Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Post »

Taaaka wiosna u Ciebie???? Super

U mnie jeszcze cichutko :roll: :( :cry: . Jutro idę, może coś wreszcie wypatrzę :shock: .
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Dzisiaj była piękna i słoneczna pogoda, wiele pracy się uzbierało, wycinanie, przycianie i wygrabianie. Wróciłam padnięta ale zadowolona.

Geniu wiosna powoli zaczyna zaglądać do wszystkich ogrodów, każdy kwiatek, który się pokaże sprawia wielką radość.

Zenku powoli zaczynają pokazywać się pierwsze kwiaty, ostatnie mrozy trochę przyhamowały kwitnienie oraz uszkodziły wiele pąków.

Fabiolu kilka cebul lilii pełnych kupiłam w małym sklepiku, można tam dostać różne ciekawostki, w markecie, który mam w pobliżu domu były tylko lilie pojedyńcze.

Jadziu gdy następne dni będą takie ładne jak dzisiejszy to wszystkie kwiatuszki się "znajdą", śnieżyczki są niezniszczalne i na pewno zakwitną.

Ewuniu na pewno coś znajdziesz, gdy trochę słońce przygrzeje to wszystkie roślinki zaczynają odżywać, znajdą się też kwiatki albo pączki.

Pierwsi wiosenni goście

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Irenko, ładne zakupy. Ja nie miałam jeszcze czasu na centra ogrodnicze i czekam na przesyłki. Pozdrawiam wiosennie. ;:3
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Irenko :wit widzę,że u ciebie wiosna jeszcze piękniejsza niż u mnie :heja
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko masz rację idę dalej do ogrodu , dziś jest tak pięknie i słonecznie .

Genia
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Irenko...zachwycam się twoją wiosną i pięknymi rannikami. ;:138 . U mnie tylko dwa kwiatuszki ranników :;230 , ale i tak się cieszę bo w zeszłym roku nie zakwitł ani jeden. ;:108
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko wiosna w Twoim ogrodzie już w pełni .... pięknie zakwitły pierwsze zwiastuny ;:138
Ja mogę sobie tylko popodziwiać w wątkach Forumowiczów ... jeszcze minie trochę czasu , aby tak było u mnie ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko dopiero kiedy widzę pszczółki w kwiatuszkach, to czuję , że to prawdziwa wiosna :D Uwielbiam to cichutkie bzyczenie :D U mnie jeszcze ich nie ma, niestety. Ale mam nadzieję,że takim pięknym słoneczku lada dzień też się pojawią :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękną wiosenkę już masz ;:138 U mnie podobnie :tan
Nawet moje pszczółki Cię odwiedziły . :wink: ;:224
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adrianko myślę, że wiosną wielu z nas rozgląda się za różnymi ciekawostkami, moje zakupy to głównie cebulowe bo je jakoś wcisnę na rabatach. W sprzedaży pojawiają się różne rośliny a ja muszę walczyć ze sobą żeby nie kupić.

Kasiu po kilku cieplejszych dniach we wszystkich ogrodach będzie pięknie i kolorowo i w twoim ogródku również.

Geniu w takich ciepłych i słonecznych dniach ja też jadę na działkę bo tam jest przyjemnie i pracy też mi nie brakuje.

Zeniu dziękuję, ranniki dość szybko się rozmnażają a właściwie rozsiewają i w przyszłym roku na pewno będzie ich dużo więcej.

Adamie wiosna w całej pełni jeszcze nie jest, to dopiero początki ale jeśli następne dni będą bez przymrozków to zakwitnie wiele innych kwiatów, w najbliższym czasie i u ciebie zrobi się kolorowo.

Agusiu masz rację gdy się widzi pszczółki to raźniej się robi. Wczoraj widziałam lecące gęsi a było ich dużo bo aż siedem kluczy, jaka radość, że wracają do nas.

Jolu dziękuję, w twoim bogato obsadzonym ogrodzie to dopiero będzie co oglądać. Pszczółek było znacznie więcej tylko nie miałam czasu żeby prędzej zrobić zdjęcia. Niech jak najwięcej twoich pszczółek do mnie przylatuje, bardzo je lubię a ja zgłoszę się do ciebie po aromatyczny miodek.
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Irenko, a mnie się coś poprzestawiało i zaczęłam poddawać się bez walki. No, prawie. :;230
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Irenko :!: Piękne, zagęszczone kępy ranników i przebiśniegów. U mnie też z radością obserwowałem pierwsze pszczoły i motyle, które miały dokładnie takie samo menu jak u Ciebie :)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Irena37 pisze:
Zeniu dziękuję, ranniki dość szybko się rozmnażają a właściwie rozsiewają i w przyszłym roku na pewno będzie ich dużo więcej.
Rozsiewają się :?: . Tego nie wiedziałam...a ja pewnie grzebię w koło nich. ;:14 . Zaraz miejsce oznaczę, może faktycznie coś się wysieje. Te moje dwa kwiatki to troszkę za mało...... :;230 . Dzięki Irenko ;:196 ...może i u mnie będzie ładna kępka. :tan
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Irenko miałam już też tak dużo ranników , ale mąż wykopywał czereśnię a one tam rosły , troszkę uratowałam i wydałam a reszta zginęła gdzieś zakopana w dole po czereśni .
Mam oczywiście w innych miejscach , ale już nie tak dużo jak wcześniej , wiem że też tam się rozsieją i będzie ich mnóstwo .
Genia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adrianko z twoimi arami możesz sobie pozwolić na chwilę "słabości", już jest duży wybór w sklepach a co będzie się działo za miesiąc kiedy będzie cieplej na dworze.

Jacku ostatnie słoneczne dni przyspieszyły rozchylanie się pąków kwiatowych i zrobiły się kwitnące kępki. Pszczółek było dzisiaj wiele.

Zeniu gdy ranniki przekwitną to nie usuwaj przekwitniętych kwiatów, po pewnym czasie pojawią się nasienniki i same się wysieją, nie pwinnaś w pobliżu nich plewić.

Geniu ranniki sa prawie nie do zniszczenia, u mnie zaczęły pokazywać się w różnych miejscach ogrodu, teraz wiosną nawet ładnie to wygląda. U ciebie w przyszłym roku będzie ich znowu wiele i będą cieszyły oczy.

Dzisiaj dalszy ciąg pracy na działce, przycinałam wrzosy, myślałam, że wszystkie przemarzły ale w czasie cięcia zauważyłam, że większość ma zielone gałązki.
W czasie przerwy w pracy zrobiłam kilka zdjęć, na ostatniej to wczorajszy zakup.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”