Krzaczki Kani

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Krzaczki Kani

Post »

Kasiu, Ty to masz oko :lol: Ten pierwszy z koleusami też mi się podobał jak ostatnio spacerowałam po Gdańsku. Teraz pustawo, pewnie już po Jarmarku. To dobrze....wolę jednak spacery po moich ulubionych uliczkach poza sezonem.
Dziękuję za te zdjęcia ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, wybacz, że wpadam tylko na krótką chwilkę ;:196 Zobaczyłam tak piękny ogród, że chciałabym pospacerować sobie po nim wolniutko, a na to potrzebuję czasu. Na razie przejrzałam tylko kilka ostatnich stron i na początek zachwyciłam się miejscem, w którym mieszkasz. Polskie morze jest piękne, tylko czemu takie zimne? Ale widoki masz przecudne :heja
Na działeczce rzucają się w oczy pięknie utrzymane rabatki ;:108 Tych chwastów, o których piszesz, zupełnie nie widać. Róże piękne, robisz im cudne portreciki. Rabatki wrzosowej zazdroszczę, nie potrafię sobie z nimi poradzić. A twoje zachwycają ;:138

No i ten tort ;:154 Nie tylko masz zielone łapki ale i słodziutkie. Wyszedł przepiękny. Zdolniacha z Ciebie. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, Jarmark jeszcze trwa. Jutro ostatni dzień. Zdjęcia robiłam rano po drodze do pracy. O tej porze atmosfera na głównych ulicach Gdańska przypomina pracę za kulisami przed przedstawieniem w teatrze. Ludzie, którzy przebywają wtedy na ulicach są zadaniowi. Sprzątacze z miotełkami i mopami czyszczą jakimś specjalnym płynem plamy na chodniku, po trasach spacerowych jeżdżą śmieciarki, panie przed cukierniami rozkładają stoliki i krzesła, po ulicach się nie spaceruje a idzie szybkim krokiem do pracy. W sumie miło. :D

Iwonko, witaj :wit . Tyle miłych słów pod adresem mojej skromnej działki. Dziękuję ;:196 . Pytasz, gdzie chwasty, ano dwa kroczki poza kadrem :lol: . Staram się nie epatować ale cudów nie ma, mając działkę pośród łąk muszę mieć i chwasty :twisted: .

Dzisiaj zrobiłam zdjęcie ciągu dalszego chodniczka przed tarasem. Ten kawałek jest wypoziomowany. Potem zaczyna się pochyłość a my dumamy czy ma być schodek czy podążyć za wzniesieniem i czuję, że dumanie zajmie nam całą jesień i zimę, bo my jesteśmy bardzo grzebalscy :evil: .

Obrazek

Cardinal Hume.

Obrazek

Bratki utworzyły łączkę i nie wchodzę w te miejsca haczką. Dłubię gwiazdnicę ręcznie. Bratki z powodzeniem rozsiewają się i wszędzie pokazują mordki. No takie chwasty, to ja rozumiem.

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj w takich okolicznościach jadłam obiad w miłym towarzystwie Męża i Syna Starszego i to był bardzo dobry dzień :D .

Obrazek

Obrazek
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Kasiu trafiłam do Ciebie przypadkiem i pozwolisz że zostanę :D
Ślicznie u Ciebie. Miejsce ze stołem urocze.
Róże piękne. Kamienna ścieżka też będzie ładna.
U mnie też spadki i górki, sama dumam jak to wszystko ładnie połączyć.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu ;:196 Twój C. Hume prześliczny i zdrowy. ;:oj
Mojemu obskubałam chore listki i taki stoi golutki. :(
Na działce masz ślicznie. Całkiem już duże rośliny, kwitnące róże, kolorowe kwiatki bratków i piękna zieleń. ;:138 ;:138 ;:138
Piękne obrazki z Gdańska w drodze do pracy. ;:138
:wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu jak ja bym miała taki domek piękny na działce to nie wychodziłabym z niego ;:224
Miejsce do biesiadowania super,już sobie wyobrażam jak siedzicie tam i pałaszujecie obiadek ;:333
Bratki samowolnie rosną i cieszą.U mnie malutkie siewki.
Czekam na fotkę młodziutkiej hortensji,o której u mnie wspomniałaś ;:215

