Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski

Post »

U mnie nigdy nie bylo w Casto podpisanych rozyc - nawet jak w czerwcu przychodza doniczkowe, to tez sa NN-ki. W doniczkowych jeszcze mozna cos wybrac, bo sa przewaznie juz kwitnace ale jak przekwitnal i kwiaty pousuwaja, to jeszcze wieksza kicha, bo przewaznie obrazki sa juz pogubione, pozrywane czy pospadane.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko, nie wiem, czy to chodzi o wymarzanie czy coś innego, ale np. Samobor wygląda na całkiem martwy, dziś oderwałam kawałek kłącza i było zupełnie zasuszone. Moje wszystkie bodziszki to nasadzenia z poprzedniego roku i problem jest z niektórymi sadzonymi w końcu sierpnia od Jarka-Wesołego. :? Może od korzenia coś pójdzie :)
Gat, u mnie niektóre też ruszyły, to jest albo Espresso albo Versicolor
Obrazek
Justynko, Edytko, nie przesadzajcie :oops: :wink:
Aniu, właśnie się zastanawiam, czy by przy drodze koło ogrodzenia nie posadzić pęcherznic. U nas gmina się nie czepia, my byśmy zyskali więcej prywatności (nie kosztem ogródka :P), a pęcherznice są łatwe w uprawie i szybko rosną. Tego sadzenia mam "trochę" to fakt :lol: .
Justynko, już wiem, to były róże w kartonikach ;:108 . Są w Casto też róże w doniczkach, na przywieszkach mają kolor pomarańczowoczerwony, ale widziałam raptem trzy czy cztery sztuki - czyżby już wykupili, bo nie były drogie chyba koło 18 złotych? Kupiłam tylko haczko-pazurki, jak określiła pani kasjerka :wink: :D . Muszę podejrzeć Twój wątek nie różany 8-)
Jule, dzięki, czyli róże ewentualnie w czerwcu ;:oj

Wczoraj zrobiłam zdjęcia ale komórką i po podłączeniu do komputera okazało się, że do publikacji się nie nadają, więc się chwalę dziś :lol:

Krokusy:
Obrazek

Obrazek

Niektóre tulipany wychylają już główki :shock: :tan
Obrazek

Hortensja Anabelle - najszybciej ruszyła, ma już nawet zupełnie nowe pędy:
Obrazek

Niedługo trzeba będzie ciąć róże:
Obrazek

Moje bratecki, kupiłam takie w bardzo subtelnych kolorach - jasnofioletowe i - jak widać - białe, tylko słabo zniosły podróż, jeszcze nie posadzone :lol:
Obrazek

Pies pilnuje namiętnie jabłoni Royalty, nie wiem, czy żeby nie uciekła czy żeby jabłek nie ukradli :;230
Obrazek

Na koniec pytanie - oświećcie mnie co to jest? Czy to czosnek? :oops:
Obrazek
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Agatko tort wyszedł Ci prześliczny, a wprawa czyni mistrza więc każdy następny będzie jeszcze piękniejszy, dużo pomysłów można podpatrzeć właśnie u tych cukierników, których wymieniła Asia, owszem są dobre, ale ja nie kupiłabym niestety torta za 140,00 złotych więc też kombinuję. A wiosenka u Ciebie na całego, z ta różyczką to może jeszcze trochę poczekaj, nie wszystko co roku startuje tak samo.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To nie jest różyczka, Ilonko, tylko forsycja :wink: Podobno tnie się róże kiedy ona kwitnie 8-)

