plocczanka -Lucynko, jarha- Halinko Całości ogrodu z góry nie mam jak pokazać, .
Dziękuje bardzo, za miłe słowa. Tak pięknie podsumowałaś moje zakątki .Dużo rzeczy zawsze dostrzeżesz .Cieszę się,że moje rabaty ci się podobają.
Jeszcze na wiosnę muszę parę rzeczy przerobić. Och, ciągle człowiek coś myśli i wymyśla.
Dziękuję, pozdrawiam cieplutko i dobrego , ciepłego tygodnia też życzę
Florian Silesia A dziękuję bardzo za pochwały. Dalie są śliczne. A Black Jack jest ciemna i wyjątkowa .Cieszę się,że ja mam po raz pierwszy.
Oby mi dobrze przezimowała, bo bardzo chciałabym ją mieć i w przyszłym roku. Jak i inne dalie.
Oczywiście jeszcze nowych zamówię. Jak tylko będziesz miał już nową ofertę to proszę o przesłanie mi jej.
Kilka sadzonek szarłatu w tym roku dostałam od koleżanki. Mam go po raz pierwszy .I też mam nadzieję,że sie wysieje.
Ja mam go kilka. To nie zrywam na bukiety. Gipsówkę też mam jedną.
Shalina-Halinko; marpa-Maryniu Dziękuje za te wszystkie miłe, pozytywne słowa.
Staram się aby mój ogród też się zmieniał i mi podobał .
A jeżeli jeszcze komuś się podoba jeszcze to mnie bardzo cieszy .I różne dodatki ogrodowe też lubię.
Fajnie,że ujęcie wody z kranem wam się spodobało.
Vertigo jest cudna. Super to ujęłaś. taką pocieszajka sezonowa ale warto mieć!
Locutus-LOKI Ale ci fajnie,że dalie u ciebie zostają w gruncie. I nie marzną ?
Ja niestety musze je wykopywać, zimować i na nowo sadzić.Póki co jeszcze mi to nie przeszkadza.
Hibiskusy bagienne są wyjątkowe, wytwornie. Ty masz 3.Ja 2.I juz drugi czerwony też kwitnie. Jutro mu zrobię zdjęcie.
Hmm jeżówki nie odwzajemniają twojej miłości ?Szkoda. U mnie ze 3 odmiany też
Ale mam ich trochę to zawsze jest co oglądać
jolifleur-Ewuś To kaktus ma już 26 lat.Wiosną wynoszę go na taras i tak jest tam do przymrozków.A potem znowu do domku.
cyma2704Och to prawda , hortensje teraz rozjaśniają każdy zakątek ogrodu,Są piękne z daleka widoczne
te limonkowe żurawki dostałam w ubiegłym roku od koleżki i nie znam nazwy. One mają troszę cienia od tuj.To słońce ich nie przypala.
Koleusy sieją mi się same. I porosły jak głupie.Jak przekwitną to je wyrywam i usuwam.
Hmm, nie wiem czy chodzi ci o amarantusa ? Czy o którą roślinkę konkretnie ?
Dziękuję, dziękuję bardzo i cieszę się, że ciemna dalia ci się spodobała.
Pozdrawiam cieplutko
Dla zaglądających kilka ogrodowych fotek