Kwiaty Dawida - [OGR]

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Re: Kwiaty Dawida - [OGR]

Post »

Witaj Dawid :D .

Ty idziesz sadzic dzisiaj cebulki w taka pogodę.. ? ! :shock: :shock: . Nie wiem jak u Ciebie.. , ale u mnie ściegu tak , że buty zimowe toną i ciężko chodzić.. :shock: . Jak wstałem rano byłem w takim szoku.. i leciałem po zasypane śniegiem fuksje... :lol: :evil: . Nabrałem ochote na koleusy no i Ty ostatnio zdobyłeś nasionka , a ja musze szukać :wink: .
Mam nadzieję , że sie nie obrazisz jak pokaże Ci jaka u mnie zima :oops: , o tak moje tuje szmaragdowe wyglądają.. :evil: :
Obrazek
Jak by co to pisz i usunę..
Zdjęcie z rana , pare godzin zawierucha jak na syberii.. :( .
Ja bym zaczekał jeszcze w tym tygodniu..., ten śnieg na pewno stopnieje , ale pewnie juz poszedłeś sadzic.. :roll: . Życzę , żebyś nie zachorował..
Pozdrwaiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Arturze, u mnie nie padał jeszcze śnieg...Na razie to tylko pada deszcz :wink: Ale u Ciebie śniegu ;:129
Ps.Nie obrażam się za fotkę :wink: Chociaż wiem jak u Ciebie śnieżnie...
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nie padał śnieg !! Szczęściarzu.. :lol: U mnie nie długo będą zaspy po kolana :evil: .
dawidbanan
---

Post »

Arturze, u mnie jeszcze w tym miesiącu śnieg nie padał...A spadnie nim się obejrzę...

Zastanawiam się tylko czy nie zakopczykować dzisiaj róż :?:
dawidbanan
---

Post »

Właśnie posadziłem wszystkie cebulki :) Mam nadzieje że wiosną wyjdą i zakwitną :)
Miłego dnia ;:6
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

dawidbanan pisze:Zastanawiam się tylko czy nie zakopczykować dzisiaj róż :?:
:shock: Przypomniałeś mi , że miałem dosadzic... , ale chyba wyjdzie , ze na wiosnę ... U mnie ciagle sypie , ale troche topnieje co było do przewidzenia i robi sie bajoro :x :evil: . Super , ze posadziłeś cebulki :D . A nie przemarzłeś.. ? Ja nwet nie wychodze :lol: .

Jak chesz to możesz zakopczykowac , chociaż jeszcze czas na to bo nie było minusa... :wink: .
ja miałem jechać na rynek po bratki i chryzantemy ijakieś cebulki moze , ale juz chyba nici z tego całkiem.. :? .
dawidbanan
---

Post »

Później zakopczykuje te róże...Wolę nie ryzykować i zakopczykować je już teraz...Trochę zmarzłem ale nareszcie mam te cebulki już z głowy...Teraz tylko pookrywać...
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A ja taki leń jestem , że zaczekam :wink: . Ale nic im jeszcze nie bedzie , uwierz mi :wink: . Ja swoje świerzo w tamtym roku posadzone , późno , bo w 2 połowie października przykryłem późno w listopadzie :wink: . Nic im sie nie stało :lol: .
dawidbanan
---

Post »

Ale wiesz, ja pierwszy raz sadziłem róże no i nie chce ich stracić, a mają być takie piękne...
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Witaj Dawidku, od dawna podglądam sobie Twoje ogrodowe poczynania i przyznam, że jestem pod wielkim wrażeniem. I przykro mi też troszkę, że mój syn (starszy sporo od Ciebie) nie dzieli takiej pasji ze mną, ale cóż... ma inne pasje :P .
Twój ogród jest coraz piekniejszy. Z przyjemnością będe Cie "podglądać" nadal . Pozdrawiam i życzę jeszcze duuużo słoneczka jesienią ( u mnie juz kilka cm sniegu) ;:2
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
dawidbanan
---

Post »

Mam nadzieje że jak rano wstanę to nie zobaczę śniegu...
Miłego dnia i wieczorku ;:6
...........................................................................................

Andziu, dziękuje za miłe słowa ;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Dawid cebulki na pewno w przyszłym roku zakwitną ja nie raz sadzę pod koniec grudnia i też kwitną . U mnie podobnie jak u Ciebie wieje mocny wiatr i pada deszcz jest bardzo nie miło , za to Artur ma pięknie biało aż mu zazdroszczę .
Genia
dawidbanan
---

Post »

Teraz straszliwie wieje na dworze aż strach wyjść :roll: Do tego cały czas pada deszcz...
Miłego wieczorku ;:6
........................................................................................................................................

Eugieniu, ja Arturowi nie zazdroszczę tej zimy...Mam jeszcze kilka kwiatów do posadzenia a w doniczkach zimy nie przeżyją...
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie ma czego zazdrościć.. , przynajmniej ja za bardzo sie nie ciesze.. Zapomniałem , że w jednym miejscu gdzie posadziłem tulipki przykryłem je bardzo mało ziemą , koszyczki widac.. , bo były tam wcześniej kamienie w ziemi i teraz sie martwie , żeby nic im nie było.. :roll: . No ale w sumie maja puchową poduchę... Ja też jeszcze do zimy nie jestem przygotowany...
dawidbanan
---

Post »

Arturze, mam nadzieje że Twoim tulipanom nic nie będzie :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”