Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Re: Ogród Oli

Post »

Olu, szkoda, że tym razem nie udało nam się spotkać u Stasi :( Czytam, że Ty byłaś króciutko, a ja jeszcze krócej i też byłam obarczona "balastem" w postaci M. i syna...Ale pewnie jeszcze będzie okazja ;:108
Róże na fotografii wyglądają pięknie - jeżeli takie śliczne Ci zakwitną, to będziesz z nich miała pociechę :lol:
Pozdrowionka :wit
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu roże 2 pierwsze mam bardzo ładnie kwitna ale tej na 3cim zdjeciu nie. W ktorej castoramie kupowała si po ile :?: :roll:
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu, jestem pewna, że będzie jeszcze nie jedna okazja do spotkania i pogoda będzie łaskawsza ;:108 Ale nastepnym razem przyjadę bez balastu :D Twoi panowie pewnie nie mieli takich cierpiących min jak moja latorośl . W planie tamtego dnia mieliśmy maraton po galeriach handlowych w poszukiwaniu dla niego spodni. A wcześniej jeszcze wizyta u koleżanki, która zamówiła lilie. Na koniec miałam go podrzucić do teatru na spektakl. Bał się , że nie zdążymy i miał chwilami naprawdę nieszczęśliwą minę. No i co miałam zrobić ? Przecież nie jestem wyrodną matką i trzeba było się szybko zbierać.

Stasiu,
Róże kupowałam w Castoramie przy KORONIE, ale myślę że w innych też była świeża dostawa. Cena za sztukę 7zł z groszami. Wersja de lux :;230
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ta ostatnia biało-czerwona to może być Nostagia gdyż tak wygląda a ta żółto -bialo lilowa może być Glorią dei . Ciekawe czy się sprawdzą Olu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Olu, przypomniałaś mi moje jeszcze nie tak dawne przeżycia :) cierpiałam chyba bardziej, niż synuś z cierpiętniczą miną :;230 najgorsze były zakupy. Ale było, minęło, teraz spokojnie spędził ze mną kilka godzin w galerii handlowej :;230
Różyczki niech rosną i kwitną, jak na fotkach.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p

Post »

Olu dzięki namowieM, żeby sie :D ze mna wybrał
Aktualny wątek
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witaj Olu :wit
Przyszłam z rewizytą :) Z przyjemnością pospacerowałam po ogrodzie i poczytałam Twoje opisy, fajnie piszesz, lekko się czyta :)
Obejrzałam zdjęcia dokładnie od pierwszej strony, widać jak zmienia się Twój ogród z każdą porą roku, co raz coś ciekawego zakwita.
Przez lata zgromadziłaś ogromną kolekcję roślin, tak różnorodnych,że doprawdy nie wiem,kiedy znajdujesz czas,aby dopilnować każdą roślinę ;:180 Pomysły również bardzo ciekawe- pigwa w butelce, odbicie stopy z kamyczków- bardzo ciekawe ;:85
Kiedyś chciałam kupić aktinidię, ale jakoś do tej pory zeszło, nie mogę sie zdecydować, bo podobno trudna w uprawie-prawda to? U Ciebie rośnie i widać ,że ma się dobrze.
Co robisz,że Twoje powojniki i róże pnące tak pięknie kwitną? Jakaś specjalna receptura?

Pozdrawiam serdecznie. Anna

P.S. Co to za roślinka na 60 str. - ostatnie zdjęcie- zielona poducha i małe,białe kwiatuszki? Ślicznie wygląda....Taka delikatna.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Olu piękne zakupy różane poczyniłaś ;:138
myśle, że ostania to nostalgia jest piekna :D
:wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Oluniu ;:167 trzmielinami oskrzydlonymi i pospolitymi też się zachwycam, mam kilka tych zwykłych, ale jeszcze nie uraczyły mnie swoimi owocami :lol:
Różyczki urocze :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Olu, ja na spotkania forumkowe staram się jak mogę, żeby balastu nie ciągnąć. Szkoda nerwów. Zapowiadam z tygodniowym wyprzedzeniem, że potrzebna pomoc.
Różycxzki mimo, że bezimienne śliczne. Ostatnia albo Nostalgia jak piszą dziewczyny, albo Double delight.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, nazwy które przytaczasz czeęto się przewijają przez wpisy na forum. Ja jeszcze jestem zupełną ignorantką jeśli chodzi o nazewnictwo różane :oops: Jeszcze trochę czasu minie zanim ogarnę tą dziedzine wiedzy. Na razie odróżniam : kolory, pnące od parkowych , bukietowych, wielkokwiatowych i płożących :;230
Jadziu zobaczymy co z tych reklamowych zapowiedzi wyrośnie. Już nie raz byłam rozczarowana. Na razie zbroję się w cierpliwość.

