Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi
KRYSIU miejmy nadzieję ,ze starce -mrozy przezimują . Nigdy nie miałam z nimi kłopotów nawet na wiosnę robiłam z nich sadzonki . Kwitną nieciekawie tak jak pisała Mariolka -Comcia
Dziękuje Wam drogie koleżanki za ciepłe słowa i cenne rady. Ja naprawdę nie wiedziałem, ze mrozy mogą być wieloletnie. Nie są drogie i nie zastanawiałam się nad tym. Wprawdzie na wiosnę były takie dziwnie zdrowe, ale nie wierzyłam i wyrzuciłam je. Dziękuję Agnieszko i Wandziu za informacje o możliwości kupna chryzantem.
Już choroba mnie opuściła, a faktycznie dzięki L-4 miałam więcej czasu na forum. Odwiedziłam nowe mi ogrody i jak wiadomo lista chciejstwa rośnie. Szkoda, że pogoda się tak zmieniła.
Ogrody zasypiają

Już choroba mnie opuściła, a faktycznie dzięki L-4 miałam więcej czasu na forum. Odwiedziłam nowe mi ogrody i jak wiadomo lista chciejstwa rośnie. Szkoda, że pogoda się tak zmieniła.
Ogrody zasypiają

Pozdrawiam Krystyna
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Bardzo nastrojowe zdjęcie Krysiu. Widok ogniska zawsze przypomina mi najpiękniejsze chwile, zarówno z czasów młodości, jak i z późniejszych okresów. Wiążą się z tym same pozytywne emocje 

- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
mam teraz więcej czasu i wybrałam się do Ciebie na mały spacerek . Wspomnienia z wiosny mi się też podobały, Jesień ładnie wygląda na ogrodzie. I widzę jakieś chryzantemki tez u Ciebie kwitną . A bratki wyglądają bardzo słodko. Przy takim ognisku też by się posiedziało 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu cudny widok tego płonącego ogniska.....aż przychodzi ochota, żeby zaplanować sobie taki wieczór z pieczeniem kiełbasek, przy wesoło trzaskającym ogniu 

- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też mi się podoba ta fotka ogniska
Tak ciepło się robi jak się na nią patrzy.

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34

Dzień dobry Krysiu

Dziękuje ,że mnie odwiedziłaś .Wstawiłam kilka zdjęć z mojego ogrodu , które są wspomnieniem słonecznego lata .

Twoje ciepłe ognisko na pewno długo będzie grzało .Jak przyjeżdżam na działkę tez moja córka pali ognisko .
Pozdrawiam Jadzia
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Krysiu, ja mam w altanie kominek, w związku z czym wpatruję się w ogień conajmniej raz w tygodniu
chyba będę musiała dokupić drewna, zapasy maleją w zawrotnym tempie. Ogień mnie czaruje, chyba wpadłam w nałóg 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja mam kominek w domu i palę w nim teraz swoimi dębowymi liśćmi. I też tak jak Basia bardzo lubię wpatrywać się w płomienie i nwspominać dawne czasy młodości 

Potwierdzam, że coś jest magicznego w płomieniach palącego się ogniska. Mnie też zawsze powracają wspomnienia z młodszych lat a nawet i z dzieciństwa. Kiedyś nie było grilla i paliło się ogniska a w nich pieczone ziemniaki, kiełbaski na patyku. W górach nawet zimową porą zdarzało się, że biesiadowaliśmy przy ognisku. W altance mamy wprawdzie kominek, ale jest zamurowany przez poprzedniego właściciela, może kiedyś go wyremontujemy i tak jak pisze Wandzia i Basia będziemy spędzać przy nim miłe chwile. Cieszę się, że tym zdjęciem ogrzałam kilka serc.
Byłam na działce, kwitną brakti, taka ich uroda. Wysypałam 2 worki kory pod róże, wszędzie szaro i ponuro, w altance mam zapasy jabłek w styropianowym pudle, sąsiad coś tam stukał u siebie, on lubi majsterkowac, posiedziałam słuchając radia i pomyślałam, że muszę kupiś nową lodówkę, oczywiście na działkę. Kupiłam czasopismo działkowiec i czytam o likwidacjach ogrodów ROD w Polsce, a w marcu rozpocznie się budowa drogi obok naszej działki, co na pewno nie będzie sprzyjało odpoczynkowi. Ale oczekuję marca, jest to czas nadejścia wiosny i czas rozpoczęcia działkowania jak ja to nazywam.
Byłam na działce, kwitną brakti, taka ich uroda. Wysypałam 2 worki kory pod róże, wszędzie szaro i ponuro, w altance mam zapasy jabłek w styropianowym pudle, sąsiad coś tam stukał u siebie, on lubi majsterkowac, posiedziałam słuchając radia i pomyślałam, że muszę kupiś nową lodówkę, oczywiście na działkę. Kupiłam czasopismo działkowiec i czytam o likwidacjach ogrodów ROD w Polsce, a w marcu rozpocznie się budowa drogi obok naszej działki, co na pewno nie będzie sprzyjało odpoczynkowi. Ale oczekuję marca, jest to czas nadejścia wiosny i czas rozpoczęcia działkowania jak ja to nazywam.
Pozdrawiam Krystyna
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Krysiu budowa nowej drogi obok działki nie do pozazdroszczenia,oby tylko nie likwidowali waszych działek...Widziałam kominek u Basi ,warto taki mieć ,tym bardziej ,że już go masz ,ale ukryty...
Spacerek zimą ,mając w perspektywie ciepło z własnego kominka... bezcenny... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Żywy ogień to cudowna sprawa o każdej porze roku. Uwielbiam ogniska.
Też jestem zdania, że skoro już kominek jest to warto go "uruchomić".
Krysiu mam nadzieję, że działki nie ucierpią w związku budową.
Zimą też warto czasem wybrać się na działkę. Wygląda wtedy zupełnie inaczej niż w sezonie.
No cóż...do marca daleko i jednocześnie niedaleko. Damy radę. Oby tylko wiosna przyszła o czasie.
Też jestem zdania, że skoro już kominek jest to warto go "uruchomić".
Krysiu mam nadzieję, że działki nie ucierpią w związku budową.
Zimą też warto czasem wybrać się na działkę. Wygląda wtedy zupełnie inaczej niż w sezonie.
No cóż...do marca daleko i jednocześnie niedaleko. Damy radę. Oby tylko wiosna przyszła o czasie.
- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
Dobry pomysł z tym kominkiem
Krysiu, Wam nic nie grozi w związku z budową drogi?

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Krysiu,u mnie drugi dzień wieje jak w kieleckim,strach wyjść z domu i przyjemnie tak posiedzieć przy kominku.Wolałabym jednak latem przy grilu czy ognisku.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Krysiu warto ten kominek odkryć i uruchomić, ogień to taka przyjemna rzecz jak można na niego popatrzeć i ogrzać się przy nim. Mam kominek w domu ale ze względu na szkody górnicze komin popękany i nie możemy zapalić i bardzo mi tego brakuje.