Miejski ogródek Ani - moje początki
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Miejski ogródek Ani - moje początki
Agnieszko ceny od 220 zł do 900 zł, mój kosztował 285 zł ale naprawdę warto było. Cena zależy od grubości pnia, ja szukałam jak najbardziej rozłożystej korony ze względu na to że będziemy ją formować na parasol 

- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wart tej ceny
Jest sliczny .

Jest sliczny .
- Aancyk
- 1000p
Nie dziękuję,
będę o niego dbać bo to chyba najcenniejszy okaz w moim skromnym ogródku. Mamy go zasilać wiosną i ewentualnie psiknąć na robactwo, zobaczymy czy mu się spodoba. Mąż twierdzi że to jego drzewko 

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Aniu faceci tak mają
Najładniejsze drzewko w ogrodzie , to oczywiście jego
Niech zdrowo rośnie

Najładniejsze drzewko w ogrodzie , to oczywiście jego

Niech zdrowo rośnie

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aniu, świetny pomysł z tym drzewem na tarasie
wiąz wyglada super, piękny okaz. Mój M tez by chętnie adoptował takie cudenko...juz ma koronę w kształcie parasola a jak sie rozrośnie to bedzie rewelacja 

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
No proszę, jaki okaz piękny upolowałaś. Ślicznie się tam wkomponował 

- Aancyk
- 1000p
Agnieszko no właśnie
ale niech się cieszy i dba o niego, bo mówią że każdy facet powinien posadzić drzewo
Kasiu widziałam stary okaz prowadzony na parasol przy tarasie w niedawno zwiedzanym ogrodzie koło Pińczowa i wyglądał niesamowicie, stąd wziął się pomysł.
Justynko trochę się naszukałam, chociaż był spory wybór, ale jak tylko go zobaczyłam to wiedziałam że to ten jedyny

Kasiu widziałam stary okaz prowadzony na parasol przy tarasie w niedawno zwiedzanym ogrodzie koło Pińczowa i wyglądał niesamowicie, stąd wziął się pomysł.

Justynko trochę się naszukałam, chociaż był spory wybór, ale jak tylko go zobaczyłam to wiedziałam że to ten jedyny

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu rewelacja i fajny pomysł na miejsce docelowe
Będziecie mieli naturalne zacienienie. Pięknie się drzewko wkomponowało, pięknie
Trzymam kciuki..żeby dobrze rosło 

- Aancyk
- 1000p
Madziu cieszę się, że Ci się podoba. Ja też trzymam kciuki 

- lulka
Ja mam cały czas niedosyt drzew, mimo ze kilka maluchów mam, to czekam aż sie zaczuprynia 

- Aancyk
- 1000p
Madziu ja mam ten problem, że jest bardzo wąsko więc nie mogę poszaleć z drzewami i w zasadzie mam albo w mniejszych rozmiarach albo szczepione.
Dziewczyny zastanawiam się nad obsadzeniem pergoli z lewej strony (kiepsko widać zaznaczenie) żeby przejście było tylko pod nią, myślałam nad jakąś kompozycją iglaka i liściaka np. szmaragd z bukiem czerwono listnym np.Purple Fountain i tawuły żółte w nogach, co myślicie?

Dziewczyny zastanawiam się nad obsadzeniem pergoli z lewej strony (kiepsko widać zaznaczenie) żeby przejście było tylko pod nią, myślałam nad jakąś kompozycją iglaka i liściaka np. szmaragd z bukiem czerwono listnym np.Purple Fountain i tawuły żółte w nogach, co myślicie?

Aniu, witam 
Wiąz Camperdownii to jedna z moich absolutnie ulubionych odmian, prawdziwy cukiereczek
Liczę, że mój posadzony wiosną, już w przyszłym roku zrobi ładny parasol - na razie się zagęszcza 
Bardzo się cieszę też, że dojrzałaś do decyzji obsadzenia tej części pergoli
Czy to mają być rosliny posadzone w trawniku, czy dociągniesz do boku pergoli rabatę?

Wiąz Camperdownii to jedna z moich absolutnie ulubionych odmian, prawdziwy cukiereczek

Bardzo się cieszę też, że dojrzałaś do decyzji obsadzenia tej części pergoli

- Aancyk
- 1000p
Jeszcze nie wiem, wolałabym nie ruszać obrzeży więc szybciej by było na trawniku, ale pewnie to zależy od tego co posadzę. Muszę obejrzeć Twojego wiąza, jakoś mi umknął 

- lulka
Aniu, a czy buk nie będzie za duży? Może o jakimś kloniku pomyślisz? Co to za drzewko po prawej stronie? Jak chcesz zupełnie zakryć przejście z lewej strony, to fajnie też będzie wyglądał wysoki żywopłocik, równo przystrzyżony
Czy plotłaś swoje pęcherznice, czy coś mi się ubzdurało?
Zarzuciłam cię pytaniami
Czy plotłaś swoje pęcherznice, czy coś mi się ubzdurało?
Zarzuciłam cię pytaniami

- Aancyk
- 1000p
Buk jest piękny i ponoć bardzo wolno rosną, ale fakt może kiedyś być spory. Po prawej stronie jest brzoza youngii. Plotę kilka pęcherznic i nawet dzielnie to znoszą, u mnie zdecydowanie szybciej rosną bordowe Diabolo
Zastanowię się nad równym żywopłotem, chociaż myślałam raczej o jakiejś kolorowej kompozycji liściasto iglastej, ale na razie to plany. Kloniki są fajne mam 2 szt. w pobliżu szczepione royal purple, ale one pień maja goły a koronę kulistą, a przy pergoli chyba warto by było dać osłonę od samej ziemi
Sama już nie wiem.

Zastanowię się nad równym żywopłotem, chociaż myślałam raczej o jakiejś kolorowej kompozycji liściasto iglastej, ale na razie to plany. Kloniki są fajne mam 2 szt. w pobliżu szczepione royal purple, ale one pień maja goły a koronę kulistą, a przy pergoli chyba warto by było dać osłonę od samej ziemi