Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

Kwiatuszki, pszczółki i sikoreczki - piękny wiosenny zestaw :tan U mnie dzisiaj było podobnie :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Upojne chwile oczywiście w ogrodzie :D Zaczęłam porządki, najpierw cięcie modrzewi, dzisiaj oprysk Promanalem. Zacznę też sadzić róże, które przyszły i czekają zadołowane w warzywniku. Tylko najpierw tania siła robocza musi zdjąć trawę, żebym mogła to zrobić na nowej rabacie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elizo..wyobrażam sobie twoją radość zobaczyć pierwsze wiosenne kwiatuszki. Pięknie.. ;:138 z każdym dniem będzie ich przybywać i cieszyć. Także wczoraj bolały mnie wszystkie kości ;:108 . Dziś na samą myśl że znów pojadę na działeczkę, nic już nie boli. :;230 . A ;:3 dziś także piękne.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

wszystko w ogromnych ilościach :) podziwiam że dajesz radę, mieczyki w nowych odmianach zachwycające, tylko dlaczego u mnie nie chcą rosnąć? zawsze jakieś schorowane, już wyczytałam dlaczego - od przędziorka nie pryskałam ani nie moczyłam cebulek :oops:
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

slila1 tak właśnie to była pierwsza pszczoła jaką u siebie widziałam tego roku, a i motylka i trzmiela widziałam ale nie miałam przy sobie aparatu by zdjęcie im zrobić. I do Ciebie wkońcu wiosna zawita, jak tylko słoneczko będzie to szybko pozakwitają. U mnie w z soboty na niedziele z paru kwitnących zrobiło się kilkadziesiąt :D

robaczek_Poznan cieszę się, że i Ty mogłaś upajać się takimi widoczkami... aż miło na serduszku się robi jak widzi się takie widoki - zwłaszcza po zimie :tan

Ewo tak myślałam, ale wolałam się upewnić :lol: ooo a to już wolno róże sadzić??? drzewka owocowe też? nie wiesz czesem? bo nakupiłam jesienią borówek, jagody kamczackiej, agrestu i stało to tak sobie na strychu i nie wiem kiedy wkopać je...
Dobrze masz z tą tanią siłą roboczą ;:224 choć mi może pomóc moja druga połówka lub szwagier, ale jednak wolę sama zrobić - większa satysfakcja ;:108

Zeniu miałaś rację z każdym dniem jest ich coraz więcej zwłaszcza z soboty na niedziele dużo się ich rozwinęło :heja
A Ty co tam działałaś w ogrodzie, że mięśnie dały Ci potem w kość?? heheh nooo tak pomimo że boli to i tak rwiemy się do pracy :tan a w sobote też przegiełam.... kopałam rów naokoło szklarni by folię wkopać, no i tak sobie bark nadwyrężyłam od łopaty że ruszać nie mogę ręką ;:223

lawenda wiesz, póki co nie pracuje, dzieci nie ma to daję radę ale pewnie jak przyjdą już i te obowiązki to sądzę że będę musiała przystopować bo wtedy to faktycznie nie dam rady, tym bardziej że narzeczony już od razu w czerwcu po weselichu chciałby dzidzię - póki co mówię stanowczo nie ;:224.

A co do mieczyków to może być też wciorniastek albo jakieś grzyby... u mnie w zeszłym roku, na paru kwiatach zauważyłam wciorniastka, ale widzę że cebulki są ładne, więc na szczęście nie mam z tym problemu. Wymocz je przed wsadzeniem do ziemi, może pomoże ;:108
I cieszę sie, że podobają Ci się moje mieczysie :tan

Noo a ja w piątek tak jak miałam w planach dalej spędziłam czas pod foliakiem.... posiałam aksamitkę, kiwano, dalie, i wsadziłam sadzoneczki kopru.
A w sobote.... w sobote to przeszłam samą siebie..., kopałam z moim Lubym rów wokół tunelu by wkopać wkońcu folię bo ziemia już odtajała, kuuurczę nie zrobiłam zdjęcia jak to wyglądało ale na początku jak mój kopał to głęboki ten dół nawet nie był, ale jak pojechał do miasta po coś to ja dalej wzięłam się za kopanie i nie wiem jak to się stało że 2 razy głębszy wykopałam ten dół na długości ponad 3 metrów :;230 mój jak wrócił z miasta to za głowę się złapał jak zobaczył tą głębokość jaką wyryłam :;230 nooo ale folia wkopana, przynajmniej będzie pewnośc że nic ani nikt nie da rady jej wyrwać z tego dołu :;230 a teraz ręką ruszać nie mogę, bo jak Zeni pisałam to nadwyrężyłam sobie bark.

