Kolorowy ogród Geni - 2009r - 1cz.
- zielono mi
- 500p
- Od: 26 maja 2008, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gieniu ktoś tu pytał o białą ostróżkę, miałam o pełnych kwiatach ogromną 8 letnia kępę ale w pażdzierniku przerabiałam pas ogrodu na którym rosła na hostowisko i w miejscu ostóżki musiałam ustawić pergolę do powojników a że nie miałam miejsca to podarowałam ją całą koleżance jeśli ją podzieliła to może na wiosnę coś u niej moge odzyskać.
Gieniu ja miałam z nią problemy , wiosna pieknie rosła a w porze kwitnienia łapała mączniaka lub szarą pleśń i wyglądała strasznie, stosowałam chemię ale i tak nigdy już nie była taka jak te Twoje.
Może masz bardziej przewiewny ogródek u mnie zastój powietrza powoduje że gdy zacznie się ciepło to maczniak jest na wielu roślinach na winogronie , floksach, brzoskwini i ostróżkach.
W ubiegłym roku chciałam spróbować z Bioseptem ale nigdzie w sklepach ogrodniczych nie mogłam go dostać tak że odpuściłam sobie floksy i ostróżkę.
Może ktoś z Was stosuje u siebie Biosept i ma też takie problemy z mączniakiem , będę wdzięczna za dobre rady.
Cieszę się Gieniu ze masz ochotę przyjechać do Poznania na terenie ogrodu Botanicznego jest fajna kawiarenka z salą wystawową Akademi Rolniczej, zawsze jest tam jakaś ciekawa wystawa fotografii przyrodniczej.Na terenie ogrodu przez te 3 dni odbywają sie koncerty i imrezy rekreacyjne, ogród jest bardzo stary,ja odkryłam go dopiero 5 lat temu i od tego czasu odwiedzam go regularnie. Myślę że to dobry pomysł żeby spotkać się w realu.
Ja nie mieszkam w samym Poznaniu ale 40 km. na południowy- zachód.
Mieszkam tu od 22lat a pochodzę z Nakła n. Notecią gdzie mieszka nadal moja mama i siostry.
Przyniosłam dla Ciebie znowu to co lubisz najbardziej
[URL=http]
Gieniu ja miałam z nią problemy , wiosna pieknie rosła a w porze kwitnienia łapała mączniaka lub szarą pleśń i wyglądała strasznie, stosowałam chemię ale i tak nigdy już nie była taka jak te Twoje.
Może masz bardziej przewiewny ogródek u mnie zastój powietrza powoduje że gdy zacznie się ciepło to maczniak jest na wielu roślinach na winogronie , floksach, brzoskwini i ostróżkach.
W ubiegłym roku chciałam spróbować z Bioseptem ale nigdzie w sklepach ogrodniczych nie mogłam go dostać tak że odpuściłam sobie floksy i ostróżkę.
Może ktoś z Was stosuje u siebie Biosept i ma też takie problemy z mączniakiem , będę wdzięczna za dobre rady.
Cieszę się Gieniu ze masz ochotę przyjechać do Poznania na terenie ogrodu Botanicznego jest fajna kawiarenka z salą wystawową Akademi Rolniczej, zawsze jest tam jakaś ciekawa wystawa fotografii przyrodniczej.Na terenie ogrodu przez te 3 dni odbywają sie koncerty i imrezy rekreacyjne, ogród jest bardzo stary,ja odkryłam go dopiero 5 lat temu i od tego czasu odwiedzam go regularnie. Myślę że to dobry pomysł żeby spotkać się w realu.
Ja nie mieszkam w samym Poznaniu ale 40 km. na południowy- zachód.
Mieszkam tu od 22lat a pochodzę z Nakła n. Notecią gdzie mieszka nadal moja mama i siostry.
Przyniosłam dla Ciebie znowu to co lubisz najbardziej

Pozdrawiam Jola
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu / zielono mi / zamiast Bioseptu możesz zrobić wyciąg z czosnku i szałwii - opryski tym wyciągiem dają taki sam efekt.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Kolorowy ogród Geni
Witam Geniu;widzę,że wszyscy ostro przygotowują się do siania i sadzenia,jeszcze trochę czasu do wiosny zostało, można poleniuchować
i częściej zaglądać na Forum.Coś i mnie zaczyna łamać grypa,taka wściekła pogoda,że przychodnie będą zapchane.Trzeba to przeżyć.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam.Ryszard
i częściej zaglądać na Forum.Coś i mnie zaczyna łamać grypa,taka wściekła pogoda,że przychodnie będą zapchane.Trzeba to przeżyć.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy ogród Geni
Witaj Rysiu cieszę się że po długiej nieobecności wstąpiłeś do mojego ogrodu bardzo mnie to cieszy . Przykro mi że bierze Cię choroba ja jak do tej pory po ostatniej chorobie w listopadzie mam na razie spokój . Jestem ciekawa jak będzie jutro bo chciałabym żeby mąż wapnem pomalował drzewa no i może popryskał brzoskwinie miedzianem.rydnor pisze:Witam Geniu;widzę,że wszyscy ostro przygotowują się do siania i sadzenia,jeszcze trochę czasu do wiosny zostało, można poleniuchować
Grażynko mnie się nie chce bawić w takie wyciągi.
Genia