Basiu, to sobie wychowałaś synka :;230 Ja wczorajszego dnia musiałam powtórzyć maraton po galerii handlowej w poszukiwaniu spodni (to był ciąg dalszy poszukiwań z przed tygodnia). Całe szczęście , że zakończony powodzeniem :D Ciekawe jest tylko to, że jak syn czegoś potrzebuje, to kilkugodzinne przemarsze nie sprawiają mu kłopotu a jak ja mam coś sobie kupić, to :twisted: ...raczej wolę sama się wybrać .

Stasiu, i jak ? Udałosięnamówić męża na wycieczke do Castoramy ? Tam nie tylko różyczki sprzedają. Tam jest także sporo zabawek dla dużych chłopców :;230
Dzisiaj zrobiłam zupkę dyniową w/g Twojego przepisu. M zjadł swoją przydziałową porcje a potem wyjadał ukradkiem chochlą prosto z garnka :;230 Zrobiłam ze śmietanowym kleksemi, przażonymi pestkami dyniowymi i z dodatkiem grzanek czosnkowych. Wszystko jak radziłaś i wyszło super.

An-ka, dziękuję że wpadłaś do mego ogródka :wit
Staram sie co nieco pokazać, ale jeszcze nie opanowałam umiejętności ładnych kompozycji. Ciągle mam miszmasz. To dopiero pierwszy rok z forum. Niedługo nadejdzie pora na podsumowanie (w listopadzie).
Z ty czasem na dopilnowanie roślin jest kiepsko. Po prostu mi go brakuje lub nie potrafię się zorganizować. W każdym bądż razie staram się ... ;:224
Kiwi kupione w zeszłym roku i jeszcze nie ma się czym pochwalić. Trochę je stłamsiłam sadząc wilca i kobeę przy tej samej drabince.
Niestety nie znam większości nazw roślin i także tej roślinki nie zidentyfikowałam. Wygląda jak gęsta trawka o pokroju poduchy. Właściwie to nawet jak gęsty mech choć rośnie w słońcu. Kiedyś sąsiadka posadziła sobie tę roślinę i wyhodowała z niej kawał trawniczka. Ładnie wyglądał :D

Dzidziu,
Z zakupów różanych jestem zadowolona, ale jak zakwitna wiosną tak jak na zdjęciach to radocha będzie pełna ;:108 Jak zakwitną to fotka z całą pewnością zagości na forum.

Halinko, może to chodzi o płeć rośliny. Moją trzmielinę przesadziłam z lasu i bez problemu zakwitła. Jakbyś chciała , to taki egzemplarz kwitnący mogę Tobie przesłać.Teraz będzie dobra pora na przesadzanie :D

Na razie nie ma wielkich zmian w ogrodzie, ale coś tam, coś tam ... bardzo proszę :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, z tym balastem tak jakoś wyszło.. Termin spotkania forumkowego był podany chyba tylko z kilkudniowym wyprzedzeniem. Nie dałam rady zmienić wcześniejszych planów. Ale po ostatnich doświadczeniach trzeba wyciągnąć wnioski ;:108

Jak już wspomniałam , oby to co zakwitnie przypominało róże z fotografii :lol:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p

Post »

Olu cieszę ze :roll: :) zupka wyszła i smakowała. W Castorasmie bylam ale roż nie kupiłam byly po 5.99. Natomiast w OBI KUPIŁAM ZURAWKI Z WYPRZEDAZY PO 1.99
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

AAleksandra pisze:Halinko, może to chodzi o płeć rośliny. Moją trzmielinę przesadziłam z lasu i bez problemu zakwitła. Jakbyś chciała , to taki egzemplarz kwitnący mogę Tobie przesłać.Teraz będzie dobra pora na przesadzanie :D
Oluniu Droga ;:167 Kochana jesteś ;:196 ;:196 ;:196 ale nie chciałabym Ci robić kłopotu :oops:
Może moje trzmieliny w przyszłym roku zechcą zaowocować, może jeszcze młodziutkie są :lol:
Poszukam na ich temat w @ ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

a ja nadal siedzę w domu i nie chcą mnie nigdzie brać .. chociaż się bardzo nie rwę bo prawie wszystko kupiłam , mam do kupienia jeszcze kilka róż ale jak nie kupię teraz to sobie fundnę na wiosnę .. łazienka w remoncie , muszę dokupić szafkę i umywalką ....

a zupkę z dyni lubię na mleku z kaszą jaglaną i malutkimi pyzami robionymi z samych tartych ziemniaków doprawionych tylko solą i pieprzem
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”