Róże w ogrodzie Haliny - 2010r

Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie Haliny - 2010r

Post »

Miło mi,że chcecie oglądać moje róże :tan i się podobają.
Niektórych nie widziałam w pełnym rozkwicie i już nie zdążą zakwitnąć po raz drugi,w piątek wyjeżdżam :?

Tralaluszy dzięki ;:196

Anuś ogólnie to lubię takie morelowe kolorki,Belvedere ma śliczny odcień brzoskwiniowy,morelowy,trudno określić.
Szkoda,że Astrid tak reaguje na deszcz :roll: ,ale krzak masywny i to mi się podoba ;:108 .
Rapshody mnie zachwyca kolorem kwiatów i zdrowymi listkami,u mnie sobie jakoś radzi,ale jest bardziej w cieniu i półcieniu.
Być może to miejsce jest powodem,że ma ciemniejsze listki :?:

Adrianie dzięki ;:180 ,będziesz zadowolony z tych róż,o których piszesz,ja je lubię ;:108
W tym roku w ogóle nie miałam okazji zadbać o zdrowie swoich pięknotek,rosły jak chciały,nie wszystkie mają takie zdrowe listki ,np Josephine Bruce
nie ma listków,miała porażone plamistością,wiec obcięłam je bo wyjeżdżam i nie chciałam aby leżały pod krzakiem :roll:

Danusiu radzą sobie róże,ale ciągle myślę,że gdybym je dopilnowała było by lepiej ;:224

Jadziu dobrze,żebyś chociaż jedną miała Josephine,kwiaty ma duże i piękne,ale łapie plamistość :?
Charles Austin wypuścił długi pęd na co najmniej 1,5 m i ma pełno pąków,widok będzie cudny,ale ja nie zobaczę już .

Hanuś koniecznie sobie spraw Rhapsody,ona kolorem pięknie się wkomponuje w Twoje piękności :D
Rufleski mam z Niemiec ,hodowca -Interplant(Holandia).

Anuś mój Charles w tym roku bardzo w górę wyskoczył
i obfitością kwiatów też chyba przewyższył poprzedni sezon ;:224
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Halinko Twoje róże chyba chciały Cię miło zaskoczyć,bo tak pięknie dały radę bez Twojej opieki i zaangażowania ;:108
Rufleski naprawdę dały pokaz,mają śliczne kwiaty,dalej mogę podziwiać je u Ciebie.Moja Mystic i Ruffles przemarzły bardzo mocno i pozostała mi tylko Chocolate.Widziałam u mnie tylko jednego kwiatka,rzeczywiście w jeden dzień był pomarańczowy,a następne dni wpadał w purpurowy ;:108 Rhapsody rosnie u mnie na słońcu,czuję,że będę musiała go przesadzić,może pod płotem mu źle?
Astrid Grafin znalazła się na mojej liście po obejrzeniu jej u Ciebie.Jestem z niej zadowolona,ach te czarne pąki,a później wspanialy zapach-to jest to!
Szkoda,że musisz już jutro wyjechać :( Mam nadzieję,że zrobiłaś mnóstwo fotek i będziesz mogła się nimi upajać jak będziesz w tamtych stronach;)
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne róże,pięknie pokazane ;:138 mój Austin nie przeżył zimy :( szkoda
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Piękne róże i piękne zdjęcia.
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Bożi
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 18:03

Post »

No proszę, dobrze utrzymane róże same sobie dają radę.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witaj Halinko!
Piekna twoja Astrud. Moja biedaczka ma jeden pęd, teraz troszke ruszyła, ale bardzo mizerna, obawiam się, że nie przezzyje następnej zimy. Ale nie odpuszczę, znów ja zamówię. Jest cudna.
Widze, że masz róże Cadillac. Też kupiłam w tym roku, pasował mi jej kolor do koncepcji. Zadowolona z niej jesteś?
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Halinko no to się napatrzyłaś, popstrykałaś i pojechałaś ale przecież wkrótce wrócisz, widzisz Twój ogródek czeka cierpliwie i nie zrobił zawodu, czyli rozumie potrzebę chwili ;:224
Przepraszam, że nie spotkałyśmy się ale mój M gapa mogliście zaczekać, dzięki za prezencik a powojnik już się ukorzenia. Lada dzień na połczyńskiej mają być róże - zerknę to dam znać, mnie teraz więcej kuszą powojniki, a czy Bratek też ma róże, powojniki bo wiesz tam nie jestem częstym gościem jakoś mi nie po drodze.
Mam nadzieję, że dojechaliście szczęśliwie, pozdrowienia dla M i jeszcze raz dzięki.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anuś róże po tej zimie to nie za bardzo dobrze odbiły,raczej skromnie ,niestety,ale i tak się cieszę.
Ruffleski natomiast poradziły sobie dobrze ;:63 ,tylko Mystique goła,ale ona z niskich,prawie płożących, w tę deszczową pogodę niedopilnowana,(przekwitnięte kwiaty pleśniały aż na krzaku ;:223 ),więc plamistość ją dopadła.Zaopiekuję się nią od wiosny :wink:
Rhapsody daj trochę czasu,może polubi to miejsce.
Astrid fajna jest,tylko taka za bardzo zależna od pogody,a u nas z tą pogodą nie najlepiej,albo pali słonko,albo leje deszcz :?
Już jestem tutaj z powrotem,mam trochę zdjęć,ale za mało jak na mój gust,
niektóre róże zakwitną teraz a ja tu,np eskimosek był w pąkach dopiero.

