Kolekcja Agaty :-)))

Zablokowany
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolusia niestety nie mam okna od wschodniej strony,wrr.. ;:29
Jedynie południowe i północne :lol:
Anusska jeszcze na razie decyzji nie podjęłam co do tego keiki,ono jest jeszcze malutkie ale na pewno będę chciała się na nie wymienić również na jakiegoś botanika Phal.którego jeszcze nie mam,więc jak dostanę jakąś ciekawą propozycję to z tą osobą ubiję interes hehe..Oczywiście nie wymienię się na jakąś tam siewkę bo z nimi nie mam dobrych doświadczeń :lol:
Kaisog nic nie robię,te dzidziusie jakoś tak same wyskakują,Tobie nie tak dawno też jeden wyskoczył hehe ;:86
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

.. no wyskoczył....... ale nie zielony!!!!! :;230
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agato, ale u Ciebie się dzieje :roll: Same cuda rosną, tylko pozazdrościć. Ja niecierpliwie czekam na rozwój pączka u mojego phal.cochlearis, który jest moim drugim, po phal.equestris, botanicznym storczykiem :wink:
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

No Agatko,rodzinka coraz liczniejsza,dzieci przybywa.Ale jakie urodne!!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Storczykowa a dziękuję,wszystkie mają się dobrze..W Phal.bellina pędzik rośnie ale strasznie wolno,chłodniej na dworze się zrobiło to i w domu a jeszcze przy samej szybie okiennej to już w ogóle..Mam nadzieję że ten chłód nie wpłynie negatywnie na jego kwitnienie..No ponad 20 stopni jest to raczej nie mam się czym martwić ale belliny lubią wysoką temp..
Wszystkie inne też mają się świetnie,żadnego jeszcze nie uśmierciłam to chyba jest im u mnie dobrze
Phal.amboinensis wydłuża pędy kwiatowe,Phal.bastiani już ma coraz dorodniejsze keiki,Phal.modesta coś ma zamiar wypuścić ale jeszcze za wcześnie żeby stwierdzić czy to pęd czy korzonek..
No i u Phal.pallens pęd jest już coraz dłuższy..Vandzie wypuszczają po jednym nowym korzonku i ta niebieska listka
dużo się u ciebie dzieje... moja bellina nie puszcza jeszcze pędzika, ale rośnie jej 6 korzonków i listek. amboinensisowi też rośnie korzonek i listek. ciekawe, kiedy moje botaniczne zakwitną u mnie... nie umiem się doczekać.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agatkojakie śliczne Twoje pączusie, one są Twoje a ja się nie mogę doczekać kwiatów, czy ze mana coś nie tak :?:
A wracając do C i D, to na zdjęciu jakoś nie zauważyłam jakiś dysproporcji, coś bajerujesz kobito. A zjadając słodkości to za mnie zmów za C. ;:1
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Kaisog :;230 :;230 :;230 dobre ;:112 ;:112 ;:112
Mamba to czekam cierpliwie aż się pochwalisz kwitnącym phal.cochlearis,uprawiasz go na parapecie?
Storczykowa na pewno się doczekasz,jeszcze Cię zaskoczą Twoje storczyki czego Ci życzę :lol:
Grażynko dziękuje ;:79
Mireczka to zdjęcie było spreparowane ;:112 ;:112 ;:112
Nie,nie ma takiej u mnie tragedii ale na brak ciałka nie narzekam hehe,oczywiście przy zjedzeniu kolejnego kawałka czekolady odmówię zdrowaśkę za Twoje "C" ;:112 ;:112
Polecam masaż..Masażystę w domku masz? hehe.. :;230 :;230 :;230
Moni a Tobie jeszcze raz ślicznie dziękuję ;:79
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Agatko ciesze sie, ze sie cieszysz :wink: Twoje orchidarium wyglada suuuper ;:111 ;:111
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17

Post »

bardzo mi się podoba :shock: gdy kupujesz takie gatunkowe storczyki?
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko
gdzie Ty się podziewasz. Nie pracuj tyle. Czy u Ciebie nic nie kwitnie ?, nie wierzę. :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Hej Mireczko ;:2
No coś tam u mnie kwitnie ale nie ma się czym chwalić hehe,kilka storczyków wypuszcza pędy kwiatowe w tym Phal.Philadelphia,Phal. Haur Jin Princess#2 no i kilka hybrydek ma pędziki,nowości na razie nie mam żadnych ;:214
No widzisz,nie mam na razie co pokazywać hehe ;:29
Muszę koniecznie zajrzeć do Ciebie :lol:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Coś nam ta nasza Agatka się schowała w gąszczu swoich storczyków i nie zagląda na forum ;:109 ;:79 Jak się pokaże, to pewnikiem znowu czymś zaskoczy ;:112 ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko a co u Twojej cattlejki, czy reanimacja się powiodła, daje jakieś oznaki ożywienia.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Halinko no szkoda ale na razie nie mam Was czym zaskoczyć,pędzik w Phal.bellina rośnie strasznie wolno a czasem nawet mi się wydaje że jakoś ten jego wzrost się zatrzymał,no zobaczymy jak to dalej będzie wyglądało ale w Phal.pallens pędzik rośnie i w tym przypadku widać doskonale jak się wydłuża ;:113
Mireczko no Katlejka na razie stoi w spaghnum,nie jest w gorszym stanie jak była i może coś z niej będzie..
Za jakiś czas zajrzę do środka doniczki i sprawdzę czy wypuściła jakiegoś korzonka :lol:
Ale inna wypuściła mi dwa przyrosty z czego się cieszę :lol:
No i mam jeszcze dwie jedno liściowe i też już mają nowe przyrosty :lol:
Teraz tylko czekać na kwitnienie ;:1
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś :D .

Ty piszesz , kochana , ze nie masz nas czym na razie zaskoczyć :shock: , kobieto baj odpoczać , bo od tych cudeńek co posiadasz to my tu cały czas mdlejemy :shock: :lol: :wink: , a i tak wiedze pędziki rosna :P , bastianii jak z bajki , cudo :roll: .
Aguś prosze , zlicz swoje storczyki do jutra , jak dzisiaj nie zdążysz.. ;:191 , che powiedzieć mamie ile może sie zmieścic storczyków w mieszkaniu ;:183 .
Masz ponad 100 nie ? :roll: :;230
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”