Moje spełnione marzenie malgocha1960
- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie malgocha1960
Małgosiu a nie możesz jakoś profilaktycznie osłonić te krzewy które są narażone na psie obsikiwanie jakimś płotkiem albo nawet kołeczkami w koło..aby nie mógł dojść do nich blisko:)Poziomki mam inne taki małe krzaczki są i puszczają rozłogi..czasem sama jestem na nie zal że je mam ...bo zaczynają dominować na skarpie i muszę je powoli wyrywać):
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Odwiedzamy , odwiedzamy ...., tylko po cichu ,bo Melci nie chcę spłoszyć

- Greta
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
Gosiu - u mnie w wątku czeka odpowiedz ... pozdrowionka 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Małgosiu, Melcia to prawdziwa modelka
Fajne dodatki dokupiłaś do ogrodu, koło takiego rowerka nawet chodziłam ostatnio..
Po tych deszczach, jak przyjdzie słonko, to róże już powinny wszystkie dać oznaki życia, te stojące w miejscu też

Fajne dodatki dokupiłaś do ogrodu, koło takiego rowerka nawet chodziłam ostatnio..

Po tych deszczach, jak przyjdzie słonko, to róże już powinny wszystkie dać oznaki życia, te stojące w miejscu też

- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Małgosiu, wiciokrzewy tak mają, że w pierwszym roku rosną wolno. Nie bardzo powinny być na słońcu bo wtedy są bardzo podatne na mszyce. Słońce i suche podłoże je bardzo osłabia. Nasze wiciokrzewy rosną w cieniu wielkiego orzecha od 3 lat i mają po 4 metry długości, no i są bardzo gęste, a jak pięknie kwitną każdego roku.
Małgosiu, nie mart się, że mało masz gości w ogrodzie:-), u mnie to dopiero pustka, ale to dlatego, że ja mam bardzo dużo pracy, za dużo niestety i na forum czasu brakuje.
Piesek fantastyczny, chwilami wygląda jakby był specjalnie ustawiany do zdjęć.
Małgosiu, nie mart się, że mało masz gości w ogrodzie:-), u mnie to dopiero pustka, ale to dlatego, że ja mam bardzo dużo pracy, za dużo niestety i na forum czasu brakuje.
Piesek fantastyczny, chwilami wygląda jakby był specjalnie ustawiany do zdjęć.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Gosiu, gości masz dużo, tylko na wpisy brak czasumalgocha1960 pisze:Dziękuję dziewczyny,że chociaż Wy mnie odwiedziłyście, bo mało u mnie gości.

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dziękuję za ożywienie mojego wątku.
Byłam dzisiaj w ogrodniczym,ale kolejka była do drzwi i dałam spokój.Facet na rynku,od którego kupowałam sosnę kazał mi wziąć igiełki i iść z nimi do ogrodniczego i oni tam mi poradzą.Jutro z rana przed praca tak zrobię.
M w niedzielę przyjeżdża i jakoś osłoni mi te krzaki,które są najbardziej narażone.
Wiciokrzewy moje mają słońce zupełnie póżnym popołudniem, teraz będą miały drugie lato i nie zanosi się żby kwitły.
Melusia to oskarowa modelka całą parą.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich miłych gości.
Byłam dzisiaj w ogrodniczym,ale kolejka była do drzwi i dałam spokój.Facet na rynku,od którego kupowałam sosnę kazał mi wziąć igiełki i iść z nimi do ogrodniczego i oni tam mi poradzą.Jutro z rana przed praca tak zrobię.
M w niedzielę przyjeżdża i jakoś osłoni mi te krzaki,które są najbardziej narażone.
Wiciokrzewy moje mają słońce zupełnie póżnym popołudniem, teraz będą miały drugie lato i nie zanosi się żby kwitły.
Melusia to oskarowa modelka całą parą.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich miłych gości.
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Małgosiu ! Ależ Twój ogród się zmienia ! Obwódki wokół rabat pomagają w koszeniu, też mam zamiar zrobić u siebie. Co będzie w tym kręgu za pergolą ? A sunia jest bardzo fotogeniczna.
- malgocha1960
Witaj Iza, tak jak pisałam, na razie można posiedzieć przy grilu,a jak krzewy mi zarosną wkoło na lato będę rozstawiać basen jakiś większy rozporowy.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu, bardzo dziękuję za życzenia
U mnie mszyce atakują tylko wiciokrzew Browna w momencie pojawienia się pąków kwiatowych. Zazwyczaj jednorazowy oprysk Mospilanem skutecznie je likwiduje.
Miłego dnia

U mnie mszyce atakują tylko wiciokrzew Browna w momencie pojawienia się pąków kwiatowych. Zazwyczaj jednorazowy oprysk Mospilanem skutecznie je likwiduje.
Miłego dnia

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Małgosiu na jednym ze zdjęć widziałam górę kamieni za siatką. Czyżby sąsiad wziął się za ogród?
Ja mszyce opryskuje naparem z tytoniu. Bardzo skuteczny środek.
- malgocha1960
- malgocha1960
Sąsiad będzie powiększał taras, oszklony , zadaszony,coś na styl ogrodu zimowego,ale bez kwiatów.
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Małgosiu zdolny ten ptaszek

prosze o receptę, bo te gady już buszująMargo2 pisze:Małgosiu na jednym ze zdjęć widziałam górę kamieni za siatką. Czyżby sąsiad wziął się za ogród?

- malgocha1960
Czy glicynia to powinna mieć już jakieś oznaki życia? Wydaje mi się,że moja padła, bo nic z nią się nie dzieje.