_oleander_
faktycznie szkoda Charlsa Austina,u mnie odbił,ale nie wypuścił zbyt wielu pędów,
zawsze był gęstym krzakiem,a w tym roku ma jeden długaśny pęd i kilka małych.

Tralaluszy dzięki ;:180

Dorotko moja Astrid zalicza drugi rok u mnie,ma zawsze kilka mocnych pędów,jakoś sobie radzi,myślę,że Twoja przeżyje zimę i na wiosnę pokaże co potrafi ;:108 .
Mam Cadillac,co roku bardzo się rozkrzewiała,a w tym mało pędów wypuściła,chyba częściowo zmarzła,więc i kwitnienie tegoroczne jest słabsze.Lubię jej ognisty kolorek ;:224

Anuś popracowałam ostro,popatrzyłam już mniej(bo już czasu brakło na relax ;:223 ),trochę napstrykałam zdjęć,ale to zbyt mało żeby tu jakoś przetrwać ten czas :roll:
Wtedy wpadliśmy tylko żeby Ci dać te pocięte kawałki powojnika,czasu nie mieliśmy na spotkanie,no i byliśmy z wnukami,to wiesz jak to jest z dziećmi.
Powojniki to i mnie kuszą.Myślę ,że w Bratku nie mają tych roślin na pewno.
Dojechaliśmy w miarę szybko,wszystko było okey.
Dzięki za pozdrowienia ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Halinko a jednak mam Herkulesa. To ostatnie zdjęcie mnie upewniło...a już myślałam, że mam inna różę.
Jak zwykle zachwycam się Twoimi różyczkami. ;:138
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elżbietko szkoda,że masz mało zdjęć swojej róży,specjalnie zajrzałam do Ciebie,ale skoro tak pragnęłaś mieć Herkulesa to życzę Ci,aby to był on :D .Herkules ma spore kwiaty ,a Twój jakie ma?
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czas szybko minął i nawet sie nie obrócisz jak znowu będziesz w swoim ogródku Halinko . Inspekcja wyszła w miarę pomyślnie i roślinki same sobie poradziły i pięknie wszystkie rosna .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Haluś wpadłam na chwilę bo jakoś mój internet nie działa firma ma awarię, ale nasza koleżanka forumkowa Tralaluszy - wymacała, że otwierają u nas na Gnieznieńskiej nowe duże centrum ogrodnicze czy sklep 13-14 sierpnia br. - czujesz?????????co to będzie w tym czasie mamy spotkanie z Sasanką i Olą Odważną, może dołączy Tralaluszy ale dostaniesz fotorelację na poprawę humoru - muszę zrobić zwiad gdzie to jest konkretnie, ale zetki już szykuję skarpeta dziurawa bo może coś tam wypadło ;:65 , co wypatrzyć dla Ciebie zastanawiaj się............... :;230
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anuś najchętniej to sama bym sobie coś wypatrzyła,ale nie mogę niestety.Wypatruj więc oczka za siebie i za mnie ;:196 .Życzę miłego spotkanka i czekam na fotorelacje :heja .Jestem ciekawa gdzie otwierają ten punkt,wiosną go zwiedzę ;:224
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

hal1959 pisze:Elżbietko szkoda,że masz mało zdjęć swojej róży,specjalnie zajrzałam do Ciebie,ale skoro tak pragnęłaś mieć Herkulesa to życzę Ci,aby to był on :D .Herkules ma spore kwiaty ,a Twój jakie ma?

Halinko bo to młody krzaczek i raptem trzy kwiatki miał...dokładnie takie jak Ty pokazałaś....też dosyć spore. :D Nie zdążyłam zrobić fotki temu ostatniemu przez te deszcze ....
Teraz odpoczywa.....niech nabiera sił. :D
Dzięki. ;:196
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluś mój w tamtym roku też był mały ,ale kwiatów miał sporo.
W tym jest ładnym krzaczkiem i kwitł niesamowicie,ale nie widziałam pełni kwitnienia :roll: .
Jednak cieszę się,że widziałam chociaż trochę kwiatów :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”