Ogród Atki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Atki

Post »

No własnie Beatko, jak mają się tarzać, to ja pasuję. :;230 :;230
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

majka411 pisze:No własnie Beatko, jak mają się tarzać, to ja pasuję. :;230 :;230
Ja mam kocimiętkę w takich ilościach, że zaczynam ją wyrzucać ;:112 . A przyłażące koty nie interesują się nią szczególnie.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
To jak to jest z tą kocimiętką, koty ją lubię czy nie :;230 bo już nie wiem :;230
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Mam już kilka lat łany kocimiętki wokół oczka , którą rok rocznie wywalam , bo się cholera jedna sieje niemiłosiernie , a koty ( nie moje , bo ich nie mam ) przyłażą na rybki ;:14 . Nie zwracając w ogóle na to zielsko najmniejszej uwagi .
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha, czyli wszystko jest jasne, kocimiętka do wyautowania :tan :tan
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie dziewczyny :wit
No to już nie wiem, może jednak posadzić tę kocimiętkę, bo ładna gadzina :wink: i z różami dobrze się komponuje.
Pogoda ładna, można by było coś porobić, ale czasu wcale nie mam. Nawet na forum - teraz na chwilkę przysiadłam,
ale muszę iść spać, bo rano do pracy. Pa pa... ;:41
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Beatko 15 stron już zaliczylam i oczywiście jestem oczarowana Twoim ogrodem.
Wspaniałe nasadzenia roślin.Pięknie pokazane.Już nie mogę się doczekać dalszego ciągu oglądania.
Wklejam Ci Eyes For You-jak przezimuje to dowiemy się od 6 osób(o których wiem,że już ją mają) .Mam nadzieję,że otulona przetrwa w dobrej formie.A teraz sobie popatrz jak kwitła.

Obrazek

Obrazek
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

To jest róża?????????????? A gdzie kupiłaś?
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

An-ka byłam w Twoim ogrodzie i tam najpierw ją zobaczyłam. Bardzo dziękuję Ci za wklejenie zdjęć do mojego wątku :tan
Będę mogła częściej do nich zaglądać. Tak jak pisałam u Ciebie, na Twoich zdjęciach ta róża wygląda jeszcze piękniej niż w firmie sprzedającej :D
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Atka-a1 pisze: No to już nie wiem, może jednak posadzić tę kocimiętkę, bo ładna gadzina :wink: i z różami dobrze się komponuje.
Beatko, ja kocimiętkę w tym roku wyautowałam od róż. Kocimiętka, żeby rosła w zwartej formie musi mieć ubogo i raczej sucho. W towarzystwie róż zawsze dostanie dobre obrywki, przy okazji dopieszczają królowych :;230 . U mnie była wybujała i wykładała się na róże. Dlatego ją przesadziłam :wink: .
Róża Eyes for You, piękna i egzotyczna.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Edyto :wit , niestety ta róża jeszcze nie moja :twisted: Może w przyszłym roku uda mi się ją zdobyć :tan
No to jednak kocimiętki nie posadzę, nie lubię takich "wybiegniętych" roślin. Jeszcze może na skalniaku znalazłaby miejsce, ale muszę przemyśleć temat.
Na razie mam ciągle róże w głowie i temat remontu skalniaka mi umyka :wink:
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Aż przysiadłam jak zobaczyłam różę Eyes for you... Uff, oddycham i teraz mogę się przywitać z Tobą Beatko. Już wiem na co będę chorować ;:223
A propos plastikowych kompostowników - świetnie się sprawdzają jak się je skolonizuje dżdżownicami, kompost powstaje błyskawicznie. Jedyny minus - ja dostałam dżdżownice kalifornijskie i po zimie mi padły, w kompostowniku tradycyjnym przeżyły pomimo siarczystych mrozów...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Asiu to dżdżownice mozna kupic??? hihi bo nawet nie wiedzialam o tym ;:224 a to takie z ziemi wybrane sie nie nadaja do kompostownika??? bo tez zalozylam we wrzesniu plastikowy kompostownik i jak dżdżownice maja sprawic ze szybciej on mi sie przerobi to bedzie trzeba pomyslec o nich :tan
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Ja dżdżownice dostałam od zaprzyjaźnionej Forumowiczki :wink: z tego co pamiętam kupiła je poprzez Allegro, chyba jako przynęta na ryby, ale nie pamiętam szczegółów...
Minusem kalifornijek jest to, że mogą nie przeżywać naszych polskich zim.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Joasiu :wit , witaj Ibizoo :wit
Też dawałam do kompostownika zwykłe dżdżownice, ale może w przyszłym roku pomyślę o kalifornijskich. Joasiu dobrze zrozumiałam: w plastikowym kompostowniku padły, a w zwykłym (jakim? drewnianym czy pryzma po prostu) przeżyły?
Odebrałam dziś ostatnią w tym roku różę Pastellę, którą mam dzięki wielkiej uprzejmości Gosi Deidre ;:180 . Posadziłam ją dziś, też już przy lampce czołówce :tan Sąsiedzi muszą mieć ubaw :;230 jak tak latam po ogrodzie ze światełkiem na głowie :;230
Przykryłam ją na noc dodatkowo doniczką, bo i podlewałam, a kopczyk oczywiście też usypałam. Piękny krzaczek mi się dostał i korzonki ma ładne, może nie takie jak te z Francji, ale tamte trudno dogonić :D Ziemia z wierzchu była lekko zmarznięta, nie kopałam nic ostatnio i trochę się zdziwiłam.
No, ale jedną różę, to i podczas śnieżycy można wsadzić. Po powrocie do domku kieliszek nalewki malinowej sobie zaaplikowałam w celach zdrowotnych :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”