Noo a prócz tego skopałam sobie też ziemię pod warzwniak, w sobote jak będę mieć czas to posieję warzwka wprost do gruntu :D

i rabatka z krokusami, zdjęcie robione w niedziele rano (jeszcze dużo ich tak nie ma) ale po południu o wiele więcej ich pozakwitało, ale zdjęcia nie zdążyłam zrobć. Zdjęcia rewelacyjne też nie są, jest to długa rabatka i ciężko było mi tak całą ja uchwycić, a i krokusy pozakwitały pojedynczo w różnych miejscach więc też nie ma takiego uroku, w przyszłym roku posadze je w kępach, jedno przy drugim wtedy "nie zginą" jak teraz.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Elizo ależ masz tych krokusików :shock: ....las.....
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

To tylko jedna rabatka na zdjęciu a takich jest jeszcze 5, ale na pozostałych mało co jeszcze zakwitło,więc zdjęć nie robiłam. A na jednej rabacie przy oknach co wsadziłam ze 3 tysiące ich to wiele nie zakwitnie bo przemarzły ;:145 myślałam że coś z nich będzie ale jednak nie mam na co liczyć :( na szczęście tylko tam one ucierpiały na pozostałych rabatach ładnie rosną, tylko że tam najwięcej ich wsadziłam i liczyłam na taki dywanik z krokusików ;:145
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Elizko, mi też niestety krokusiki chyba przemarzły. Nadal takie kikutki wystają z ziemi i ani milimetra do góry nie idą... :( Czy takie cebulki już do wyrzucenia czy zakwitną w przyszłym roku? Dużo ich nie miałam bo tylko 20 szt. ale na początek miało być ok. Za to tulipanów to mam baaaaardzo dużo :)
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Justynko wydaję mi się że nie zakwitną w przyszłym roku... sama nie wiem, bo z krokusami mam doczynienia dopiero drugi rok, a pierwszy raz z przemarzniętymi. Nie wiem jak wyglądają cebulki bo ich nie wykopywałam by sprawdzić, bo liście są żółte i zeschnięte, ale sądzę że cebulki będą zgnite lub miękawe, i z takich już raczej nic nie będzie nawet i w przyszłym roku:(
W środę jak będę u Lubego to wykopię parę i sprawdzę jaki stan jest cebulki i korzonków :D
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

Hej Eliza! :wit dawno u ciebie nie byłem! Ale już nadrabiam stracony czas! Jak zwykle jestem zauroczony twoimi zdjęciami, te zagony kwitnących krokusów! Bajka!!! ;:333
Dziś kupiłem takie lilie i posadziłem do doniczek, miałaś może takie w gąszczu swoich cebulowych? :)
Obrazek

-- 19 mar 2012, o 14:41 --

Uj, wkleiłem jako miniaturkę i chyba guzik widać.... Lilia nazywa się millesimo :)
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

Będzie ładny dywanik z krokusików. :uszy
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Igorze cieszę się że podobają Ci się moje krokusiki, a takiej lilii nie miałam z różowym obrzeżem o ile dobrze widzę :D
Może w tym roku taka mi zakwitnie... bo już nawet nie pamiętam jakie kupowałam jesienią :D

moniczek dywanik ładny by był gdybym posadziła je jeden przy drugim, a takto zachciało mi sie układać z nich wzorek którego guzik widać, chociaż jak by zakwitły wszystkie na raz to by może było go widać ;:224
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Elizo u ciebie widzę krokuski kwitną na całego a u mnie dopiero kilka ma pączki
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Iwonko aby kwitły na całego to im trochę jeszcze brakuje... na jednej rabacie to nawet jeszcze szczypiorka nie ma, bo tam mało słońca dochodzi,więc nie wiem kiedy zaczną tam kwitnąć. Także dobre i pączusie już bliżej niż dalej do ich kwitnienia :uszy
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

Eliza, dawno nie zaglądałam a jak juz zajrzałam to oczy ze zdumienia mi niemal wyszły :shock: Jaka kolekcja kwiatków! Warzywniaczek też mnie powalił na kolana. Pięknie, pięknie. Ja też w tym roku postanowiłam mieć troszkę warzyw w swoim ogródku- ciekawe czy coś mi urośnie ;:224
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”