalnie rosną w oczach :lol:
Jeżeli chodzi o tulipany, to też śmignęły do góry, a już myślałam, że będę miała karzełki.
Martwi mnie jedynie, że nie wszystkie powschodziły, a może to późniejsze odmiany ;:224

Danusiu całe szczęście, że burza przeszła na początku sezonu, bo w ogrodzie jest jeszcze dość pusto i nie miała co "wymłócić".
Hiacynty pachną w całym ogrodzie ;:167 więc może zamknę do butelki trochę tego cudownego aromatu i podeślę Ci ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Mam Iwonko drzewa, ale nie koło tarasu :? Zestaw host mam również w półcieniu, ale ponieważ lubię chciałam więcej :twisted:
Piękne te kompozycje zdjęciowo-kwiatowe ;:63
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesteś kochana ;:168 Zrobisz to dla mnie :?:
Taki zakorkowany' hiacynt od heliofitki 'czy to nie piekna nazwa dla pieknych perfum ;:224
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu właśnie wróciłam od Ciebie :D
Och te hosty...ciągle nam ich mało...
Ja kupiłam w tym roku około dziesięciu, a jeszcze rozglądam się za nowymi.
Ostatnio miałam jedną w ręce, ale nie byłam pewna, że takiej nie mam, dlatego postanowiłam zrobić sobie ściągę, a dopiero potem kolejne zakupy ;:173

Danusiu super pomysł :tan
Proponuję, żebyś zaprojektowała buteleczkę, ja napełnię ją hiacyntowym aromatem i być może będziemy obrzydliwie bogate ;:oj
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39

Post »

wow co za widoki ;:oj ;:oj
jak mi się już marzą jakieś kolorowe kwiatki na działce :cry: na razie świeca pustki ale miejsce na rabatę wydzielone, naszykuję podłoże i coś posadzę :tan tylko co :?: :shock: ehhhh pomysłów brak
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Umowa stoi ..brzmi zachecajaco !!
;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie widziałam u siebie jeszcze takich okrągłych pąków na tulipanach-czyżby nie było pełnych Angelique? Kupić kupiłam, tylko nie wiem, co dostałam :evil: Wśród strzępiastych mam kilka wczesnych z pasiastymi liśćmi.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

No nareszcie wiosna, Iwonko! Cudny kolaż, cudny ;:167
Podobnie jak Ewa, po raz pierwszy widzę okrągłe pąki tulipanów... Proszę, wstaw fotki, gdy rozkwitną...
Udanego dnia! U mnie dziś piękne słońce od rana... :)
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Piękne zdjęcia. Ależ będę piękne tulipany z tych pąków. Nieproszeni goście(czerwony robal) też widzę już na posterunku. Mięta je odstrasza. Wypróbowałam. Bo zaraz lilie zjedzą. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

nemezja pisze:(czerwony robal) też widzę już na posterunku. Mięta je odstrasza. Wypróbowałam. Bo zaraz lilie zjedzą. Pozdrawiam.
Trzeba zasadzić w pobliżu miętę czy wystarczy oprysk ?
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Iwonko nic do mnie nie doszło ;:108 Trochę pokropi pohałasuje i znika :shock: Suszy jeszcze nie ma ale na perzowisku świeżo obsiane grządki podlewam .
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7 Do południa nie udało mi się za dużo popracować, bo przegonił mnie deszcz ;:47
Po deszczu zrobiło się zimno, aż para szła z ust, ale że ze mnie twarda sztuka, to pobiegałam chociaż z sekatorem.
Całe szczęście, że zbliża się weekend, bo zapowiadają cieplutką, słoneczną pogodę ;:226

Dorotko najważniejsze, że rabatki przygotowane, a teraz trzeba rozbić skarbonkę i wybrać się na zakupy :lol:
Jeżeli zależy Ci na szybkim efekcie, to proponuję zainwestować w nasionka...gwarantuję, że będzie kolorowo.
Musisz jednak pospieszyć się, bo już pora na wysiewy, a nasze koleżanki nie śpią i mogą Ci wszystko wykupić :wink:

Danusiu w nocy śniły mi się $...bardzo dużo $$$$$ :;230 Robiłam nawet plany zakupowe...no i po co obudziłam się :?
Pozdrawiam ;:196

Ewo sprawdziłam te twoje Angelique w necie i dowiedziałam się, że to arystokracja wśród tulipanów ;:oj
O kurczaczek...ty to wiesz, co najlepsze. Teraz dbaj o nie, bo koniecznie chcę zobaczyć je kwitnące ;:333

Karolinko spostrzegawcza z Ciebie istotka ;:196
Osobnik w czerwonym kubraczku (poskrzypka liliowa) pozował tylko do zdjęcia, a potem... ;:158
Doskonale wiem na co go stać, ale że nie lubi mięty :shock: to dla mnie nowość.
Jak widzisz nie tylko ja zainteresowałam się bardziej humanitarnym sposobem pozbycia się tego szkodnika, więc czekamy na odpowiedz na pytanie Asi...
asia0809 pisze: Trzeba zasadzić w pobliżu miętę czy wystarczy oprysk ?
Gosiu jak miało u ciebie padać, skoro chmury tylko przyczaiły się ;:170
Z całego serca dałabym Ci trochę deszczu, bo aż mi Ciebie żal, że już musisz podlewać...a tu na dodatek zbliżają się upały ;:196

Aguś mam nadzieję, że słoneczko nie zawiodło Cię i świeciło, aż do wieczora ;:196
Jeżeli chodzi o tulipany, to ich pąki przybierają różne kształty. Dowód poniżej ;:224

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Można pryskać naparem, można kłaść( chować pod lilie, żeby nie było widać) gałązki mięty( wtedy trzeba co 2-3 dni wymienić na nowe). Lub zwyczajnie posadzić miętę w pobliżu:). A wyczytałam to w jakimś kalendarzu biodynamicznym z ubiegłego roku:). U mnie działa i "dziadów" ani widu, ani słychu ich charakterystycznego skrzypienia:).
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana Ty to wiesz jak mnie rozbawić :;230 :;230
Obudziłaś się żeby delektować się widokiem Twoich cudnych roślin ,ciekawią mnie te tulipanki jakie mają cudne kuliste główki ;:167 Zastanawiam sie jakie będą jak się rozwiną ;:65 Czekam z niecierpliwością ;:215
Buziaki!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”