ŚWIĘTA,ŚWIĘTA I PO ŚWIĘTACH , były życzenia ,bardzo dziękuję ...
zdjęcia były przygotowane ale nie było czasu,żeby je wkleić na forum ..teraz już cisza i błogi spokój po świątecznej krzątaninie i gościach.. pogoda "nawaliła" w święta u nas były tylko przebłyski ze słońcem ale deszcz,pochmurno no i wczoraj grad... ale ogólnie ciepło i można było skorzystać ze spacerku ...
kilka przedświątecznych fotek...
balkonowy rh biedronkowy - budzi zaciekawienie sąsiadów bo jest piękny..
a ten zdobi komodę w domciu
psi ząb
magnolia soulangeana
wreszcie pierwsze tulipanki
jeszcze narcyzy
Maryniu u ciebie to dopiero jest co podziwiać, tak wiele masz różnych kwiatów a wszystkie piękne i do tego wspaniałe zdjęcia, jest czym się zachwycać .
Ale ja bardzo chętnie się podzielę, tych słonecznych piękności w moim trawniczku dostatek
Maryniu aż brak słów zachwytu na tyle kwiecia Wspaniała bogata kolorowa wiosna Każdy z kwiatuszków to odrębne dzieło sztuki, psizęby, tulipanki , prymulki.....wszystkie , wszystkie cudeńka
Wczorajszy dzień był pracowity na działce - chwaściory nie do opanowania , przed świętami było już jako tako opanowane a wczoraj od nowa...no ale taki jest los ogrodnika,przy okazji było poświąteczne spalanie ...
w piątek tulipany jeszcze nie kwitły a wczoraj już przekwitły.. a co do jakości tegorocznych tulipanów - to u mnie średnia krajowa , kupione rozliczne odmiany okazują się pospolitymi czerwonymi i już zapylonymi żółtkami ...
no ale coś tam kwitnie...
CD...
spóźniłam się z aparatem na otwarcie
magnolia przekwita obita przez grad z niektórych kwiatów tylko strzępy wiszą
Maryniu cudowna odsłona ogródka tyle wspaniałych zdjęć,no i ten mniszek taki dostojny,
może chcesz więcej ,za działką mam całą łąkę jak wiatr zawieje to mam inwazję spadochroniarzy