Ogródeczek An-ki
Gabrysiu,ostatnie dwie róże były w doniczkach i oczywiście wyłuskałam tak,aby zobaczyć korzenie i dopiero sadziłam do ziemi.Claire jest jeszcze w doniczce bo będzie dopiero sadzona jak przygotuję rabatkę na 4 róże,które mają przyjść.
Nauczona doświadczeniem z Acropolis(bez korzeni) teraz wolę widzieć co sadzę.
Nauczona doświadczeniem z Acropolis(bez korzeni) teraz wolę widzieć co sadzę.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jutro słonecznie,będziesz w ogródku,to zajrzyj przy okazji ,zrobię sobie przerwę na pogaduchy... ;:94 ;:94Jutro ma być ładna pogoda, wg.prognozy,-w planie wkopanie dwóch azalii i kącik azaliowy wypełni się.Jedną azalię cosik zjadło i niestety padła.Szkoda,bo była w liliowym kolorze,który lubię.
Weź się za te nornice,bo jeszcze trafią na rabatę z różami...

Haniu róże u Ciebie przekwitły,ale ketmia dzielnie je zastępuje...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- gagawi
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
Gabi, nie strasz...moją Claire miałam zamiar pooglądać, ale bryła korzeniowa była tak przerośnięta, że nie chciało mi sie jej płukać, by zobaczyć czy korzenie zdroweGabriela pisze:No bo ja wyrzuciłam już jedną...![]()
A dzisiaj wykopywałam i oglądałam jeszcze raz dokładnie.
Na szczęście tylko jedna miała guzowatość...

Najbezpieczniej kupować nagokorzeniowe, wtedy ma się pewność.
Agnieszko,rzeczywiście jesień dla nas spolegliwa.Mamy się czym cieszyć.Twój dom jak też i mój ,opleciony winoroślą=wiciokrzewem? przybrał bajkowy kolor.

Nela na inspekcji-a pod czaszką kłębią się myśli-mateczko ile tu można zasadzić roślin!! 

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Danusiu ja malwy mam za płotem.przechodzą na moją stronę same kwiaty i to mi odpowiada.Za płotem niech się wysiewają do woli.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anka chowaj swoje piękności bo od poniedziałku mają być zimnice i deszcz ze śniegiem a w Tatrach opady śniegu.
Powieje zimą że tylko ciepło z kominków nas ratować będzie .
W Skandynawii już nocą mają minus 12.
Zapowiada się nieciekawa jesień.
A ja chcę jeszcze babiego lata.
Powieje zimą że tylko ciepło z kominków nas ratować będzie .
W Skandynawii już nocą mają minus 12.

Zapowiada się nieciekawa jesień.
A ja chcę jeszcze babiego lata.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Anka ,ale zdjęcie wkleiłaś ,w stroju roboczym ,dopiero co oderwana od pracy murarskiej ...
Ale ja do Ciebie z różyczką,którą na pewno nigdy nie miałaś okazji poznać
http://www.lens-roses.be/html/zoom.dhtm ... 9436841004

Ale ja do Ciebie z różyczką,którą na pewno nigdy nie miałaś okazji poznać
http://www.lens-roses.be/html/zoom.dhtm ... 9436841004
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Grażynko nie strasz-ja w sobotę jestem na wycieczce Sandomierz,Kazimierz,w poniedziałek w Łodzi na grobach i zamawiam słońce.Dzisiaj od samego rana 20 stopni.No ale nie raz tak bywało-nagła zmiana temperatury i z lata mamy zimę.
Nelu i w stroju roboczym wyglądasz świetnie.Pokaż naszym koleżankom co murowałaś.Zdolna dziewczynka ;:85
Nelu piękna ci ona ale pewnie nieosiągalna.
Bogusia,ażebyś wiedzia ła,wszystkie wolne miejsca sa już zaznaczone(przez Nelę) no ale ich wiele nie będzie ,bo przecież za Nelcią będzie szedł szpalerek różany.Dla tej dziewczyny nawet moja czereśnia jest miejscem dla róży.hihi
Jadziulka o jakiej dalii mowa?a a już wiem o tej róży z linku.No chciałoby ją przygarnąć.
Nelu i w stroju roboczym wyglądasz świetnie.Pokaż naszym koleżankom co murowałaś.Zdolna dziewczynka ;:85
Nelu piękna ci ona ale pewnie nieosiągalna.
Bogusia,ażebyś wiedzia ła,wszystkie wolne miejsca sa już zaznaczone(przez Nelę) no ale ich wiele nie będzie ,bo przecież za Nelcią będzie szedł szpalerek różany.Dla tej dziewczyny nawet moja czereśnia jest miejscem dla róży.hihi
Jadziulka o jakiej dalii mowa?a a już wiem o tej róży z linku.No chciałoby ją przygarnąć.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka