Ewuniu przepiękna ta pysznogłówka w biskupim kolorze, jeszcze takiej nie widziałam, jakbyś kiedyś miała mocno rozrośniętą i dzieliła, to pamiętaj o mnie.
Aniu,podobna jest do złotlinu Halinko,dziękuję.Pięknie wygląda i kwitnie całe lato.Ja jeszcze kupię lobellię zwieszającą i na tym koniec. Lideczko,mam tej pysznogłówki w nadmiarze,bardzo chętnie się podzielę.Bardzo szybko się rozrasta.W ubiegłym roku,inne dostały mączniaka,a ta nie.
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a6 ... 05054.html][/]
Bożenko,ja też tęsknię za takimi widoczkami i to bardzo.Mam dość już tego mrozu,tym bardziej że u mnie roślinki bez ciepłej pierzynki są .Serduszka u mnie rośnie w słońcu,ale muszę ją przesadzić do lekkiego cienia.
Przetacznik ożonkowy
Skalnica cienista veriegata
kocimiętka
Żagwin
floks
NN-nie znam nazwy.
trzmielina fortunea-Emerald Gold
wielosił błękitny
pięciornik krwisty
Czosnek
ubiorek wiecznie zielony
Ewuś ale piękne roślinki pokazałaś. Zaciekawił mnie fiołek biało niebieski, czy on pachnie?. Śliczna jest też skalnica cienista variegata, ja mam tylko tą zwykłą.
Ewuniu, mój wielosił błękitny sam sie powysiewał i wyobraź sobie, że niektóre kępki kwitły nadal na niebiesko, a inne były piekne białe. Ciekawostka, prawda?
Lidko,obiecuję że coś wybiorę Biedronka 27,dziękuję za odwiedzinki w moim ogrodzie i zapraszam częściej. Wandziu,ja mam same niebieskie wielosiły.Już się rozglądałam za białym,chcę zamówić sobie.
Może Ty masz malutką sadzoneczkę,to chętnie odkupię. Ewuś,miło mi Cię gościć w moim ogrodzie.Cieszy mnie to, że Tobie się podoba. Ja zaplanowałam na wiosnę wielkie przeróbki,aż sama się boję czy dam radę
Zapraszam częściej. Żurawkowo