Ogród 2010 - Priam cz.3
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród 2010 - Priam cz.3
Przemku zamawiałeś juz cebule w świecie cebul??Ja poszłam za Twoim adresem i tam zamówiłam i jestem ciekawa jak się będą prezentować wiosną nowe nabytki. 

Przemku jak zwykle cudowne rośliny
szyszunia ja zamawiałam wiosną cebulki u nich. Wyrosły ładne, tylko trochę niskie, jak na lilie, alę myślę, że to wina tego że mało podlewałam w czasie upałów

szyszunia ja zamawiałam wiosną cebulki u nich. Wyrosły ładne, tylko trochę niskie, jak na lilie, alę myślę, że to wina tego że mało podlewałam w czasie upałów
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemek, miło popatrzeć jeszcze na lilie, zwłaszcza tak pięknie sfotografowane. I kwitły Ci tak obficie 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
szyszuniu - zamawiałem, zamawiałem. Co więcej do początkowej paczki domawiałem już dwa razy produkty, bo Pani Patrycja była tak miła, że mi na to pozwoliła i nawet nie wpłynęło to na koszt przesyłki ;) M.in. zamówiłem stenbergię, zimowity, irysa różowego, krokusy Princes claus czy tulipany. W sumie to miałem zamawiać na http://www.cebule.pl a zdecydowaną większość zamówiłem na http://www.swiatcebul.pl
perdii - też jestem zadowolony ze swoich roślin, ale coraz częściej myślę o zmianach w aranżacjach i wyglądzie rabat.
Basiu - lilie kwitły tak obficie bo najwyraźniej dobrze im u mnie. Ponadto rosną u mnie kolejny rok ;)
Różanecznik

Obrazki włoskie

Żurawka chyba "Melting Fire" i szałwia trójbarwna

Liatra kłosowa

Floks wiechowaty i przetacznik kłosowy

Liatra kłosowa i szałwia Luna

Floks wiechowaty, różanecznik Nova Zembla, krokosimia

perdii - też jestem zadowolony ze swoich roślin, ale coraz częściej myślę o zmianach w aranżacjach i wyglądzie rabat.
Basiu - lilie kwitły tak obficie bo najwyraźniej dobrze im u mnie. Ponadto rosną u mnie kolejny rok ;)
Różanecznik

Obrazki włoskie

Żurawka chyba "Melting Fire" i szałwia trójbarwna

Liatra kłosowa

Floks wiechowaty i przetacznik kłosowy

Liatra kłosowa i szałwia Luna

Floks wiechowaty, różanecznik Nova Zembla, krokosimia

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Przemku czy te lilie jeszcze kwitną Ciebie . Czytam ,że zrobiłes wielkie zamówienie cebulowe . Rabatki śliczne
- Priam
- Przyjaciel Forum
Jadziu - na tej stronie pokazuję podsumowanie lipca 2010. Chociaż lilia Adios Nonino, rzeczywiście jeszcze kwitnie. Są to dwie sztuki, które "uprzytomniły sobie", że jeszcze w tym roku nie kwitły 
A co do zakupów to co roku obiecuję sobie, że się ograniczę z nimi bo w końcu trochę już mam roślin cebulowych. Jednak to jest silniejsze ode mnie ;)

A co do zakupów to co roku obiecuję sobie, że się ograniczę z nimi bo w końcu trochę już mam roślin cebulowych. Jednak to jest silniejsze ode mnie ;)
Zakupy roślin to fantastyczna sprawa. Ja osobiście kupowałabym i kupowała. Gorzej z miejscem a najgorzej to z portfelem 

- Priam
- Przyjaciel Forum
perdii - zakupy roślin dla każdego posiadacza ogrodu są czymś niezwykle przyjemnym ;) U mnie z miejscem nie ma problemu. Gorzej z finansami i poprawnym wkomponowaniem roślin w otoczenie. Często jest tak, ze jak sadzę rośliny to wydaje mi się że jest ok! ale późneij dochodzę do wniosku, ze trzeba coś poprawić i zmienić ;)
Powoli powierzchnię zapełniam, ale jeszcze sporo wolnego miejsca pozostało.
za zgłoszenie mnie do konkursu AF wrzesień
Gazanie z jednej paczki... i szałwia Merlau Blue

Bratki... i rudbekia

Inne: celozja i przetacznik kłosowy

Powoli powierzchnię zapełniam, ale jeszcze sporo wolnego miejsca pozostało.

Gazanie z jednej paczki... i szałwia Merlau Blue

Bratki... i rudbekia

Inne: celozja i przetacznik kłosowy

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Gazanie piekniste jak jedna . Przemku u mnie również jeszcze kwitną lilie Speciosum a w gotowości czeka ją jeszcze 2 szt . Fajnie ,że rozłożyło się to w czasie
- Priam
- Przyjaciel Forum
Mnie też się to podoba!
Najczęściej już w sierpniu nie maiłem kwiatów lilii a tu we wrześniu jeszcze mi kwitną ;)
Najczęściej już w sierpniu nie maiłem kwiatów lilii a tu we wrześniu jeszcze mi kwitną ;)
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przemku piękne miałeś te lilie takie dorodne
Gazanie też cudne

- Priam
- Przyjaciel Forum
Mateuszu - dziękuję za odwiedziny. Cieszy mnie to, że odnajdujesz w moim ogrodzie coś co cieszy oko.
Niebawem czeka mnie wykopywanie mieczyków i zastanawiam się jak je w przyszłym roku posadzić
W kilku miejscach już były więc wypadałoby zmienić im lokum. Ale na to jest jeszcze czas.

Moje tegoroczne mieczyki...
Priscilla

Taderhorn...

... i Nova Lux (żółty)
Blue Frost i White Friendship

chyba Deciso

NN1

...w tym zakupione od Anity:
NN2

NN3

NN4

NN5 - Anielska Twarz

NN6

Niebawem czeka mnie wykopywanie mieczyków i zastanawiam się jak je w przyszłym roku posadzić

W kilku miejscach już były więc wypadałoby zmienić im lokum. Ale na to jest jeszcze czas.

Moje tegoroczne mieczyki...
Priscilla

Taderhorn...

... i Nova Lux (żółty)

Blue Frost i White Friendship

chyba Deciso

NN1

...w tym zakupione od Anity:
NN2

NN3

NN4

NN5 - Anielska Twarz

NN6

Śliczne. U mnie już dawno przekwitły 

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super odmiany
nie przewracały Ci się, u mnie jeszcze część nie kwitła, na przyszły rok też muszę zmienić stanowisko,
tą odmianę niebieską masz 

- Priam
- Przyjaciel Forum
perdii - u mnie kwitnie tylko jeden mieczyk - ostatni z licznych Traderhorn. Niebawem czeka nas wykopywanie bulwocebul ;)
Matemax - mieczyki w tym roku miałem dosyć stabilne, ale nie do tego stopnia, żeby zrezygnować całkowicie z podpórek. Szczególnie po ulewnych deszczach, kiedy to Priscilla i Traderhorn nie były w stanie utrzymać ciężaru kwiatów.
Matemax - mieczyki w tym roku miałem dosyć stabilne, ale nie do tego stopnia, żeby zrezygnować całkowicie z podpórek. Szczególnie po ulewnych deszczach, kiedy to Priscilla i Traderhorn nie były w stanie utrzymać ciężaru kwiatów.