Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Lucy , hej :wit . Kawusię chcesz ? A na co dziecko :;230 masz ochotę w Dniu Dziecka ( każdy lubi coś dostawać , przy okazji i bez okazji ) ;:108 .

Wiesz , ta róża na pniu rośnie w donicy 30 litrowej , na zimę pójdzie do piwnicy . Masz miejsce , by ją przechować ? Chyba , że do gruntu zasadzisz i ją zabezpieczysz na zimę .
Lucy2na

Post »

nie szczepioną to się boję bo są takie delikatne , zwykła rabatowaale niechby chciała zakwitnąć ....
Ja to sobie myślę , że one chyba mi nie zakwitnom dopóki nie dam im spokoju ....
:;230 :;230
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ ładny ten godzik :shock: ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko ja rozpływam sie z zachwytu nad iryskami i naszła jakaś taka niespodziewana myśl....nie mam pojęcia skąd :roll: ......że muszę koniecznie ich sobie trochę posadzić ;:224 :;230
Bodziszek cudo, uwielbiam je....no tak, wiem, że już to pisałam :roll: :lol: ale tym jeszcze się nie zachwycałam 8-) :lol:
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Jak zwykle napawam się urodą Toich roślin ;:108 Przecudny gożdzik ja mam białego i różowego pustego cudownie pachną ;:138 Po tej burzy tak pachniało w ogrodzie pomieszały się gożdziki, piwonie i azalie od sąsiada ;:170
Będę się powtarzala bosko u Ciebie ;:196
marzenia się spełniają! Dana
IWET
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 cze 2011, o 12:51

Post »

Witam. Pozwoliłam sobie odwiedzić Twoje królestwo. Jest co podziwiać. Pięknie zielono i kolorowo. Można poprawić sobie humor. Ja w swoim ogrodzie codziennie coś "kombinuje" sadzę, przesadzam, obcinam itd. Jest co robić, ale uwielbiam to. Tylko czasu trochę brakuje...Będę tu zaglądać i uczyć się nazw niektórych roslin, bo jakoś nie mam do tego głowy. A u Ciebie wszystko ładnie opisane :)
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Jagódko, piękne roślinki pokazujesz. Nie wiem,czy wiesz,ale oman jest rośliną o właściwościach leczniczych-działa przy chorobach układu oddechowego. Jakbyś kiedyś nabawiła sie zapalenia płuc- to lekarstwo masz w ogródku ;:108
Goździk też prześliczny, ja niedawno dostałam od sąsiadki o podobnym kolorze,tylko nie pełny,też ślicznie pachnie. No i mam posadzone- wiosna wysiałam- moze też śliczne takie będą ,to był mix kolorów :) Na razie małe, ale już nie mogę sie doczekać....chyba że zakwitną dopiero za rok....

Miłego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odpowiem po kolei , ale muszę się pochwalić prezentem na Dzień Dziecka . Otóż od Beatki Atka-1
dostałam dziś primulę ' Lilacina Plena ' :tan . Bo tak naprawdę , to my jesteśmy jak dzieci , wszak łopatki i grabki ciagle trzymamy w rękach . No , może z tą różnicą , że są one większych rozmiarów , no i nie siedzimy w piasku :;230 .
Lucy , ja sama nie wiem , jak mi te róże przezimują w donicach ;:108 .

Aguś , postaraj się o niego , bo warto . Tym bardziej , że wiatry i deszcze nic mu nie szkodzą .

Aguniu , koniecznie posadż parę odmian irysów , możesz je ustanowić tłem , dla innych , np. pod ogrodzeniem , w słońcu .

Bodziszkomania mi co prawda nie grozi , ale to są roślinki wdzięczne , niekłopotliwe , dokupuję tylko odmiany , które mnie kręcą .

Danuś , masz rację zapach nieziemski wydzielają , taki upojny , przyprawiający o zawrót głowy . Miło mi szalenie , że podobają Ci sie moje ' dzieci ' ;:196

Iwet , witaj :wit , w moim ' Królestwie ' ;:180 . Serce się raduje na Twoje słowa , bo nic tak nie cieszy , jak to , że komuś sprawiamy radość . Zapraszam w każdej chwili ponownie ;:196 .

Aniu , nie sądziłam , że oman ma takie właściwości . Dobrze wiedzieć , ale przyznam Ci się , że wolałabym , nie mieć powodu do jego użycia . Nie ma to , jak naturalne sposoby leczenia .
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Igusiu to ta pełna różowa :?:
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak , Danuś , ten pełny różowy , ale mam jeszcze maleńki , pojedyńczy , biały i też tak pachnie zmysłowo .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko kilka odmian irysków mam, ale to kropla w morzu ....tak jak się patrzy na takie przepiękne kolory, to marzeń pełna głowa 8-) :lol:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamiętaj Aguś , że apetyt wzrasta , w miarę jedzenia . Chciałoby się mieć we wszystkich kolorach tęczy ;:108 .

Problem tylko tkwi w tym , że jakoś te nasze ogrody nie chcą się rozciągać . A wielka szkoda .

Ja nie mam powodu do narzekań , bo w zasadzie do zagospodarowania zostało jeszcze około 150 m2 . Tyle , że M mi nie pozwoli , bo to jest za polem widzenia , prawie leśny zakątek .
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

'Wymacałam' swoje irysy, nie mają pąków. Poczekam jeszcze, w jesieni będę zmieniała co nieco rabatę na której rosną, to sprawdzę czy nie są za głęboko.

Ładny niebieski bodziszek. Skoro mowa o bodziszkomanii, to zapytam ile odmian masz u siebie w ogrodzie?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda Gosiu , że iryski nie zakwitną w tym roku . Ale nie martw się , za to na drugi nadrobią .

Bodziszków mam tylko 10 odmian . Jeszcze niektóre nie kwitły , mają pąki , ale rosną w półcieniu , stąd ich póżniejsze kwitnienie .
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Jagoda, a który z bodziszków najdłużej kwitnie i utrzymuje ładą i zwartą kępę ???
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”