Ogród Gosi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi

Post »

Moja sąsiadka ma tyle róż najróżniejszych i skubana ma taką rękę do wszystkiegi .WIDZIAŁAM,ZE JUŻ ODKRYŁA,WIĘC ZROBIŁAM TO SAMO,każdą gałązkę,jaką wsadzi do ziemi jej się przyjmie. Wsadziła swoją ręką u mnie odszczypkę mojej forsycji, zobaczę czy się ukorzeni.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Józef pisze:
vertigo pisze:Bardzo cenne wiadomości - warto wiedzieć, bo u mnie ciężka ziemia, wapienna, więc ciekawe jak przetrwał ubiegłoroczne lilie :?
Monia ..na targu piękne cebule lilii orientalnych są w cenie 7 szt za dychę..sadzisz teraz i zakwitną w tym roku..
Widziałam w ubiegłym roku, ale nie kupowałam, bo kolekcjonuję tylko odmiany OT (na razie :lol: ). W tym roku jeszcze ani raz nie udało mi się być na targu, bo godziny pracy nie pozwalają :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Małgosiu, ale odkryła też pienne? Ja się jeszcze boję. Mają być przymrozki, a właśnie w zeszłym roku zmarzła mi róża na wiosnę nie zimą. Za wcześnie odkryłam
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jeżeli pienne to na pniu, to tak, ma piękną bordową i żółtą.Róże podobno lubią słońce, a jej akurat te dwie rosną od strony zachodniej, maja cały czas cień i pięknie kwitna.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ja też mam pienną odkrytą - nawet jeśli zmarzną listki to odbije z zapasowych, śpiących oczek. Nie powinno się trzymać róż pod okryciem, bo to przyspiesza wegetację i wtedy może być zonk jeszcze większy.

Moja pienna sadzona w zeszłym tygoniu na razie nie pokazuje pąków (tzn. są malutkie i nie rosną), myślę, że musi najpierw korzenie odbudować.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko i w taką zimę nie okryłaś jej niczym?
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Nie nie, była okryta, tyle że nie u mnie, u Stokroci - pieniek zabezpieczony rurką z pianki, miejsce szczepienia "bandażem" z włókniny chyba, na koronę włóknina i na to sweterek :;230 Ale zdjęłam od razu, bo już raczej nie będzie -10 :wink:
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że w Twoim ogrodzie praca ruszyła pełną parą. Roślinki poprzycinane super w końcu to już wiosna i czas na nas.
A tutaj idą Święta i pracę trzeba podzielić na te domowe i ogrodowe ...
:D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Kasiu :wit
Miło, że do mnie zajrzałaś. Ja już chyba sobie odpuściłam te porządki domowe. Najważniejsze, że okna pomyte i lepiej widać działkę. :D Z pracami ogrodowymi też sobie dzisiaj dałam spokój, bo na zmianę deszcz, słońce i wieje. Brr. Zimno. Jutro postaram się zmobilizować.

Domoniko ja właśnie tak straciłam swoją zeszłoroczną. Odkryłam i w kwietniu przyszły przymrozki. Nie pamiętam jak wielkie, ale róża zmarzła, a już pięknie listki wypuszczała.
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Witaj Gosiu :wit
u mnie też zimno i wieje ,dzisiaj dopiero pokazało się słoneczko trochę ;:3 mogłoby już przyjść ciepełko na stałe wygrzalibyśmy się po tej długiej zimie ;:108 ;:196
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju witaj ;:3

U mnie też na zmianę deszcz i słońce. Aż nie chce się wyjść do ogrodu. Myślę, że na ciepełko musimy jeszcze poczekać. Trochę nas to słoneczko połechtało na zachętę i uciekło. A przydałby się zapomnieć o tej zimie. ;:167
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu,widzę ,że jesteś przy komputerze. Ja dopiero otworzyłam. Nie wiem, co Ci powiedzieć, ale myślę, że już
teraz nic z tego nie będzie. Jeżeli masz np.2 to może jeden posadz, a drugi przetrzymaj. Raczej dobrze znoszą suszę.
Kupiłam zupełnie suchy. ;:167
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety moje pobyty przy komputerze są dorywcze. Biegam od syna do komputera. Dopiero teraz przeczytałam Twoją odpowiedź. Mam niestety jeden. Chyba posadzę. I najwyżej jak nic z niego nie będzie kupię ostatni raz na jesieni. Jak będę sadziła to podpytam Cię jak dokładnie to zrobić. ;:196
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Margo, wpadłam do Ciebie z króciutką wizytą. Muszę zacząć od początku, bo tak skakać po stronach, to nic nie daje. Ale i tak widzę, że wiele roślinek wychyla już swoje łepki. Gratuluję. :heja ;:138
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś. ;:138

Jeśli chodzi o moje wiosenne otwarcie to jest w tym roku jakieś słabe. I tak cieszę się z tych paru kwiatków, które zakwitły, ale chciałabym żeby było ich więcej. W zeszłym roku posadziłam dużo krokusów i jak do tej pory zakwitła mi tylko jedna kępka. Reszta wystawiła tylko listki. Czekam cierpliwie może jednak się obudzą i dołączą do innych.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”