pędzik dłuugi .Wyczytałam,ze keiki biorą się z błędów w uprawie-ale jeżeli tak to dlaczego ta sama roślina oprócz keiki puściła też pędzik?Jestem bardzo zielona jeśli chodzi o uprawę storczyków.Daleko mi do takiej kolekcji jak twoja
Arletko ta choroba storczykowa którą zarażasz jest piękna i chyba ja
już się zaraziłam tylko nie wiem co portfel na to powie. Pięknie Ci
wypuszczają pędziki całą zimę będziesz miała kwitnącą
Kasiu no ja też czytałam i bardzo się zmartwiłam tym co wczoraj zobaczyłam na żółtasku i w sumie mam mieszane uczucia bo chciałam keiki bo nigdy jeszcze nie miałam a teraz jak chyba będzie to sama nie wiem co czuję myślałam że to pędzik ale jakiś taki inny mi się wydaje
Sylwio ja też nie
Stasiu mój portfel niestety też odmówił współpracy jak na razie a miałam takie marzenia na jednej aukcji no nić może jeszcze kiedyś
Asiu
No zobaczcie co mi tu rośnie na żółtasku, tak jak pisałam myślałam że to pędzik ale wczoraj po dokładniejszym przyjrzeniu mam wątpliwości wyrosło to nad 3 listkiem od góry
Za to na innej hybrydce podobnej do Intermedia znalazłam chyba pędzik
I tak przesadziłam żółtą miniaturkę, bo już przekwitła no i tyle miała ubitego sphagnum w doniczce nr. 5
Właśnie takie twarde spagnum w korzeniach najczęściej jest przyczyną kłopotów.Trzyma ono długo wilgoć przez co korzonki mogą zagniwać.Ale u żółtaska są ładne
Arletko, Faktycznie, chyba rośnie u Ciebie keiki
A miniaturka świetne ma korzonki, ja swoja przesadziłam również do sphagnum, do glinianej doniczki 7cm i powtórzę za Asią, ze rośnie świetnie
Ta Philadelphia jest piękna! ma wyjątkowo dużo kwiatów... ciekawe, ile bedzie mieć moja. Pędzik ma niewiele ponad 10 cm a już zaczyna puszczać pąki, więc pewnie nie mam co liczyć na tak obfite kwitnienie, ale chyba i tak bedzie więcej kwiatów niż zwykle.