Do południa nie udało mi się za dużo popracować, bo przegonił mnie deszcz
Po deszczu zrobiło się zimno, aż para szła z ust, ale że ze mnie twarda sztuka, to pobiegałam chociaż z sekatorem.
Całe szczęście, że zbliża się weekend, bo zapowiadają cieplutką, słoneczną pogodę
Dorotko najważniejsze, że rabatki przygotowane, a teraz trzeba rozbić skarbonkę i wybrać się na zakupy
Jeżeli zależy Ci na szybkim efekcie, to proponuję zainwestować w nasionka...gwarantuję, że będzie kolorowo.
Musisz jednak pospieszyć się, bo już pora na wysiewy, a nasze koleżanki nie śpią i mogą Ci wszystko wykupić
Danusiu w nocy śniły mi się $...bardzo dużo $$$$$

Robiłam nawet plany zakupowe...no i po co obudziłam się
Pozdrawiam
Ewo sprawdziłam te twoje Angelique w necie i dowiedziałam się, że to arystokracja wśród tulipanów
O kurczaczek...ty to wiesz, co najlepsze. Teraz dbaj o nie, bo koniecznie chcę zobaczyć je kwitnące
Karolinko spostrzegawcza z Ciebie istotka
Osobnik w czerwonym kubraczku (poskrzypka liliowa) pozował tylko do zdjęcia, a potem...
Doskonale wiem na co go stać, ale że nie lubi mięty

to dla mnie nowość.
Jak widzisz nie tylko ja zainteresowałam się bardziej humanitarnym sposobem pozbycia się tego szkodnika, więc czekamy na odpowiedz na pytanie
Asi...
asia0809 pisze: Trzeba zasadzić w pobliżu miętę czy wystarczy oprysk ?
Gosiu jak miało u ciebie padać, skoro chmury tylko przyczaiły się
Z całego serca dałabym Ci trochę deszczu, bo aż mi Ciebie żal, że już musisz podlewać...a tu na dodatek zbliżają się upały
Aguś mam nadzieję, że słoneczko nie zawiodło Cię i świeciło, aż do wieczora
Jeżeli chodzi o tulipany, to ich pąki przybierają różne kształty. Dowód poniżej