Moje zielone cztery kąty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow widzę, żae masz miłorzęba - tez mi się marzy :roll: Jest taki normalny czy szczepiony na pniu :?: :?: I jak przezimował u ciebie :?: A co jest na zdjęciu nad tą twoja bezwstydnicą :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Jak tam Gosieńko pierwszy dzień w szkole? :P
Są jakieś rewolucje? Powinny być, przecież matki nie mogą się nudzić... 8)
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Gosiu a z tego miłorzębu planujesz zrobić bonsai? :;230
szkółka imponująca, pierwszaki jak zwykle w pełnej gotowości :lol: z pewnością w przyszłym roku otrzymają promocje z wyróżnieniem i będziesz mogła wysadzić je do gruntu :lol:

a jak moja podopieczna, mała Czarownica pierwszy dzień po wakacjach? Ale ale... ona chyba chodziła do przedszkola już w sierpniu o ile się nie mylę?
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ja dziś w biegu... 1 września... tu coś trzeba jeszcze załatwić... potem okazuje się, że brakuje jednego podręcznika... na jutro... a głowę bym dała, że kupiłam już wszystkie :roll:
Zebranie w przedszkolu itd, itp... kołowrót :lol:
Jeszcze za pół godzinki męża wyprawię w delegację do Gdańska... i koniec na dziś :wink:

Iwcia - nad bezwstydnicą czai się laurowiśnia- tak jak miłorząb jest u mnie od tej wiosny - to, jak zniosą zimę, okaże się za jakiś czas :roll: ... będę je opatulać... A miłorząb jest "normalny" :wink:

Gohna - czemu bonsai... ;:24 że niby pełnowymiarowy się nie zmieści? A czy ja tego dożyję? :wink:
Czarownica na miotle poleciała do przedszkola, bo to już siłą rozpędu po sierpniu :wink: ... a ja bez siły rozpędu uiściłam stosowne opłaty... m.in. za podręczniki dla pięciolatków... bo sześciolatków obecny system nie przewiduje w przedszkolu... paranoja :shock: Reforma reformą, ale czemu kosztem dzieci? Ale to nie tutaj... :roll:

Gosia - czy rewolucje... hmmm... jedynie interweniowałam w kwestii przydziału do klasy czwartej u dyrekcji :lol: bo ktoś mi dziecko bezrozumnie umieścił w niefajnej klasie... a po to są mamy, żeby dzieciom było lepiej :wink:

Ogródkowo... nie dziś...
Jedynie po drodze zakupiłam 10 cebulek przebiśniegów, bo Anka sobie bardzo życzyła, a nie mieliśmy do tej pory :roll:
Kurczę, myślałam, że są tańsze... przecież to takie maleństwa... :?

Jutro samotny wieczór mnie czeka, to może bardziej ogródkowo będziej... dziś to tyle...
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosia a czy nie pomyślałaś że Twój M może robić za ogrodowego kuriera? Będziemy stały na szosie i odbierały sadzoneczki :;230 :;230 :;230
A co do szkoły - przyznaje że pierwsze dni to młyn dla rodziców ale i dla nauczycieli :roll:
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p

Post »

111agnieszka pisze:Gosia a czy nie pomyślałaś że Twój M może robić za ogrodowego kuriera? Będziemy stały na szosie i odbierały sadzoneczki :;230 :;230 :;230
Ha! powiem więcej, możemy stać PRZY szosie :wink: a on będzie odbierał od nas sadzoneczki :lol: bo pewnie jedzie trasą katowicką? Tylko trzeba by się dobrze umówić, coby przy taj szosie nie stać za długo, bo może to być jednoznacznie odebrane przez innych kierowców ;:191
... więc zerknij Małgoś do mojego ogródka i rzeknij co tam Ci wpadnie w oko a potem mnie umów ze swoim M na odbiór :lol: to naprawdę dobry pomysł :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już mi tu zakusów na mojego M nie czyńcie :evil: :lol:
Nic z tego... pojechał pociągiem... wygodniej. Nocna podróż samochodem, targi i potem powrót nocą na Śląsk... trochę to wyczerpujące :roll: A tak, wyspany w pociągu, we czwartek rano jak skowronek powita załogę :lol:
Z racji branży, w której pracuje, częściej bywa właśnie na Pomorzu... więc niestety... ja Wam nie dostarczę pretekstu do stania przy szosie :wink:
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p