Co do ceny tortu - tak też wytłumaczyłam M, który chciał ze mnie zdjąć ten ciężar. Różnicę przeliczyłam na chabazie, oczywiście w myślach :;230 140 to i dla mnie dużo :oops:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Francesca, na ostatniej fotce to na bank czosnek - ja też mam takie chabazie, wyglądają jak pory :;230
Róże już spokojnie do cięcia, moje już dawno obciachane :tan Twoja Anabellka szaleje, moje przy niej to pikusie, za to bodziszki też u mnie rosną.. ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Potwierdzam, to na bank czosnek :)
Pozdrawiam
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Piesek wygląda mi na myśliwskiego, mam nadzieje, że nie zalicza się do tzw. "norowców"?;)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie forsycja jeszcze nie zamierza kwitnąć, więc z cięciem róż muszę poczekać. W tym samym terminie tnę też wrzosy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jeżeli to czosnek to już duży! Muszę zajrzeć dziś koniecznie do swoich. Ale u ciebie jakoś wszystko wcześniej kwitnie choć tak niedaleko ode mnie :(
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, Justynko, dzięki z identyfikację tego czosnku, tak podejrzewałam, że to on, ale etykiety suka powywlekała ;:14

Kasiu, moje róże jeszcze straszą, ale przed świętami muszę zrobić z nimi porządek (chyba, ze pogoda się załamie :roll: ). Moja Mama już swoje przycięła, a ona mieszka trochę bardziej na wschód i północ, nigdy jej żadna róża nie zmarzła. Tylko róże w ogrodzie Mamy mają po 20 do nawet 30 lat, to są zaprawione w bojach okazy :lol: .

Jurku, pies (suka właściwie) jest ogarem polskim, więc oficjalnie zalicza się do psów gończych, ale chyba nie do końca jest tego świadoma, bo zdarzają się jej wpadki, szczególnie gdy poczuje smakowity zapaszek granulowanego obornika :twisted: . Ale niedługo skończy cztery lata i chyba zaczyna się statkować :lol:

Ewuniu, u mnie bliskie kwitnienia są gałązki przy ziemi, te wzniesione jeszcze mają małe pąki.

Jolu, u mnie szybciej kwitną rośliny na rabacie pod domem od strony południowej, w innych miejscach nie są tak rozwinięte.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Już nieważne, w którym miejscu zakwitnie, ważne, że to jasny sygnał do cięcia :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No tak, jasne. A u mnie większość cień i półcień w tym moim lesie :(
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Kurczę ale u Ciebie już wiosennie. :D U mnie wszystko jeszcze malutkie.Tulipany i hiacynty jakoś nieśmiało wychodzą z ziemi.A wydawałoby się ,że mazowsze jest jedno :D
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Sasiadkowa forsycja dzisiaj jest juz cala zolta i pieknie rozkwitnieta ... tylko roze mam juz przyciete od tygodnia :wink: Psica super, ogary mi sie podobaja - w okolicy ma ktos takiego, tylko puszczaja go luzem i w zeszlym roku jak jeszcze byl mlody, to biegajac z glowa przy ziemi ciagle na uszy sobie nadeptywal - no komicznie to wygladalo.
Tez dostrzeglam juz paczki tulipanow u siebie :heja
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, jak tak to naprawdę niedługo :D
Jolu, naprawdę mogłabyś swój wątek założyć, popatrz, że ja nie za bardzo mam czym się pochwalić :oops: Chętnie bym zobaczyła Twój las 8-)
Aniu, szybkość wegetacji zależy od różnych czynników, nie tylko od rejonu kraju. Pamiętam, jak w ubiegłym roku hosty bardzo szybko wystrzeliły u sąsiadów (rosły na słońcu pod płotem) a u mnie ledwo kiełki pokazały i jak przyszedł ten słynny ziąb podczas weekendu majowego im ucierpiały a u mnie wcale. Wszystko ma plusy i minusy :lol: .
Jule, populacja ogarów jest niewielka, ale na Śląsku i Dolnym i Górnym mieszka ich stosunkowo dużo. Ale znam na tym forum jeszcze trzy osoby, które mają ogara (lub kilka :wink: ) i żadna z nich na Śląsku nie mieszka :lol: .
To, że ogar węszy to normalka, nawet maluchy poznają świat z nosem przy ziemi :wink: ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”