Ps.Dziękuję za pokazania porannego Gdańska :D Ładnie u Was,zazdroszczę bliskości do morza.
Psioczę na nie,bo zimne,ale na rybkę to chętnie z rodzinką byśmy się wybrali ;:71
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Kasiu pięknie piszesz o swojej działce, a to świadczy o tym, że ją kochasz.
Kamienie na działce uwielbiam, to piękny budulec, szkoda, że zawsze jest ich za mało.
Szkoda, że żaba zabrała sporo fotek z twojego ogrodu :roll:
W Gdańsku byłam w klasie maturalnej, o rany jak to dawno było, na fotkach teraz cudownie wygląda.
Różyczki masz ładne, a że trochę gorzej wyglądają w tym roku, no cóż chyba im nie służy tegoroczne lato.
U mnie niektóre już do naga się rozebrały ;:oj a sierpień mamy.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, witaj :wit . Jestem ciekawa jak wysokie masz górki u siebie. U nas nie widać na pierwszy rzut oka tych spadków ale przy poziomowaniu choćby ławek i stołu pojawia się kłopot.
Krysiu, faktycznie Cardinal jak do tej pory opiera się chorobom ale pewnie w momencie, kiedy to piszę już go tam jakiś grzyb kolonizuje. Tak było z chwaloną tutaj przeze mnie Compassion. Taka była zdrowa a w ciągu kilku dni pokryła się czarnymi plamami. No co za paskudztwo! Pamiętam, że narzekałaś na Cardinala już wczesnym latem, bo wcześnie zaczął chorować. A czy on wypuszcza teraz nowe liście?
Aniu, Ty masz piękniejszy domek :D . Mój przy Twoim to taka chatka na kurzej stópce :lol: . Przyznam się, że plażę odkryłam dla siebie niedawno. Wczoraj wybraliśmy się dopiero późnym wieczorem na spacer brzegiem morza z Brzeźna do Sopotu ale i tak było sporo ludzi, wiadomo sezon w pełni, dyskoteki i karuzele przy plaży, ludzie z własnymi radiami, coś okropnego. Zły odcinek wybraliśmy. Trzeba było iść z Sopotu w stronę Gdyni, tam na pewno było spokojniej. Za to peeling piaskowy i masaż stóp, coś pięknego, piętki jak u niemowlaka :lol: .
Ewuniu, moje różyczki już tak mają, że wyglądają "trochę gorzej" niż w większości ogrodów ale powiem Ci, że dla tych, które przetrwały tę dziwną wiosnę jest to dobry rok i jak na moje warunki, to są nawet wigorne i, o dziwo, dość zdrowe :wink: . W ubiegłoroczną suszę miały się o wiele gorzej. Dla równowagi wrzosy w niektórych miejscach poddały się grzybowi.

Jestem tak posiekana przez komary, że ciągle się drapię i drapię. Na sąsiedniej działce mamy takie jakby bagienko i to jest metropolia tych latających chudych krwiopijców. A że w okolicy ludzi nie za wiele, to nasz przyjazd traktują jak przyjazd foodtrucka i się nami częstują. No cóż, kobieta w moim wieku, to już tylko dla komara jest łakomym kąskiem :lol: .

Moja maleńka, kupiona z rozpędu, wciśnięta naprędce wiosną hortensja. Teraz widzę, że chyba na główkę upadłam umieszczając ją w tym miejscu i muszę jak najszybciej ją przesadzić, żeby mnie miłośnicy hortensji nie pozwali za znęcanie się nad hortensją :lol: . Czy na tak mizernych ujęciach można rozpoznać jak się nazywa?

Obrazek

Obrazek

O, to jest właśnie ten gąszcz. Tylko bystre oko wychwyci tam hortensję.

Obrazek
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ale jaki piękny ten kawałek buszu. ;:167
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ja tam lubie busz ;:108
Hmm nawet bardzo ładne dekoracje roślinne w tym Gdańsku.nie byłam juz tam parę lat.Ale co roku nam pięknieją miasta.W końcu roślinnie pieknej ;:173
A w przyjemnie też jeśc obiadek w przyjemnym zielonym miejscu.Suuper!!
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Kasiu przybyłam z rewizytą i tak na szybciutko przejrzałam wątek, na pewno na spokojnie przejrzę go, gdy już spakuję salon w kartony i zostawię go panom budowlańcom :wink: Masz piękną działkę, bardzo mi się spodobała. Kaszuby rzeczywiście są piękne, byłam na wakacjach kilka lat temu i bardzo mi się spodobały, zresztą Polska w ogóle jest piękna (zwłaszcza ściana wschodnia).

Na pewno będę do Ciebie wpadać :)
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Niedawno też byłam w Gdańsku. Przepiękne miasto się zrobiło. Jest co oglądać, a i cukierenki są bardzo przyjazne i "smaczne".
Kasiu, ta hortensja jest zbyt mała, aby ją rozpoznać, ale te koronkowe płateczki przypominają mi bukietową White Lady. Nie jest to odmiana popularna, ale może trafiłaś akurat na nią? Podrośnie, to się okaże. Wpadła mi w oko dlatego, że właśnie mam ją w swoich planach i dużo się jej naoglądałam w necie. W każdym razie u tej Twojej jeszcze teraz nic nie wiadomo.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Kasiu, wszyscy ogrodnicy są "grzebalscy", wszak na tym polega ogrodnictwo, by grzebać :lol: .
Cudnie masz ;:63 .
Korzystajcie z pięknej końcówki wakacji lata. Oby jesień tez była pogodna.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wrzesień. Nie mam siły napisać nic więcej. Cały dzień od wczesnego rana na działce.
Byłam grzebalska, kopalska, przesadzalska i sprzątalska. Jutro będę zdychalska 8-) .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39