Ogród Idy74 2009r cz.1
ida74 pisze:liska u sasiadki jeszcze są popikowane .Jedna donica jest z daliami.W poniedziałek reszta do pikowania.Dwie skrzynki wezme do pracy ,bo tam mam wolne dwa parapetyTo takie moje hobby

Ile miałaś krzaków w zeszłym roku?
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moi drodzy witam was bardzo serdecznie w ten bardzo słoneczny i cieplutki dzień10C
Dzień spędziłam ,bardzo pracowicie mimo ,że to niedziela i święto kobiet .Słoneczko tak grzało ,że nogi i ręce same do pracy się rwały.Musiałam wykorzystać taki dzień jak dziś ,bo prognozy na nastepne dni nie są zbyt obiecujące-zimno ,deszczowo i śnieżnie
Pracy było bardzo dużo ,zgrabionych liści wywiozłam z 10 taczek ,zdołowałam cebule lilji.
Mimo ,że nie kwitną jeszcze krokusy ,a ziemia jest zmrożona pod liściami odkryłam mały zwiastun wiosny
TESS tnij póki pogoda pozwala ,a jak sie udało spotkanie
LISKO
gdzieś ,ze 120 razem z tymi ,które rosły w gruncie
GIGO -oczywiście,że widziałam pomidorki Tadeusza ,kibicuję mu już od pierwszych SIEWEK,ON MA SZKLARNIĘ WIĘC MOŻE POZWOLIĆ SOBIE NA POSIANIE WE WCZEŚNIEJSZYM TERMINIE.OLU-dzięki bardzo za życzenia.
TADEUSZ
WIOSNA o Tobie nie zapomniała ,tylko trochę spóżniona jest.Na pierwszym zdjęciu widać kawałek orzecha włoskiego i miejsca cięć gałęzi ,widać również gołe plamy ziemi ,nic nie rosło pod ściętymi gałęziami ,teraz może zacznie -mam taką nadzieję.
-Dzięki wam dowiedziałam się ,że to jest żurawka
i to jest żurawka.Dokupiłam jeszcze 3 .