Post »

gorzata76 pisze:więc niestety... ja Wam nie dostarczę pretekstu do stania przy szosie :wink:
cieszyć się czy smucić :roll:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Gośka pewnie M trzymasz krótko przy telefonie, gdyby chciał z pociągu zrejterować i wypocząć w motelu :lol:
A wiesz, że z Pomorza może Ci przytargać zawciąg nadmorski albo wiciokrzew pomorski?
A Ty mu chwili dychnąć nie dasz!!! :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Gorzatka, czekaj, jak to mówisz że jest z tymi ksiażkami? Albo może w naszym przedszkolu prowadzą jakieś tajne komplety? U nas są książki dla sześciolatków w przedszkolu i panie będą realizować program z tych książek. Moja córcia jest z grudnia 2003, więc nie posłałam jej do pierwszej klasy (gdyby była z początku roku, pewnie bym siezastanowiła ,ale ona jest za mała). Jej wychowawcni powiedziała, że oczywiscie będzie uczyć dzieci literek, bo przecież piecioatkom też je pokazywała, to niby dlaczego miałąby teraz przestać..

Ty wiesz co, czy one nie będą miały jakiś nieprzyjemności z kuratorium, tak sie zastanawiam....
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech, baby :lol:
Zawciąg... wiciokrzew... może jeszcze mikołajek nadmorski? :wink:
To ja wolę konkretne propozycje od kontrahentów, bo inaczej bida będzie i tego domu z ogrodem nie dorobimy się w tym życiu :roll:
A będzie kasa, to i egzotyczne :wink: roślinki znad morza się sprowadzi... :lol:

Wstyd się przyznać, ale padłam po południu :oops: zupełnie jakby to mój pierwszy dzień szkoły był...
Ale też w ogródku nic nie woła, nawet chwasty nie szaleją... bo i czemu? :roll:
Na jakiś podeszczowy dzień obiecałam Ance sadzenie przebiśniegów... mam nadzieję, że będą takie dni... nie tylko deszczowe... bo coś się jesień odgraża :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p

Post »

cudna ta Twoja hortensja, zaczyna się przebarwiać na różowo. Wiesz jak się nazywa?
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Małgosiu przepięknie u Ciebie :lol: pozdrawiam cieplutko ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nawet na niej plakietkę, nie chciałam ściągać, żeby nie połamać wiotkich gałązek... ale tam chyba tylko napisane jest Hortensja Grandiflora :roll: Drogą dedukcji, drogi Watsonie, dochodzę do tego, że to może być to:

Hortensja o wyprostowanych, grubych, sztywnych pędach osiągająca wysokość do 1,5 m, to gatunek hortensji drzewiastej (drzewkowatej, krzewiastej). Ten gatunek również, jak hortensja bukietowa kwitnie na pędach tegorocznych. Jej odmiana wielkokwiatowa ‘Grandiflora’ tworzy w początkowym okresie zielonkawobiałe kwiaty, które wraz z upływem czasu stają się śmietankowobiałe a następnie lekko różowieją. Kwiaty zebrane w ogromne półkuliste kwiatostany o średnicy około 20 cm, ukazujące się od lipca do września.

Za: http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogr ... -id12.html

Jak zwał, tak zwał... bardzo mi się podoba :)
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Gdyby ta jesień tak u mnie chciała się odgrażać...
Rozmarzyłam się a to prawie do mnie niepodobne :wink:
Zazdroszczę Ci już Ani, która z Tobą sadzi cebulaste - ja dopiero taką sobie wychowuję :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”