Witajcie kochani po małej wakacyjnej przerwie.
Nareszcie w domu po tygodniowym pobycie w Holandii gdzie nabawiłam się
ogrodowych komleksów
Chyba już nic Wam nie będę pokazywać zanim mój ogród nie będzie choć trochę przypominał tych holenderskich
cudownych ogrodów. Jestem całkowicie zakochana w ich stylu, sposobie urzadzania, dekoracji i doborze roślin.
Może za kilka lat mój ogród choć trochę będzie do nich podobny tylko z innymi roslinami bo niestety klimat nie taki
sam.
Alionuszka pisze:Knautia macedonica ma małe kwiatki ale dzięki ich mocnemu kolorowi widac je z daleka.
Mam też ją w ogródku pod nazwą świerzbnica,jest niezawodna-kwitnie przez całe lato,u mnie rośnie przy Bonicie.
Alionuszko lubię coraz bardziej jej kolor. Będzie bardzo dobrze pasowała do purpurowych i białych kwiatów.
Na pewno zagości u mnie na dłuzej.
tara pisze:Wiesiu, jak widzisz jestem stałym gosciem na tarasie uwielbiam takie widoki u Ciebie jest bardzo dostojnie a jednocześnie jest miejsce na swojski klimat jest lwia paszcza, naparstnice czy złocienie mówią na nie tez duży ianek,
Chce bardzo serdecznie podziękować za przesyłkę, dotarła

czekam czym będę mogła się zrewanżować

Taruś cieszę się że przesyłka dotarła. Przejdę się u Ciebie i popatrzę co będzie mi pasowało. Dam znać.
A na razie zapraszam na kawkę na tarasie.
Buziaczki
AniaDS pisze:a Moulineux powtarza kwitienie??
Jaka ona jest piękna....

Aniu Moulineux kwitnie z przerwami całe lato. Teraz już zakwitła i raz i na tym się nie kończy.
Pozdrowionka
gloriadei pisze:zdjecie Polki cudne! jak i cala reszta!
Powiedz, prosze, jak mocno tniesz Polke?
Ewuniu Polkę można przycinać krótko na wiosnę na 3 albo 5 oczek. Ja ją przycięłam trochę wyżej tak
mniej więcej na 1m. Ale w przyszłym roku przytnę ją krócej aby bardziej się rozkrzaczyła.
Buziaczki ok
evluk pisze:Wiesiu- przecudne widoczki serwujesz

Śliczny milin i Penstemonek

Witaj Ewciu serdecznie. Postaram się złapać kilka jeszcze ujęć i może ta ogromna czarna pszczoła tez do
nas zawita. Jak dotąd jeszcze jej nie widziałam w tym roku.
Uściski
kogra pisze:Wiesiu jak tam liliowce ?
Czy coś przybyło ?
Grażynko Widzę że jesteś całkowicie zakochana i zakopana w liliowcach. Ale nie tylko liliowcami człowiek
żyje. U mnie dalej kwitnie Mildred Mitchell. Lubię ją coraz bardziej. Ale na tym niestety się kończy moja liliowcowa
przygoda... przynajmniej jak na razie.

Ale zajrzę do Ciebie by obejrzeć nowe cudności które na pewno
zakwitły w czasie mojej nieobecności.
Gorące buziaczki ;:107
dala pisze:Wiesiu, pozdrawiam i jak zwykle podziwiam widoczki z Twojego ogrodu.
Róże przepiękne

Daluś, Wpadnę do Ciebie by nacieszyć oczy i odetchnąć trochę w cieniu drzew. na pewno kwitną u Ciebie
nastepne cuda.
Gorące pozdrowionka
Dla oka wrzucę widoczek na świeżo rozkwitłą lilię 'Landini'. To jest tegoroczny nabytek który bardzo mi się
podoba.

Podczas mojej nieobecności zakwitła też pysznogłówka.

Miłego niedzielnego popołudnia