Nowy ogród Jacka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jacku wejdź do Grzesika on ma ten liliowiec z nazwą bo ja mam taki sam ale nie znam nazwy .
Przywiozłeś sobie kawałek tego liliowca?
Cudnie niebieska hortensja mnie w tym roku nie udało się mojej aż tak zabarwić.
Kiedy wybierasz się do Torunia ?
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Nie ma to jak stary ogród ;) No ale żeby go mieć to gdzieś musi być ten początek.
A co do liliowca to zdaje się, że Genia ma takiego samego, mój trochę podobny, ale ma większe żółte oczko i zwie się: 'super purple' ;)
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę, że z Genią odsyłamy Cię do swoich wątków jednocześnie :;230
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Jacku, dzięki za info o zawciągowcu. Może Twój się już zaaklimatyzowałł? Jak mój przemarznie, to będę Cię prosiła o szczepkę Twojego :wink:
A czy to nie będzie liliowiec 'Bela Lugosi'?
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacek, u mnie na 34 stronie, spojrzałem jeszcze raz, Twój jest inny :D
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Oooooo...........łał.....piękne widoki
Tak...napchano...........w moim stylu......
Jacku jeśli by Ci się kiedyś rozrosła ta różowa pysznogłówka to pamiętaj o mnie :oops: :roll:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witajcie!
Geniu, tego liliowca już udało mi się podzielić i w nowym ogródku również kwitnie.
Hortensje, te starsze są właśnie takie niebieskie, a ich "dzieci" są calutkie różowe. Wszystkie są tak samo zasilane więc moja teoria jest taka, że te stare swoimi korzeniami sięgają do innej warstwy gleby i stąd ten kolor. Cieszy mnie to, bo są dwie niebieskie i symetrycznie dwie małe różowe. Są mocno cięte na wiosnę, co je pobudza do tak bujnego kwitnienia.
Co do spotkania, napiszę na pw.

Dzięki Grzesik, zaraz zacznę porównywać. Znajomy ogrodnik sprowadzał je chyba z Czech.
Tak, kiedyś musi być początek i jak się trochę zastanowię, to początki choć ciężkie, też mają swój urok (pasja tworzenia)

Zanno, nie ma sprawy. Mam już młodą sadzonkę zawciągowca w nowym ogrodzie i też nie będę okrywał. A co tam - najwyżej znów przywiozę ze starego ogrodu :wink:

Grzesiu, już sobie zanotowałem. Myślę, że w przyszłym roku pysznogłówka w starym ogrodzie będzie spora. Teraz ją trochę nadwyrężyłem, pobierając sadzonkę do nowego ogrodu, ale udało mi się :) Jeszcze gdzieś widziałem jasnoróżową. Muszę poszukać.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję Ci Jacku za miłe słowa, ale przykro mi, że oglądałeś mój ogródek w takim stanie. Przed rewolucją wyglądął bardziej schludnie i panowało tu trochę mniej chwastów :oops:
Ale powoli uporządkuję ten bałagan i znów będzie jak dawniej. Nie tak pięknie jak w Twoim starym ogrodzie, ale fajnie ;)

Ta roślina jest większa od sadzonek szałwii omszonej i mniejsza od zygmarka. Widzę, ze muszę zrobić jej zdjęcie :D

I przypomniało mi się: ta roslina w oczku, o którą pytałeś, to bobrek trójlistny! :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny ogród! Brawa dla ogrodnika i pomocników :wink: Podoba mi się ta fotka z niebieską hortensją i powojnikiem. Obie rośliny piękne i bujnie kwitnące - marzenie początkujących...
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku ogród śliczny i rośliny w nim ;:109 ale ja nadal czekam na tę fotkę :wink: może być PW
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo-Chatte, masz piękny ogród i nie mów, że jest inaczej. Widziałem i wiem, co mówię :!:
Dziękuję za nazwę bobrka. A to co Ci dałem, to sam nie pamiętam. A przetacznika długolistnego Ci dawałem? Bo chyba nie chodzi o truskawkojeżynę :?:

Iza-Tu.ja. dzięki za odwiedziny. Właśnie dziś o Tobie myślałem, jak zobaczyłem kwitnącego kruszczyka :!: To prawdziwy klejnot mojej cienistej rabaty.
Tak, początkujący ogrodnicy marzą o takich starych roślinach jak te na zdjęciu - każda ma co najmniej 10 lat.

Jollla500, dzięki. Muszę przejrzeć zdjęcia, bo nawet nie wiem, czy mam taka fotkę.
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku ja mam jeszcze taką pysznogłówkę

Obrazek

jeżeli chcesz taką to podzielę się z Tobą :P
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Jacku-piszesz o pysznogłówce...czy są inne kolorki? ja mam czerwoną...ale bardzo podobna do Twojej-a ty mówisz-różowa :wink:
Widziałam tu na forum taką bledszą. różową....ale nie pamiętam u kogo,czy masz jeszcze inne????
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Danusiu, za chęć podzielenia się :) Wydaje mi się jednak, że to taki sam kolor. Dla pewności zrobię jeszcze jedno zdjęcie i porównamy.

Grażynko, ja też mam czerwoną, a ta jest wyraźnie różowa. Danusia przed chwilą też ją pokazywała. Mam jeszcze fioletową, która właśnie zakwitła. Jeśli chcesz, mogę się z Toba podzielić. A jasnoróżową byłbym bardzo zainteresowany :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jacku chciałabym mieć taką niebieską odmianę ja mam taką różową którą muszę zabarwiać na niebiesko . U koleżanki rośnie w tym samym miejscu ok.20 lat i cały czas jest różowa, więc Ty musisz mieć inną.
Jacku jak masz jakąś odnóżkę od tego liliowca swojego ciemnego to przywieź dla mnie .
jestem ciekawa czy ten liliowiec taki jak mój czy inny.
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”