Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Aga, masz dużo pięknych kolorów w ogrodzie. Berberysy są nie zastąpione.
Widzę nową modę na forum - chryzantemy. Warte tego
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zosiu chryzantemki bardzo lubię od zawsze, kiedyś sadziła je w ogrodzie moja mama i były praktycznie stałym kwiatowym elementem :D Kiedyś wkurzyłam się, ze brzydko zasychają i łysieją im łodyżki od spodu.....sądziłam, ze to jakieś paskudne chróbsko i pozbyłam się wszystkich ( podobnie postąpiłam z marcinkami) ;:223 Ale długo nie wytrzymałam.....jest mi po prostu bardzo pusto bez nich w ogrodzie i teraz gromadzę i sadzę je od nowa.....
Berberyski koniecznie muszę posadzić :D

następna odsłona mojej ogrodowej jesieni :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Jeszcze floksy? :shock: Aga, też masz fajnego korzeniora!
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Jaka ładna jesień. Chryzantemy, floksy cieszą oko mimo początku listopada, ciekawe do kiedy utrzyma się nam taka ładna pogoda. Fajnie tak spojrzeć sobie chociażby przez okno na swoje roślinki, a ja teraz przez zmianę czasu na ten okropny zimowy nawet nie mam kiedy wpaść na działkę, kiedy człowiek może się wybrać to już ciemno za oknem
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O tej porze floksy to jakaś anomalia, przecież dawno powinny zmarznąć, chyba dogrzewasz swój ogródek. :lol: ;:3
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Agusia piękne ciepłe barwy , nic tylko upajać się widokami .
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu w Twoim ogrodzie jest wspaniały mikroklimat, że nawet floksy kwitną jeszcze. ;:63
U mnie chryzantemy pomarzły.
Fotka z iglakiem, z płonącą obwódką z berberysu jest cudna.
Z pewnością przedpołudnie przy takiej pięknej pogodzie spędziłaś w ogrodzie?
Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,co ja czytam,że ty artystyczna dusza?Podziwiam ludzi z takim talentem,bo ja antytalent w tej kwestii.Teraz juz wiem skąd takie piękne zdjęcia u ciebie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś niesamowite te floksy , prawda ? Wszystkie już dawno przekwitły, a te niestrudzenie kwitną ....nawet marcinki poległy :lol:

No niestety Alu, dzień już dużo krótszy.....osobom długo pracującym pozostaje tylko weekend na prace ogrodowe. Ja mam ten przywilej, ze pracuję po południu, więc do 16 jestem w domku i mogę w ogródku wszystko spokojnie zrobić....
Pogoda jest faktycznie przepiękna, mam nadzieję, ze jeszcze długo będziemy się nią cieszyć........ja mogę do samych świąt ;:224 :lol:

Maju ja sama jestem zaskoczona tymi floksami, jeszcze nigdy nie zdarzyło się, żeby tak długo kwitły :D Wszystkie inne odmiany już dawno śpią :lol:

Aguś powiem Ci szczerze, ze ja nie mogę przestać sie zachwycać tymi niesamowitymi barwami.....jeszcze liście trzymają sie na wiśniach i czereśniach i są tak niesamowicie żółte, ze aż wpadają w pomarańcz....dosłownie żarówy.....a że drzewa duże, to i widok jest niesamowity :D

Tajeczko u mnie jeszcze chryzantemy ślicznie kwitną, nie widać po nich wcale, ze były jakieś przymrozki :D
Ten intensywny czerwono-pomarańczowy krzaczek za iglaczkiem to tawuła, zawsze się tak pięknie przebarwia a ja czekam na to z niecierpliwością :D Berberysków nie mam, ale koniecznie muszę sobie posadzić :D
W ogródku niestety nie byłam, wczoraj skończyli mi montować mebelki na górze i cały dzień sprzątałam , sortowałam klamoty i układałam je w szafkach.....a jutro dalszy ciąg, bo dziś nie skończyłam, musiałam biec do pracy.....
Ja Cię również bardzo pozdrawiam ;:196

Małgosiu ja jestem po szkole plastycznej, ale nie pracuję w zawodzie. Dziękuję za miłe słowa, bardzo mnie to cieszy, że moje fotki przypadły ci do gustu ;:196
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Och jakie śliczne jesienne widoczki.Mamy prawdziwą złotą jesień.Wczoraj bylam w naszym parku i mój zachwyt osiągnął apogeum-gdyby nie było ludzi to pewnie bym śpiwala.Dywan z liści złotych i czerwonych około 3 cm.,słońce,soczysta zieleń iglaczów,w stawie kaczuszki-no czego więcej chcieć.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ale pięknie jeszcze! Wrzos fajny z tym pniaczkiem :-) Floksy przedłużyly sobie lato!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

jak zwykle cudowne jesienne zdjęcia, oby tak ciepła i słoneczna jesień trwała jak najdłużej ...
w moim ogrodzie także floksy jeszcze kwitły i kwitną, wczoraj część już przyciąłem bo zaatakował je mączniak ale te które mają ładne zielone liście i malinowe kwiaty zostawiłem ... są to sadzonki tegoroczne .
Rysiek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Śliczne fotki i jeszcze takie jak z babiego lata.
Fakt, że w kalendarzu byłyby świetne. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

tu floksy... a u mnie, po dwudniowych przymrozkach rannych - prawie wszystkie liście z orzechów i jabłonki leżą na ziemi...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu twój spacer na pewno był wspaniały. Jest teraz tak pięknie, ze ,,dusza śpiewa,, :D Wszystko mieni się kolorami, które dosłownie płoną :D

Miłeczko floksy mnie naprawdę zadziwiły swoją wolą życia :D Pniaczory uwielbiam i ściągam je na potęgę, niestety wiele z nich już zarosły roślinki i nie bardzo są widoczne.....

Andrzejku.....no już niestety zmniejszone.....jakoś nigdy nie pamiętam, żeby ciekawsze fotki zostawić w oryginalnych rozmiarach, zawsze od razu zmniejszam :roll: :lol:

Ryśku dziękuję :D Mam nadzieję, że jeszcze przez jakiś czas będziemy mogli cieszyć się taką piękną jesienią.....pogoda o tej porze roku jest nieprawdopodobna :D
Floksy naprawdę zaskakują. U mnie w poprzednich latach często łapały mączniaka w tym są zdrowiutkie.....w ogóle ten rok był u mnie bardzo dobry pod względem braku chorób grzybowych, ani mączniaków, ani plamistości na różach.....oby tak dalej....

Grażynko, mamy cudowną kolorową jesień....o tej porze roku rzadko tak bywa.....tylko podziwiać i ładować akumulatorki naturalną koloroterapią na długie zimowe miesiące....

Ewuniu u mnie na razie drzewa jeszcze pełne liści, ale wystarczy jeden silniejszy przymrozek i też będą ścieliły się złociste dywany....

.....jesień na dobranoc :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”